Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
18 Май 2016, 12:03
Mon_ton написа:Kremiliya написа:МНого е трудно да се намери истинска кафява захар, аз не вярвам, че по хипермаркетите има такава, много сме се нагледали на боядисани уж ползени неща. Кафявата захар знам, че трябва да е лепкава, а ако е блестящо суха си е обикновена боядисана рафинирана захар.
От биомагазините може да се намери нещо, което да е качествено със сигурност. Но в хипермаркетите не мисля, че може да се открие, точно тази, която я споменахте е толкова евтина, че няма как да бъде качествена изобщо.
У нас почти не полваме захар, но съм виждала по биомагазините захар за по 6-7 лева за половин килограм. Захарта в хипермаркетите си е боядисана бяла захар. :) не бих купила.
25 Май 2017, 13:48
Много искам да спра да използвам бяла захар. Гледах другите заместители, има много видове - кафява, тръстикова, мускадово и не знам още колко вида. Проблемът е, че когато използвам някоя рецепта и тя има 2 чаши захар, как мога да заменя това количество с мускадово да речем? Най-малкото, къде ще му излезе сметката... а и може един пакет захар да не ми стигне.
Как се заменя бялата захар, изобщо възможно ли е, или решението е да се спре консумирането на всякакви сладки печива, в която се използва захар?
25 Май 2017, 15:06
След като искаш да я замениш се предполага, че искаш да намалиш и количеството захар, което приемаш. Почваш и я подменяш с малко мед или със сушени плодове. Ще избираш рецепти, в които да не е забележима много разликата, няма да правиш кекс със сушени смокини за сладост, ще избереш някой суров сладкиш примерно.
25 Май 2017, 15:28
Това не става от раз, трябва да промениш коренно начина си на мислене и на готвене. Не може да добавиш 2 чаши захар, която ти е половин килограм в един сладкиш,каквато и да е захарта пак е много. Иначе можеш да използваш и стевия, може да използваш и фруктова и други подсладители.
Аз овкусявам само с мед и малко мускадово, използвам 2 с.л. от захарта и по 1 с.л. от меда когато приготвям какъвто и да е сладкиш. Правя малки дози, така че това е достатъчно за всички у дома. Пробвай и търси рецепти, които са пригодени към различни захари и по-малки количества. Не знам и не съм пробвала, дали може да се замени успешно в рецепта за крем карамел или традиционен кекс.
25 Май 2017, 16:07
Не разбирам, какво толкова всички се притеснявате от бялата захар, какво толкова й има? Захар като захар, по-добре е от различните овкусители, които даже не е ясно как се добиват.
25 Май 2017, 16:39
Всичко става с желание.. може да я замениш - сигурна съм. Но ако примерно консумираш малки количества захар на ден, не е нужно да я спираш изцяло.
25 Май 2017, 17:12
И аз съм се чудила, например в мъфини, където количеството по рецепта е 1 чаша да речем. Преглътвам го и слагам обикновена. Не мога да слагам мед, на мен не ми харесва, и се променя цялата консистенция, става сбито и лепкаво.

Ако някой има предстсава, как става номера, да сподели.
26 Май 2017, 09:41
Няма заменяне, вместо захар слагаш малко мед да речем и това е, или някаква друга захар. Ние ползваме у нас тръстикова, кокосова, но най-вече мед.
26 Май 2017, 11:53
Не мога да я изключа от менюто си. Всички сладкиши се правят с много бяла захар, а тя трудно може да бъде заменена.

Пък и аз не вярвам, че е толкова вредна, колкото се опитват да я изкарат.
26 Май 2017, 12:25
Има доста изписано по темета защо да е вредна бялата захар, и количествата, които се приемат. Във всяко нещо, което ядеш има много захар. Не е нормално постоянно да приемаш преработени до такава степен продукти. И захарта освен че повишава килограмите, повишава и кръвната захар и т.н. все ефекти, които никой не иска в тялото си.
Аз захар бяла у нас нямам, не ползвам, не ядем, не я слагам никъде.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.