Витамин С и неговите действия

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Витамин С и неговите действия

Мнениеот nikita » 04 Юни 2012, 15:04

mimeto написа:И аз да споделя за едно действие на витамин С, за което съм сигурна, че много малко от вас знаят ;) Бях със светло кестенява коса - лешник, страхотен цвят. В ученическите години се направих на кичури и поставих началото на ежемесечно третиране на косата с бои, фиксатори за цвят и всякакви от сорта. Първо бяха руси, след това сложих и червени - много ми отиваше с два цвята кичури между другото :mrgreen: Хубаво, обаче русите кичури взеха много да се изтощават, въпреки, че фризьорката ми ги боядисваше само в корените. Направих си косата шоколадово кестеняво, омръзна ми и я боядисах с цвят касис, и така докато не стигнах до черния цвят... Правих няколко начина да изсветля цвета без да използвам обезцветители, но не се получи. Поразрових се малко и открих следната невероятна рецепта - счукват се 40 таблетки Витамин С и се добавят към бебешки шампоан за коса. Нанася се на цялата коса и след 1 час косата се измива... Трябва да ви кажа, че още от първия път косата ми изсветля :roll: Сега съм си с моя цвят и да не се заричам, но никога повече няма да се боядисам в черно...

Ти пък направо ме разби - за пръв път чувам подобно нещо :lol: Ще взема и аз да си купя витамин С :mrgreen: Купувам единствено за малката, от този, който е в ампулки - течния витамин С, и когато й се запуши нослето или е с хрема, капвам по една капка във всяка ноздричка. Аз витамини не пия, може би все още не съм усетила тяхната необходимост. Засега съм си добре и без тях и не виждам смисъл да се тъпча със синтетика.
nikita

Re: Витамин С и неговите действия

Мнениеот Elica » 09 Дек 2014, 16:06

borislav.bo написа:Обикновено приемът от възрастни е от 100 до 300 мг. дневно, а за деца – от 20 до 100 мг. Това са препоръчатилените дози, при настинка и заболявания, дневните нужди се увеличават. Интересен е фактът че пушачите също трябва да приемат по-долеми дози, поради причината че всяка цигара разрушава от 25 до 100 мг. от витамина в тялото. ;)

Aз съм чувала, че може да се приемат до 10 таблетки дневно от тези малките хапченца, това обаче не прави ли 1000мг?
Аватар
Elica

Предишна

Назад към Хранителни добавки и биопродукти