mimeto написа:И аз да споделя за едно действие на витамин С, за което съм сигурна, че много малко от вас знаятБях със светло кестенява коса - лешник, страхотен цвят. В ученическите години се направих на кичури и поставих началото на ежемесечно третиране на косата с бои, фиксатори за цвят и всякакви от сорта. Първо бяха руси, след това сложих и червени - много ми отиваше с два цвята кичури между другото
Хубаво, обаче русите кичури взеха много да се изтощават, въпреки, че фризьорката ми ги боядисваше само в корените. Направих си косата шоколадово кестеняво, омръзна ми и я боядисах с цвят касис, и така докато не стигнах до черния цвят... Правих няколко начина да изсветля цвета без да използвам обезцветители, но не се получи. Поразрових се малко и открих следната невероятна рецепта - счукват се 40 таблетки Витамин С и се добавят към бебешки шампоан за коса. Нанася се на цялата коса и след 1 час косата се измива... Трябва да ви кажа, че още от първия път косата ми изсветля
Сега съм си с моя цвят и да не се заричам, но никога повече няма да се боядисам в черно...
Ти пък направо ме разби - за пръв път чувам подобно нещо