Живеем в кочината - тема за омраза към политици, политика и всичко останало

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Скандал в Ада Тепе

Мнениеот Bella » 13 Юни 2012, 10:26

Поредната правителствена небрежност породи скандал, след като бе издаден документ на златодобивната фирма "Болкан минерал енд Майнинг" за добиване на ценния метал в местността Ада Тепе край Крумовград.
Въпросната фирма е получила разрешение за концесия на мините за злато без здравно заключение на инвестиционния проект за добив и обработка на златни руди. До всички медии днес се получи писмо, което уличава правителството в небрежност и не познаване на законите в държавата ни.
Какви размери ще придобие въпросният скандал в Ада Тепе и до кога правителството ще прави толкова очевадни грешки?
Аватар
Bella

Re: Скандал в Ада Тепе

Мнениеот boncho green » 13 Юни 2012, 10:38

Скъпа ми, bella, още ли продължаваш да се възмущаваш на подобни разобличавания? Честно да ти кажа, в началото искрено се ядосвах на тези "скандали". Най-забавни ми бяха записите от телефони на политици с разговори за уреждане на корупционни схеми. Ако имате спомен, в един такъв план бе замесен и самият ни министър председател с инициали Б.Б. Дали е случайно, че вече другото лице от скандала (Мишо Бирата) не е сред живите?

Конкретно за случая - всеки път чакам оставки и този път се надявам на подобно развитие, но опита ми показва, че ще е поредното чудо за 3 дни!

Радвам се на хората, чийто ентусиазъм не стихва да разкриват подобни случаи на крупни измами, дерзайте, може и някой ден трудът ви да бъде възнаграден!
boncho green

Мнениеот yoanna » 13 Юни 2012, 11:16

Bella написа:Поредната правителствена небрежност породи скандал, след като бе издаден документ на златодобивната фирма "Болкан минерал енд Майнинг" за добиване на ценния метал в местността Ада Тепе край Крумовград.
Въпросната фирма е получила разрешение за концесия на мините за злато без здравно заключение на инвестиционния проект за добив и обработка на златни руди. До всички медии днес се получи писмо, което уличава правителството в небрежност и не познаване на законите в държавата ни.
Какви размери ще придобие въпросният скандал в Ада Тепе и до кога правителството ще прави толкова очевадни грешки?

Каква небрежност, какви грешки, нима мислиш, че това е случайно?! Естествено, че тази "очевадна грешка" е следствие от нечии интереси, как иначе :x Те, ако могат и държавата ще продадат гадовете недни! Съжалявам, че съм толкова груба, но ми писна да слушам за правителствените "гафове" и как щяло да има наказания - КОГА? Този път наистина трябва да има оставки, при това на няколко нива, като се почне от най-горното!
yoanna

Мнениеот Bella » 13 Юни 2012, 11:50

yoanna написа:
Bella написа:Поредната правителствена небрежност породи скандал, след като бе издаден документ на златодобивната фирма "Болкан минерал енд Майнинг" за добиване на ценния метал в местността Ада Тепе край Крумовград.

Каква небрежност, какви грешки, нима мислиш, че това е случайно?! Естествено, че тази "очевадна грешка" е следствие от нечии интереси, как иначе :x Те, ако могат и държавата ще продадат гадовете недни! Съжалявам, че съм толкова груба, но ми писна да слушам за правителствените "гафове" и как щяло да има наказания - КОГА? Този път наистина трябва да има оставки, при това на няколко нива, като се почне от най-горното!

Е естествено, че няма случайни неща. най-лошото е,че всичко се случва пред очите ни, а нищо не можем да направим. Това е мили сънародници, в такава държава живеем, в държава където се шири шуробаджанащината и дебелите комунистически връзки нямат късане!
Аватар
Bella

Re: Взривове край Сливен - за цената на човешкия живот!

Мнениеот miki » 13 Юни 2012, 14:13

Човешкият живот няма цена, а това, че някои се опитват да го търгуват за жълти стотинки... подсъдимо е! Дано този път истината да излезе на яве, макар че надали ще успокои близките на загиналите работници. Хората от село Лозенец са били евакуирани след взрива, защото са продължавали да падат необезвредени снаряди, а един от тях е уцелил бензиностанция, която за голямо щастие не се е взривила. Надявам се да няма повече взривове, защото последиците от тях са необратими!
miki

Мнениеот Снежана » 14 Юни 2012, 13:24

Вероятно и този скандал ще бъде потулен тъй като нищо не се чу в медийното пространство. Ами.... добре дошли в България!
Снежана

Мнениеот aninka » 18 Юни 2012, 11:27

Бог знае колко склада за съхранение на боеприпаси има в България и дали се спазват всички правила за безопастност на труда. Според мен, на абсолютно всички хора, работещи на подобни места, трябва да им бъде направена застраховка живот и то от работодателя, а не от тях самите. Не може всеки ден да рискуваш живота си, а при инцидент, който завършва със смърт да заявят на близките ти, че ще получат 1000 лева, за да посрещнат първите си нужди :x Щом се печели от този бизнес, да съхраняваме чуждите боеприпаси и да обезвреждаме, значи няма проблем да се отделят средства за опезпечаване на човешките животи!
aninka

Мнениеот blanshe » 18 Юни 2012, 14:30

Влязох да пиша в тази тема от възмущение, че пак всичко свърши за три дни! Аз така и не разбрах в крайна сметка кой е виновен, има ли наказани, ще има ли? Ужасът на хората няма цена, също както и човешкият живот. Сега би трябвало да се осигури адекватна психологическа помощ на семействата, чиито роднини са загинали. Само че тези неща стават в нормалните страни, каквато уви не е нашата! Някой знае ли колко още подобни "бомби със закъснител" има в цяла България? Страхувам се, че са много и часовникът им тик-така...
blanshe

Пореден смъртен случай на нахапан от бездомни кучета човек!

Мнениеот roxy » 19 Юни 2012, 10:13

Бездомните кучета и неспособността на управляващите да се справят с тях, станаха причина за поредния смъртен случай на нахапан от бездомни кучета човек. Професор Ботьо Тачков беше нападнат от глутница бездомни кучета и приет в Пирогов с множество рани, и разкъсвания по цялото тяло. Възрастният мъж е бил в безсъзнание, на апаратно дишане и след тридневна борба за живот издъхва...
Е, питам се аз – докога ще продължава това безхаберие? Докога ще продължаваме да се озъртаме от страх, прибирайки се вкъщи и молейки се някое бездомно куче да не изскочи иззад ъгъла? Докога защитниците на животни ще се обявяват против тяхната евтаназия и ще правят всичко възможно да я саботират, независимо, че става въпрос за агресивни кучета, способни да убият човек?

Dog.jpeg
Dog.jpeg (10.16 KiB) Прегледано 726 пъти

Ще ви припомня само няколко случая на инциденти с бездомни кучета:
1.Зимата на 2005 година млада жена прави сутрешния си крос на стадионът на НСА. Елена Чолова е нападната от глутница освирепели кучета, които влачат тялото й повече от 10 метра. Двама студенти се притичат на помощ и буквално спасяват живота й.
2.През 2009 година в Панчарево беше нападната 70-годишна жена, която е била жестоко нахапана от кучета.
3.Отново през 2009 година 5-годишно момиченце е нападнато от разярени кучета в село Сушево. Момиченцето почива на път към болницата.
4.През май 2010 година, 13-годишно момче пада от мост в опита си да се спаси от бездомни кучета, които са подгонили него и приятелят му. Детето пада от 6 метра височина и бива прегазено от автобус.
5.Отново през 2010 година, 37-годишна жена е нахапана жестоко от бездомни кучета и приета в Пирогов в кома и на апаратно дишане.
6.На 9-ти юли 2010 година, 10-годишно момченце е почти изядено от бездомни кучета, които го нападат в столичния квартал „Малинова долина“
7.През 2011 година има няколко инцидента с бездомни кучета, единия от които отново се случва в района на НСА.
8.Февруари, 2012 година, бременна в деветия месец жена е нападната от глутница кучета, докато се разхождала в Южния парк. Спасява я възрастен мъж...

Dogs.jpeg
Dogs.jpeg (9.55 KiB) Прегледано 726 пъти

И това са само малка част от инцидентите с бездомни кучета. Този наболял проблем съществува от много години, но за съжаление решение не се намира. Какво трябва да се случи, за да се изпълнят обещанията от предизборните кампании, които неизменно включват и разрешаването на проблема с бездомните кучета? Политиците за пореден път обещават, а резултат – никакъв! Йорданка Фандъкова в интервю пред медиите заяви, че тъй като близките на починалия професор живеели в чужбина, тя лично се ангажира със случая и ще стиска палци за него... Госпожо Фандъкова, със стискане на палци ще я докараме до кривата круша, така че по-добре се заемете с това, което сте обещали!
roxy

Re: Пореден смъртен случай на нахапан от бездомни кучета чов

Мнениеот rony_80 » 19 Юни 2012, 12:27

Проблемът с бездомните кучета и тяхната агресия е наистина много сериозен и заслужава внимание. С риск да прозвуча прекалено крайно, за мен изходът е само един - евтаназия! Не е нормално куче, нападнало човек, да се прибере за малко в приют и отново да бъде пуснато на улицата. Майка ми беше ухапана от куче и слава Богу нямаше сериозни последствия, но до ден днешен се страхува, защото това остава в съзнанието ти за цял живот. Много обичам животните, но ако детето ми бъде нахапано от куче, лично ще го евтанизирам и окото ми няма да мигне дори.
А това със стискането на палци е някакъв пълен абсурд :x Но цялата ни политика е такава, така че далеч не съм изненадана от изказването на Йорданка Фандъкова.
rony_80

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси