Живеем в кочината - тема за омраза към политици, политика и всичко останало

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Ако изборите бяха днес ...

Мнениеот Memento » 10 Фев 2012, 15:45

Ако изборите бяха днес за кого ще гласувате? Ще гласувате ли изобщо? Спечелиха ли вашите избранници още повече от вашето доверие в сравнение с предните избори или тотално загубихте вяра в тях?
Аватар
Memento

Re: Ако изборите бяха днес ...

Мнениеот djelis5 » 10 Фев 2012, 16:07

И да бяха днес изборите пак щяха да ги изманипулират. Щях да гласувам за тези, за които гласувах и предния път. Не разбирам само как народът даде цялата власт в ръцете на една политическа партия. И народът ли я даде или те сами си я взеха? Но така или иначе няма за кого да се гласува, едните са старите, а другите са уж новите, но добре забравени стари. Аз лично гласувам за най-малката партия. За тази, която е сигурно, че няма да спечели. Това е моя протестен, така да се каже, вот. В началото на всички избори е ясно борбата между кои политически партии ще е. Но аз не избирам да не гласувам, защо да се лишавам от това свое право, макар предварително да са ни лишили с въпросните кандидати. Ако не гласувам все едно нямам мнение. Все едно не съм част от тази държава. А и все си мисля, че не съществува само купуването на гласове. Всички хора, които не гласуват гласовете им се използват по някакъв начин за спечеленето на една партия.
djelis5

Мнениеот Memento » 10 Фев 2012, 16:38

И ти ли смяташ, че изборите са изманипулирани? Това не ми се струва сериозно, да факт е, че има купуване на гласове на да говорим за голяма държавна манипулация е несериозно. Лично участвах в процеса, хората си гласуваха по свое собствено желание, с малки изключения изборите бяха много честни!
Аватар
Memento

Мнениеот Memento » 15 Фев 2012, 12:46

Ако изборите бяха днес, в парламента влизат четири политически сили. Данните са на Центъра за анализи и маркетинг. Според изследването, в сградата на Съединението място си осигуряват ГЕРБ, БСП, ДПС и "България на гражданите" на Меглена Кунева. Атака остава извън народното събрание, а Синята коалиция е с минимални шансове за още един мандат.

За ГЕРБ биха гласували около 33 на сто от българите, за социалистите - близо 18%, за ДПС - почти 6%, а за организацията на Кунева - над 5 на сто.

Българската църква губи доверието на българите. Близо 50% от анкетираните не вярват на Църквата заради скандалите около нея.

Институцията с най-голямо доверие е президентството, а новоизбрания президент Росен Плевнелиев е с най-много симпатии - близо 52%. Следва го еврокомисарят Кристалина Георгиева - с около 51 на сто.

Премиерът Бойко Борисов е харесван от близо 49 процента от българите, следван от кмета на София Йорданка Фандъкова, която събира около 43 на сто доверие.
Аватар
Memento

Черната статистика на България

Мнениеот southern_sun » 21 Фев 2012, 16:39

Поставям тази тема, за да изразя гражданската си позиция по един доста наболял проблем - зачестилите смъртни случаи. Някак ми писна включвайки телевизора водещата с прискърбие да съобщава за поредната нелепа смърт на дете или родилка. И в случая искам да уточня, не визирам в темата лекарската грешка, за това има отделна тема. Какво се случва в страната ни? Дали това не е поредната медийна провокация на националния ефир и печатните медии или просто ние сме станали малко по немарливи към здравето си? Понякога се поставям на мястото на роднините, които са преживели някаква загуба, роднините на родилката, която изпадна в будна кома, родителите на детето, което почина след операция на сливиците. До кога питам? Какво трябва да се промени в нас, в страната ни, в мисленето ни за да затворим тази черна страници.
southern_sun

Re: Черната статистика на България

Мнениеот Memento » 21 Фев 2012, 16:49

Всичко се преувеличава от медиите, имам чувството, че се пише за всеки смъртен случай в страната, да си направят една рубрика некролог по 7-8 часа на ден да се съобщава само и единствено кой е починал днес, каква е причината за смъртта, на колко години е бил, и защо се е стигнало до там. Спри си телевизора, спри да четеш новинарски сайтове и излез да се поразходиш, ще видиш колко бързо ще намалее черната статистика. Едно време са разбирали само ако умре някой от селото, някой от родата или царя, определено са живели много по-спокойно :)
Аватар
Memento

Re: Черната статистика на България

Мнениеот ovagimyan » 22 Фев 2012, 10:56

Черна статистика, звучи ужасяващо и е така... Новините ни заливат само с такава статистика, вървим по улиците уж да починем, а навсякъде по входове и най- различни спирки и дървета можеш да се натъкнеш на някой некролог, който да те накара да спреш и отново да потънеш... Немарливи сме, повърхностни в работата, доста често, склонни да обвиняваме все другите, а вината си е в нас и в нашето отношение към света... Дупката става все по - голяма и ще става, ако всички ние не направим нещо...
ovagimyan

3 март - национален празник на България

Мнениеот Genoveva » 03 Мар 2012, 16:35

Преди време бяха изнесени данни за държавите и коя по колко дни почива по националните си празници. Оказа се, че България е сред най-почиващите нации. Това ще рече, че или имаме много национални празници или сме мързеливи. за сметка на това пък сме сред нациите, които най-малко националисти! Вие как мислите? Гордеете ли се, че сте българи на национални празници? Разтуптява ли ви се сърцето когато чуете химна или просто това са дни за почивка?
Genoveva

Re: 3 март - национален празник на България

Мнениеот Finger » 06 Мар 2012, 12:45

Знаете ли какво ми е направило силно впечатление, че уж сме българи, а много рядко можеш да видиш с домовете ни трикольор. Когато за пръв път ми се наложи да посетя нашата съседка Турция ми направи много силно впечатление, че тяхното знаме можеше да се види на всякъде, в домовете им, по колите им, пред магазини и заведения.Абе на всякъде, а тук в България не е така. Май повече се радваме на почивните дни около националните ни празници от колкото от повода свързан с тях.
Finger

Има ли в България простотия ?

Мнениеот bisertaskov » 18 Мар 2012, 22:06

Е ако има споделете я.
На Аязмото с кола може да ви коства доста пари.Разходката ми излезе доста скъпо.Надран преден капак на колата,черта достатъчно дълбока от предния калник,предна врата,задна врата,заден калник.Честито на печелившите.И още поне десет коли със същите последствия.Навъртаха се някакви "полицаи" които си пишеха нещо.То полицаите са като дърветата на Аязмото стоят си на едно място пък около тях каквото ще да става.Държавата е простотия мизерия и още куп гнусотия.Отиваш някъде да почиваш а трябва да се оглеждаш като мишка да не те сполети някой вандал и да ти провали почивката.Не ми се живее в тази тъпа държава,писна ми.Трябва ли да ходим със сопите и да си пазим имуществото ?Трябва ли да търпим това ? Трябва ли да си затваряме очите и като послушни пчелички да работим а те да ни крадат ?
Трябва ли да имаме свобода в тая тъпа държава ? Много въпроси на които има само един отговор в България трябва да търпиш ако ли не БЯГАЙ.
Прикачени файлове
7114ef9f1c15ade8a3189efde496a1b1_597x448_74dc8_11342848_d7f14_14681103_0f2c6_15333020.jpg
7114ef9f1c15ade8a3189efde496a1b1_597x448_74dc8_11342848_d7f14_14681103_0f2c6_15333020.jpg (40.71 KiB) Прегледано 1543 пъти
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси