Проблем с ухо-периодична силна болка и загуба на слуха

Проблем с ухо-периодична силна болка и загуба на слуха

Мнениеот Shouten » 01 Мар 2016, 22:51

Здравейте, пиша Ви от отчаяние! Не е хубаво да говори така млад човек, но най-обикновен проблем с ухото не могат да ми оправят лекарите и сега имам частична загуба на слуха, която не знам дали няма да е перманентна.

Историята започва на 3 януари тази година. Изведнъж започвам да усещам остра лека болка в дясното ухо, която до следващото денонощие се усили до такива нива, че не можех да спя. Лично аз бих я определил като много силна и интензивна като усещане, но не мога да съм обективен, тъй като не съм боледувал до сега и не знам какво са" тежки болки", така да се каже.

Логично, веднага отидох при личният лекар. Казах му че освен болката в едното ухо нямам НИКАКВИ други симптоми. Нито температура, нито болки в гърлото, нито изтичаща от ухото гной, нито сърбеж - нищо. Гледа ме там, уж, и ми каза че имам отит. До колкото разбрах в последствие, почти всички GP-та все това им се привижда. Изписа ми капки Отипакс и Аугментин. Изпълних рецептата и след около 10 дена вече не усещах болки в ухото, макар че беше останало леко заглъхнало. Помислих че ще отшуми.

Месец по-късно, обаче, се повтори същата случка. Този път отидох при друго ДжиПи и тя ме прати директно на УНГ. УНГ-то ме гледа и каза, цитирам: Изобщо не е било отит, имаш чуждо тяло.
Направи ми промивка с топла вода и кислородна вода и пробва да смукне чуждото тяло с някаква джаджа. Каза че не ставало и ми каза да си капя два дена капки "Acerumen" и да се явя пак да пробва. Така и направихме и вторият път каза че успешно е извадила чуждото тяло, което представлявало натрупване на ушна кал, така ми обясни. Предписа ми паста "Triderm" да се мажа два пъти на ден, защото ушният канал бил раздразнен или нещо такова.

Проблемът ми сега, обаче, е че седмица+ след последната среща с УНГ имам шум в ухото, изпъкнали капилярчета по ушната мида, които сигурен съм не са си били винаги така, а също имам и загуба на слуха. За последното съм сигурен, защото е -значителна- загуба на слуха. Тъй като е засегнато само едното ухо има как да забележа.

Въпросът ми е какво да правя от тук нататък? Струва ми се "чуждо тяло" не би трябвало да е единствена и окончателна диагноза. Не трябва ли всичко да се нормализира, след премахването на въпросното чуждо тяло???


П.С. Тъй като доста се измъчих покрай болките и доста безсънни нощи, не съм сигурен дали си спомням правилно, но при първата среща с личният лекар още Януари, май каза че имам леко зачервено гърло. А вторият път като се видях с другото ДжиПи, тя ми каза пък че някакво срастване или нещо подобно и се струва че вижда. Също така тези гореспоменати изпъкнали капилярчета си ми стоят още от първоначалният проблем с ухото.
П.С.^2 Не знам дали е важно, но не съм пияч, не пуша и се старая да спортувам редовно. Преди проблема с ухото не съм боледувал от нищо... за доста дълго време.


Много ще съм благодарен на съвет или диагноза или препоръка. Или в краен случай да ми кажете специалист УНГ в Пловдив, пък ще ходя на частно, то се е видяло.
Мерси предварително!
Shouten
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Мар 2016, 22:15

Re: Проблем с ухо-периодична силна болка и загуба на слуха

Мнениеот alexandra.dimitrova » 17 Мар 2016, 23:51

Д-Р Михайлова 0888 599 525 обадете се на нея. Тя е специалист диагностик л Адресът и е София жк Люлин бл 349 вх А ет 9 ап. 42
alexandra.dimitrova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Мар 2016, 23:46


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта