Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

10 Ное 2016, 13:48

Ако нямаш и въузможността къде да се храниш, ще се срамуваш и ще ти е трудно много ясно. Но децата сега с това хранене на стол мисля, че си хапват по-спокойно и свикват да се гледат как ядат по-качествени неща. Ако си ги учим кое е за ядене и кое е залъгалка, може и да се получат нещата и в по-горните класове.

Re: Вярвате ли, че се подобри храната в училище?

10 Ное 2016, 16:21

Дано наистина да се е подобрила храната в училище и да не се подиграват с децата ни, но като знам как самите ние храним децата си, не знам защо имам претенции, или мож еби защото смятаме, че държава ни е длъжна, а ние самите може да си правим, каквото си поискаме. :roll: Всяка сутрин виждам едно доста пълно детенце, което вместо да бъде научено да се храни по-добре и да му се обърне внимание, яде всеки ден по огромна мазна пица, баница, тутманик от закуските до училището. После тези родители какво изискват от държавата и от фирмите, предлагащи храна...

10 Ное 2016, 16:56

Нямам дете и не знам какво се полага на децата в училище да ядат, но виждам това в лафките, което е под всякаква критика. Разбирам, че това са свободни търговци, които имат павилиончетата, за да печелят. Но след като има списък с храни, които не могат да продават, да го спазват иначе да подлежат на сакции. Децата се блазнят от вредните храни, но като не се предлагат, няма откъде да ги вземат и ще си купят нещо полезно. Не може да стане това веднага, но с течение на времето ще се наложи, стига постоянство и всеки да си спазва отговорностите.

10 Ное 2016, 17:06

А мога да кажа, че като цяло асортимента не е разнообразенв България. Замислете се вие какво бихте могли да си купите за хапване, ако сте на работа трябва да хапнете на крак,. отидете до магазина - солети, бисквити... салам?! сандвич? не вижцдам нищо полезно в това.

10 Ное 2016, 18:13

Щом почнаха да дават плодове, пак добре. Преди и това нямаше.

11 Ное 2016, 10:53

Дано да започнат да ги хранят по-качествено, все пак това са нашите деца, наистина еа учудващо, че закуските са толкова тестени и толкова тежки, реално нямат почти нищо полезно, от време на време получават банан.

11 Ное 2016, 12:54

Би ми се искало наистина да се хранят по-добре, особено пък по-малките, които си имат още навика от градината да си хапват сготвени и вкусни неща, но от друга страна, много мее яд на тея лафки, аз не знаех, че има в училището. Иска ми се д авидя какво продават там.

11 Ное 2016, 14:50

Аз да си призная, вярвам, че нещата са се подобрили и са им вдигнали стандарта немалко на децата относно храненето в училище. До скоро нещата бяха повече от плачевни, дано да се е подобрило положението и сега да се хапва по-полезно. Като знам какви закуски съм виждала и че им даваха мухлясали плодове... надявам се вече положението да е далеч по-добро.

15 Ное 2016, 17:09

Сутрин е трудно да им дават някаква по-различна закуска от тестена, но поне да не са мазни и с дъх на гранясала мазнина. Затова по-добре да си закусват вкъщи.

15 Ное 2016, 17:31

Harmony написа:Сутрин е трудно да им дават някаква по-различна закуска от тестена, но поне да не са мазни и с дъх на гранясала мазнина. Затова по-добре да си закусват вкъщи.

Е те нали си имат ядене децата в училище и без друго ги завеждат там а и кой яде вкъщи толкова рано и то пълноценно, не знам но не и моите деца.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 34