Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

19 Окт 2016, 09:08

С кутия е идеалният начин да ядеш домашна храна на работата, а детето в училище. Сега има най-различни варианти и модели, не е чак такъв проблем да преминеш на такава система. Просто трябва организация и желание, нищо повече.

19 Окт 2016, 10:33

Кутиите за храна са перфектният избор. Дори ми се струва задължително и препоръчително! :wink:
Дъщеря ми също ползва такива кутии и е много доволна. На запад децата само по този начин се хранят носят, защото там нямат столова или осигурени закуски.
А предимството детето да се храни по този начин е в това, че Вие можете всеки ден да подбирате какво да яде вашето дете. Ябълки, моркови, чушки, шоколад, баничка. Така ще контролирате консумацията на различните видове храни сладко , солено, витамини и т.н. И така детето ще яде разнообразна храна всеки ден, а вие ще сте спокойни какво яде детето ви. :wink: :grin: :grin:

19 Окт 2016, 11:34

Има един тънък момент, че детето си носи храна от вкъщи, но ако му давате пари да има у себе си, то, поблазнено от другите деца, често си купува от училищните лавки. И то не съвсем здравословни и приемливи неща. А как да отнемеш това право да има пари у него си, ще се чувства изолирано и неудовлетворено.

03 Ное 2016, 16:30

niya_mazova написа:Има един тънък момент, че детето си носи храна от вкъщи, но ако му давате пари да има у себе си, то, поблазнено от другите деца, често си купува от училищните лавки. И то не съвсем здравословни и приемливи неща. А как да отнемеш това право да има пари у него си, ще се чувства изолирано и неудовлетворено.

Ами за тва трябва да му обясняваш какво трябва и какво не трябва да яде, не бива да има нищо забранено, но и не трябва лошата храна да е ежедневие.

Вярвате ли, че се подобри храната в училище?

09 Ное 2016, 17:18

Знаете, че от 1 ноември влезе в сила нов закон, според който всички столове и лафки в училищата трябва да предлагат храни по БДС, без хидрогенни и палмови масла и т.н. Но само като се замислим какви снимки сме виждали на закуските в училищата на децата, сега мислите ли, че това се е променило или отново ще има измами и неспазване на закона? :?:
Много ми е чудно, дали от вашите по-големи деца сте разбрали, да се е подобрила храната и да им е станала по-вкусна? Синът ми не казва нищо, продължава да твърди, че закуските безплатните са гадни, а в стола не се храни, понеже не е на занималня. Малкият ми син от друга страна си хапва всичко още от преди, а е и твърде малък да даде отговор на въпросите ми. :roll:

Re: Вярвате ли, че се подобри храната в училище?

09 Ное 2016, 17:49

Аз нямам такива надежди, че ще се промени качеството на закуските. Уж вкараха някакви правила, изисквания, но нищо подобно не се изпълнява и всичко си е по старому.

10 Ное 2016, 09:52

Много са малко училищата, които имат възможност сами да приготвят храната за учениците си. Там може и да се спазват някакви изисквания и да имат хубав вкус. Но тези, които ползват кетърингови фирми, са под всякаква критика.

10 Ное 2016, 10:02

Вчера малкия донесе парченце кашкавал, вакуумирано, 30 грама, по състав изглеждаше добре, имаше и табелка БДС. За първи път се случва да донесат някаква такава храна у нас. :roll: Искрено се надявам безплатните им закуски да са подобрили качеството си!

10 Ное 2016, 11:53

И преди не сме виждали с какво се хранят децата ни и трябва да разчитаме на това, че просто го ядат. Все пакп се надявам с тези стандарти наистина качеството да се е повишило и в момента да ядат по-разумно, отколкото преди. Ако наистина се ограничат и боклуците в лафките ще е страхотно, във всяко училище има лафки и гледам децата тичат от там с разни кубети, чипсове, вафли, все неща неподходящи за училище мисля. Могат да се измислят толкова здравословни алтернативи, но нали .. няма да са удобни за правене.

10 Ное 2016, 12:39

Направете си експеримент и помолете детето ви да донесе храната, която получава от училище вкъщи. Разбир асе, ако ядат супа няма как да стане, но например, ако е сандвич или кифла, нека я прибере в торбичка в чантата, така ще разберете с какво се хранят децата. Лошото е, че наистина не виждаме какво ядат. А факта, че главно закуските им са от слайс шунка, малко 2- 3резена краставаица и огромно количество тесто, изобщо не е за коментиране. Не може от държавата да се вайкат, че децата са болни и дебели и да ги хранят с тесто, необходимо им за целия ден, само ведно хранене.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 34