Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
06 Окт 2015, 12:46
Днес отново останах без думи, когато оставях малкия в детската градина. И тъй като в момента върлува някакъв страшен вирус, който докарва пневмонии адски бързо и повечето деца стигат до болница, направо се зачудих на поредната немарливост..
Срещнахме едно момиченце и тя каза на моя син, че е болна, а аз се направих, че не чувам нищо, щото често децата прекаляват с обясненията и реших, че може би е била болна и т.н.
Но когато я оставихме с майка и в градината тя започна да кашля толкова дълбоко, че признавам си се изплаших да не се задуши!

И то с такива страшни хрипове, че определено не можеше да се нарече остатъчна кашлица или каква да е, пред която да си затвориш очите...
Не знам вие как постъпвате, когато детето ви е болно, стои си у дома и мислите ли за болничните и прочие, или си пускате детето болно в градината? Признайте си честно, все пак сме анонимни :)
06 Окт 2015, 14:18
Аз си мислих, че това им е поне някаква вътрешна политика на детските градини, ужас, не мога да повярвам, че има такава безотговорност...
06 Окт 2015, 14:30
Ами при нас това е нещо нормално, затова и спрях да се възмущавам, да, не би трябвало да е така, но е факт, добре че племенника ми не е от болнавите!
06 Окт 2015, 14:44
Преди толкова години малката беше на градина и мога да кажа, че тогава също не ги връщаха, имаше редовно болни в градината и то зверски болни...
Но беше проблемът в нашата градина, в други градини връщат и за най-малкото, трябва просто да се намери златната среда.
06 Окт 2015, 15:28
Kremiliya написа:Преди толкова години малката беше на градина и мога да кажа, че тогава също не ги връщаха, имаше редовно болни в градината и то зверски болни...
Но беше проблемът в нашата градина, в други градини връщат и за най-малкото, трябва просто да се намери златната среда.

Да, има деца, които си подсмърчат цяла зима, но не са болни, това означава ли, че трябва да се наема бавачка...
07 Окт 2015, 10:49
Никой не говори, че ако детето днес подсмърча, то трябва да стои вкъщи, но ако е с жестока кашлица, хрипове, зелени суполи и прочие, то да сее зараза сред всички деца и така никога няма да са здрави...
07 Окт 2015, 13:15
сяшак никой не връща, в яслите май са по-стриктни иначе на никой не му прави впечатление, че има болни, а и родителите като са нагли какво да направят учителите? Не могат да ги изгонят и те са с вързани ръце и ги разбирам напълно.
08 Окт 2015, 11:00
Не знам простотията в кого се корени - в родителите или в учителите. Разбирам, че учителите са с вързани ръце, когато им се доведе детето и искат да влязат в положение на родителите, които явно не могат да отсъстват от работа, но така се застрашават и всички останали деца. Да, хубаво е да се проболедуват нещата и децата да изградят имунитет, но с постоянни болни наоколо това дали може да стане?
08 Окт 2015, 11:08
rabotnata pchela написа:Не знам простотията в кого се корени - в родителите или в учителите. Разбирам, че учителите са с вързани ръце, когато им се доведе детето и искат да влязат в положение на родителите, които явно не могат да отсъстват от работа, но така се застрашават и всички останали деца. Да, хубаво е да се проболедуват нещата и децата да изградят имунитет, но с постоянни болни наоколо това дали може да стане?
Така е с постоянно взимане на антибиотици, няма как да се изгради какъвто и да е било имунитет, точно обратното.
08 Окт 2015, 14:18
Понякога нямаме избор и много от родителите се научиха да водят децата, когато сме навън и отдалеч да ни махат и ние няма после на кого да върнем детето... И на мен не ми е приятно, все пак ние учителите не сме от желязо но няма какво да направим, водят ми деца които вчера съм казала, че са кашляли и са били болни. Но има и много съвестни родители, които дори ако чуят детето си веднъж да се е изкашляло, ако го доведат в градината молят да обърна внимание дали ще се повтори, защото кашлицата може да е дори и в резултат на задавяне и т.н., но предпочитат да се наблюдава детето им. Други .. както казах пускат децата от далеч и се правят, че нищо няма.