Избираш дата за курбана и за кой ще правиш курбан. Не се заричай да е агне - може да нямаш възможност всяка год да купуваш. Може и пиле. Всяка год попа трябва да го чете тоя курбан за здраве. Ако не можеш да носиш животното, може сол и ориз да носиш да се четат - като после трябва да ги използваш при приготвянето на месото.Не е задължително да събираш хора в къщи всяка год. Може в чинии, като сложиш и по една филия хляб и да подадеш на съседи.Най-малко на 3 човека трябва да подадеш.
Viktoriya11 написа:Курбаните са супер селска история, не знам какво толкова ги харесват хората.
Влагат някакви чувства и надежди в тях, когато някой си го реши и така го чувства, прави го, на мен не ми харесват жертвите, но може да се направи и нещо по-цивилизовано. И ако не е по български да се яде и пие като за последно... бива.
Наричат си го хората, има такива истории, че едва ли не трябва да заколиш кокошка и кръвта да плисне по тоя, за който е курбана. На мен ми се вижда твърде много това...