Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
27 Апр 2017, 21:05
И моите са двама и стоят от двете страни от ляво и от дясно. Мъжът ти е прав, че има по-безопасни места и най-сигурното е на задна дясна седалка. Там слагахме обикновено по-малкия, когаот беше бебе, заради по-добрата видимост и контрол от шофьорското място, сега се редуват и сядат където искат.
По-голям проблем е стоенето на предната седалка.
28 Апр 2017, 10:11
Безсмислен спор водите с вашия мъж. Където и да сложите детското столче отзад все ще е добре, има твърдения, че е най-безопасна задна дясна седалка, но за нещастие, всичко зависи от удара. Бъдете внимателни и дръжте много на столчето, някои го пренебрегват.
28 Апр 2017, 10:19
И ние винаи сме го държали на задната дясна седалка, знам, че е най-безопасна, а тази, която е до шофьора била най-опасната.
03 Сеп 2017, 10:03
И аз не го разбирам това, или практиката - няма да слагаме колан, че сме за малко. Как така за малко, на всеки ъгъл може да бъде ударена колата. толкова идиоти има, разсеяни, мислят си, че ще излязат пред вас. Вчера ходих до село, на прав равен път карам засилена, няма никой и от храстите изчака един трактор, оня изобщо не се обърна да погледне има ли кола, ако беше погледнал, щеше да види, че друга зад мен няма и логично, щеше да изчака да мина. Онзи просто тръгна. Такива спирачки набих,ч е раздрусах всички в колата, ако нямаха колани децата можеше да има някоя ударена глава.
07 Яну 2019, 17:20
Ами то зависи от възрастта на детето, от конструкцията на столчето, от годината на производство на колата. От много неща.
По принцип, не е препоръчително детето да стои на седалката до шофьора. Там е най-опасното място.
25 Яну 2019, 10:48
Мами, време е да купуваме столче за кола за детето. Кошчето за новородено бързо умаля

С мъжа ми, четем, интересуваме се, кои са добри, параметри и цени.
Държим на нещо качествено и сигурно и ще съм благодарна, ако споделите вие какви купихте за вашите деца - предимства, недостатъци. Както и какво е важно да гледаме при избора на столче.
25 Яну 2019, 11:56
Уточни първо дали трябва да е с изофикс система или не
25 Яну 2019, 11:57
С изофикс трябва да е.
25 Яну 2019, 12:05
Не виждам да се споменава бюджет, така че ви съветвам да решите коя да е марката по проведените краш тестове (crash tests).
Добри марки са
Maxi Cosi, Britax Romer, Jane, Nuna, Cybex. За мен лично компромис с безопасността не бива да се прави.
Последна промяна
_Лилия_ на 25 Яну 2019, 12:18, променена общо 1 път
25 Яну 2019, 12:08
Ние ползвахме на Britax Romer. Точно по краш тестовете се водехме. Много са удобни столчетата им, като коефициент на безопасност са от най-добрите. В България имат представител само в София, но човекът в магазина беше много учтив и ни обясни подробно кое столче е подходящо и кое - не.