Домашни рецепти за отмора на очите

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Домашни рецепти за отмора на очите

Мнениеот southern_sun » 29 Дек 2011, 15:16

Кожата около очите е много деликатна и изисква специални грижи. Много често появилите се бръчици са в следствие на дехидратация, от мимики или студ. В мрежата има толкова много продукти за поддържане на хидратацията и борба с мимическите бръчки, но аз ще ви предоставя няколко начина да се справите със следите на времето с природни съставки.

images (25).jpg
images (25).jpg (4.23 KiB) Прегледано 3783 пъти

Охладени чаени пакетчета

images (27).jpg
images (27).jpg (4.86 KiB) Прегледано 3783 пъти

Разбира се започваме с класическия метод чрез охладените чаени пакетчета. За целта използвайте пакетчета от зелен или черен чай, или билкова отвара от лайка, за да освежите погледа и да успокоите очите.Полезните съставки на зеления и черен чай като танин и кофеин, действат стягащо на деликатната кожа и свиват кръвоносните съдове.
Накиснете пакетчета чай във вряща вода за 3-4 мминутки и изчакайте отварата да се охлади. Използвайте пакетчетата върху зоната на очите или поставете тампончета от памук, напоени с отварата. Оставете да охлажда очите десетина-двадесет минутки и нанесете крем за очи.

Изстудени метални лъжици

images (28).jpg
images (28).jpg (6.81 KiB) Прегледано 3783 пъти

Тъй като металът е добър проводник и поставен върху кожата изстуден, той охлажда и отнема топлината, като по този начин свива кръвоносните съдове. Този начин спомага за редуцирането на зачервяването и подпухналостта на очите.
За да подготвите лъжиците за употреба, ги поставете в чаша вода с лед за няколко минути, поставете върху очите за няколко минути докато се затоплят, след това използвайте нови/

Прясно мляко

images (29).jpg
images (29).jpg (6.79 KiB) Прегледано 3781 пъти

Прясното мляко освежава погледа и кожата около очите. Освен по този способ, студеното прясно мляко хидратира кожата и я почиства от натрупаните нечистотии. Използвайте пълномаслен продукт чрез напоени тампончета или чрез ледени кубчета. Поставете тампончетата върху очите или минете с ледчетата, като попивате топящите се течности.

Сурови картофи

IMG_00021.jpg
IMG_00021.jpg (108.08 KiB) Прегледано 3781 пъти

Използвайте резенчета суров картоф да редуцират торбичките под очите. Поставете нарязания картоф върху очите си и ги оставете така поне 10-15 минутки, ако усетите че изсъхват можете да ги напръскате регулярно със студена вода.

Яйчни белтъци

images (30).jpg
images (30).jpg (3.5 KiB) Прегледано 3781 пъти

Всяка домакиня има в дома си поне 10 яйца, вземете белтъците на едно- две, разбийте ги и намажете зоната около очите. Те ще стегнат и омекотят кожата, а освен това ще я подхранят тъй като са богати на витамини и това ще подобри циркулацията на кожата. Оставете сместа за десетина-двадесет минутки, като не я оставяте да причини неприятно опъване на кожата на очите. Почистете пяната с памучен тампон, напоен с лосион или с вода.
southern_sun

Re: Домашни рецепти за отмора на очите

Мнениеот tweety » 30 Дек 2011, 16:48

За пакетчетата с чай и за студените лъжици съм ги изпробвала, но останалите ми се струва, че тепърва ще изпробвам.
tweety

Мнениеот pasta » 04 Яну 2012, 16:38

Доста полезна статия,не съм пробвала досега нито един от методите но ще ги имам в предвид.
pasta

Мнениеот Даниела Стоянова » 05 Яну 2012, 13:37

За картофите съм го чувала и аз, скорбялата, която се съдържа в тях прави кожата мека. До сега съм си правила маска с картофи, но варени и пасирани.
Даниела Стоянова

Мнениеот Elica » 26 Ное 2014, 10:26

Ще пробвам някой метод, напоследък усещам, че очите ми са доста изморени, а тези идеи ми изглеждат много лесни за изпълнение. :)
Аватар
Elica

Назад към Домашен лекар