upsurd написа:Има много простотия.Купувам си обувки от" Парк мол " Стара Загора, намалени със 70 %,купувам ги за 120 лв.На другия ден се разлепиха.Отивам в мола и обяснявам с най нормален тон за какво иде реч.Продавачката ми обясни че прави компромис и ще ги залепят.Предупредих я че ако не са залепени добре няма да ги взема.След една седмица отивам пак да ги взема и естествено не бяха залепени добре,обувам ги и до колата и пак същото.Започна една разправия и така два месеца,стигнахме и до комисията за защита на потребителя и там имаше проблеми.Разбрахме се да ми върнат парите отивам там трябваше да избирам обувки, но да не са от новите модели и т.н.Това се случва януари и си купих боти,март месец ми се оправи проблема.Е то беше дойдела пролетта и вече не ми трябваха боти.А трябваше и да се обаждам да подсетя комисията за защита на потребителя да си свършат работата. Обувките бяха Джиани не си купувайте боклуци на висока цена. Е това ако не е простотия кое ?
shushito написа:Да се смееш ли, да плачеш ли, не знам? И мен много неща са ме разочаровали, но една случка направо ме потресеБях студентка в София и работих в една рекламна агенция до Пирогов. Спирката ми беше на Руски паметник... До Пирогов има и една друга болница, 1-ва или 2-ра Градска болница не си спомням точно. Та какво ми се случи - един човек получи епилептичен пристъп и се строполи на тротоара, който е точно срещу болницата. Тичам отсреща и в паника обяснявам, че трябва да излезе лекар, а те най-безцеремонно ми заявяват - Обадете се в Пирогов!
Звъня в Пирогов, а оттам ми казват /с право между другото/ - Болницата е на две крачки, отидете там! Е, направо ми падна пердето, ви казвам
Не съм конфликтна личност, но безхаберието на хората просто ме влудява. Върнах се в болницата, развиках се едно хубаво, така че всички да ме чуят и най-накрая благоволи да излезе един лекар. Докато отиде при човека отсреща, той вече се беше поокопитил и се опитваше да се изправи... Ще те оставят да умреш като куче на улицата и никой няма да те погледне
Излишно е да ви казвам колко хора ни подминаха, без дори да попитат какво става. Спряха се единствено едни чужденци, туристи и въпреки, че не говорят български останаха при човечеца, докато не се върна с лекаря. Кажете ми на какво прилича това, в каква държава живеем? Как ще подминеш, човек в такова състояние? Утре недай си боже може да е твоя баща... Ума ми не го побира!
Memento написа:Всичко се преувеличава от медиите, имам чувството, че се пише за всеки смъртен случай в страната, да си направят една рубрика некролог по 7-8 часа на ден да се съобщава само и единствено кой е починал днес, каква е причината за смъртта, на колко години е бил, и защо се е стигнало до там. Спри си телевизора, спри да четеш новинарски сайтове и излез да се поразходиш, ще видиш колко бързо ще намалее черната статистика. Едно време са разбирали само ако умре някой от селото, някой от родата или царя, определено са живели много по-спокойно
Memento написа:Всичко се преувеличава от медиите, имам чувството, че се пише за всеки смъртен случай в страната, да си направят една рубрика некролог по 7-8 часа на ден да се съобщав........
Maya написа:Memento написа:Всичко се преувеличава от медиите, имам чувството, че се пише за всеки смъртен случай в страната, да си направят една рубрика некролог по 7-8 часа на ден да се съобщав........
Абсолютно нищо не се преувеличава по медиите, дори е в доста омекотен ди щадящ вариант.
Здравната система е едно от най слабите места в държавата........
Съгласна съм с теб и напълно те подкрепям, защото много смъртни случаи се премълчават особено, когато се касае за лекарска грешка! Не знам дали въобще има осъден такъв - хората си умират, а те получават смъмряне и продължават да работят
Neo написа:Честно казано кампанията "Да изчистим България " я виждам като голям PR на известните хора и медии. Нима не плащаме достатъчно данъци за чистота, нима няма достатъчно фирми които се занимават с боклука и печелят милиони левове от нашия джоб. Личности които излизат с бели ръкавици да чистят, да чистят къде ?Чистят там където ще има камери, а село Горно нанадолнище кой ще отиде да чисти ? Естествено никой, няма да излизам да чистя никъде.
Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта