Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Може ли гинеколог да разбере при преглед, че е правен аборт?

13 Дек 2016, 22:21

Здравейте ☺ .. Момиче на 22 години съм и преди 2 години ми се наложи да направя аборт .. Въпроса ми е : гениколога може ли да разбере,че съм правила аборт?? Важно и спешно!!! Благодаря

Re: Може ли гинеколог да разбере при преглед, че е правен аборт?

14 Дек 2016, 10:12

Аз мисля, че гинеколог винаги ще разбере при преглед дали жената е правила аборт. Не знам по какво личи, не съм лекар, но така знам.

14 Дек 2016, 10:19

Има вероятно и да разбере, особено ако е направен кюртаж. Има голям шанс, но ако имаш съмнения, че ще разкрие пред неподходящия човек е добре предварително да говориш с лекаря да не оповестява находките си.

14 Дек 2016, 11:26

Доо колкото съм запозната - може. В повечето случаи се разпознава дори след години, лекарите го виждат, по какво - те си знаят.Така че общо взето... няма как да скриеш, освен, ако не ти съдейства лекар да каже, това, което ти искаш.

14 Дек 2016, 11:43

Лекарят не би трябвало да обсъжда пациентите си, трябва да пази лекарска тайна. Това е нещо, което засяга пациента му, къде ще дрънка дали е правен аборт или не?

14 Дек 2016, 13:22

zagrijena написа:Лекарят не би трябвало да обсъжда пациентите си, трябва да пази лекарска тайна. Това е нещо, което засяга пациента му, къде ще дрънка дали е правен аборт или не?

А представи си как аз и ти сме мъж и жена, отиваме на преглед, в очакване на бебе и доктора казва пред двамат "правен ли е аборт", ти като жена казваш не, а доктора "е аз виждам, че е правен" и ей ти скандала от нищото готов.
Само не разбирам, защо някой би се притеснявал, че е направил аборт. Но тук може разказът и причината да са други. Все пак каквото и да е, най-вероятно лекаря ще разбере за направената манипулация.

14 Дек 2016, 14:19

След аборта остават следи по шийката на матката. Те разбират и кога една жена е раждала и кога не :smile: .

14 Дек 2016, 14:40

И аз мисля, че се знае, все пак се оставят следи по тялото, за всичко, което му се е случвало. Аз съм чувала на преглед "правили ли сте аборт" аз казах не, а лекаря каза "аз и без друго ей сега ще видя"

14 Дек 2016, 15:50

Намери си някой некадърен да ти е мирна главата! :lol:

14 Дек 2016, 17:28

Според мен пък не може, ако можеха щяха ли да питат постоянно дали сме имали аборт или друга бременност.. явно след определено време не си личи.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2