Кленов сироп - за намаляване на теглото

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кленов сироп

Мнениеот Golfie » 16 Ное 2011, 20:50

Много е вкусен, но ме съмнява ползата от него, наистина...В горните комбинации може да се замени с мед, на по-добра цена.
Golfie

Мнениеот valiart » 17 Ное 2011, 00:09

Аз си направих лимоновата диета, по-скоро разстоварващия ден - само на "коктейлчета" с кленов сироп. Чаша топла вода с 2 с.л. кленов сироп + 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Страхотно се чувствах през целия ден, не усещах чувство на глад и отпадналост. А като знаех, че правя нещо добро за организма си, ми беше още по-добре!:)
Аватар
valiart

Мнениеот luckybg » 26 Апр 2012, 11:11

Четох за "рецепта" - кленов сироп със сода бикарбонат против рак, но като се зачетох по темата, имам няколко въпроса.

Какъв кленов сироп - клас А или клас С се препоръчва при комбиниране със сода бикарбонат?

Клас А е с повече полезни витамини и минерали, но не е толкова сладък .. а клас С е доста по-сладък от А,но с по-малко полезни вещества. След като раковите клетки търсят повече захар, следва ли че кленов сироп клас С е по-добрия от двата варианта?
luckybg

Мнениеот bobito » 02 Май 2012, 16:15

Вкъщи поливам пържените филийки с кленов сироп и стават превъзходни ;) За пречистващите му свойства не мога да кажа, но ще се радвам, ако някой сподели мнение и рецепта - как и по колко пъти на ден се приема? Има ли някаква съпътстваща диета и т.н.?
bobito

Мнениеот ivka-86 » 03 Май 2012, 11:28

luckybg написа:Четох за "рецепта" - кленов сироп със сода бикарбонат против рак, но като се зачетох по темата, имам няколко въпроса.

Какъв кленов сироп - клас А или клас С се препоръчва при комбиниране със сода бикарбонат?

Клас А е с повече полезни витамини и минерали, но не е толкова сладък .. а клас С е доста по-сладък от А,но с по-малко полезни вещества. След като раковите клетки търсят повече захар, следва ли че кленов сироп клас С е по-добрия от двата варианта?

Рецептата е следната:
"Смесете 3 части органик (био) кленов сироп с 1 част хлебна сода (без съдържание на алуминий), разбъркайте сместа на слаба температура (не повече от 45о С) в продължение на 5 минути и приемайте по 3 ч.л. дневно в продължение на 1-2 месеца. Ако вкусът е неприятен, значи сте прегорили сместа, което лесно може да стане. Променете диетата си като не приемате месо и особено никаква захар!!!, а също и никакво бяло брашно."

За това какъв клас трябва да е кленовия сироп, също мисля че трябва да е клас С, защото раковите клетки обичат захарта и по този начин няма как да не приемат содата. Чрез нея, в раковите клетки навлиза много повече кислород, а те не могат да съществуват в присъствието на високи нива кислород... Всъщност независимо от класа на кленовия сироп, в случая содата играе ключова роля, а кленовия сироп само й помага да навлезе в раковите клетки. Аз поне така го разбирам.
ivka-86

Мнениеот Снежана » 10 Май 2012, 15:48

Много хубави коментари сте написали за кленовия сироп, но аз ви предлагам малко любопитни факти за него. Той има уникални свойства - вместо вредната захароза, съдържа изработена от дървото сладка глюкоза и много микроелементи.
От 40 л.сок се получава средно 1 литър мека кленова захар, тъй като сока се сгъстява чрез изпаряване.
Kленовият сироп съдържа :
- калий, калций и желязо
- и не съдържа никакви мазнини
- съдържа над над 20 антиоксиданти съединения
- минерали с природен произход като цинк, тиамин и калций, както и редица биологично активни съединения, които са полезни за здравето.
- съдържа високи концентрации на фитохормони и в частност абсцисиева киселина.
Снежана

Re: Кленов сироп - за намаляване на теглото

Мнениеот Mauritius » 17 Сеп 2016, 14:03

Щом кленовият сироп е измислен още от индианците, значи не може да не е полезен и да не помага. Разбира се, стига купеният да не съдържа повече изкуствени съставки, отколкото полезни.
Mauritius

Предишна

Назад към Хранителни добавки и биопродукти