Живеем в кочината - тема за омраза към политици, политика и всичко останало

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Черната статистика на България

Мнениеот Ann » 05 Окт 2012, 16:20

О днес просто бях потресена от новината от сутрешния блок на Нова. Родилка е носила мъртвия си плод в утробата 5 дни. Лекарите се дразнили, че 14 дни преди термина родилката не се е чувствала добре и често е ходила на прегледи. Последно майката е усещала бебето си на 25 август, след като били направени изследвания се разбрало, че бебето няма тонове. Въпреки това и дали таблетка за предизвикане на родова дейност и я отпратили с думите, че болницата не е хотел. Но никой не казал на родилката, че бебето й е мъртво.5 дена Албена се мъчила да роди и родилките в нейната стая настоявали да бъдат преместени защото не можели да гледат как се мъчи жената.В епикризата на бебето пише, че детето е починало още в утробата на майката от хипоглекимия, която майката не е имала и от усукана пъпна връв.
Не смятам, че е нужно да коментирам случката тъй като това не е прецедент в историята на медицината в България, просто искам да споделя възмущението си от лекарското небрежество и отношение.
Ann

Re: Случаят с 9-годишният Джо Пияницата

Мнениеот Камелия » 06 Окт 2012, 13:23

Тази история въобще не ме очудва тъй като последно време все по често се натъкваме на родителско нехайство. Питате къде са социалните служби в такъв един момент - Ами няма ги. Социалния работник е все още държавна служба, а държавните служители не са свикнали да работят. Искам да ви попитам: Колко от вас са имали щастието да им бъде обърнато внимание от страна на социален служител? Колко пъти са ви обяснявали нормативната уредба, какви са ви правата и са ви помагали да си оформите документите за социални помощи? Аз мога да ви споделя от личен опит: Кошмар е подаването на документи за детски, след една седмица ходене по мъките ти казват,че не си одобрен за детски тъй като дохода ти е прекалено висок. И това е нещо съвсем обичайно за социалните служби, а само си представете да имате съседи, които бият детето си и вие подадете сигнал. С досада ще ви отговорят, че ще разгледат проблема и накрая НИЩО!
Камелия

Мнениеот Ann » 06 Окт 2012, 13:28

И какво очаквате от това дете? Бъдещ престъпник! И после всички ще обвинят социалните, че не си вършели работата. Е един социален работник може ли да възпитава няколко деца? Кой е виновен, че много от родителите не се чувстват такива и не възпитават децата си? Как това дете се прибира пияно у дома си и майка му не е взела мерки? А какво да кажем за наркотици и цигари.
Ann

Re: За болните с редки болести и държавното мълчание

Мнениеот Снежана » 12 Окт 2012, 15:08

Вероятно всеки има основание да упреква държавата в безразличие към болните от редки болести, но днес открих пример за обратното. Бебе на 7 месеца ще бъде оперирано в Англия точно със средства от "Фонд за лечение на деца". Дано повече такива добри жестове да виждаме от страна на държавата.
Снежана

Мнениеот Genoveva » 13 Окт 2012, 16:19

Светла Христова написа:Копирах ви съдържанието на една статия, която меко казано ме потресе. Колкото и да са ми казвали, че тинейджърската възраст е трудна, но не мога да си представя, че подобно нещо се случва в нашата държава. Историята повече ми прилича на извадена от сюжета на някой американски филм, в който се разказва за тъмните предградия на Бруклин (примерно), които се слави с най-висока престъпност. Да сложа тази тема и да копирам по-долу историята ме накара бездействието на социалните служби в един такъв момент. Когато ти трябват обикновено ги няма, а когато най-малко ги очакваш посещават дома ти и те изкарват извън релси. Дали социалната политика на страната ни е все още в зародиш или просто никой не иска да си върши работата тъй като така или иначе си получава месечното възнаграждение.
Предполагам, че след като прочетете по-долу историята ще си зададете същите тези въпроси, които не спират да бушуват в главата ми: За бога къде са родителите на това дете? Какво ще стане с това дете? И ако пуши трева на 9, колко голяма е крачката към хероина? Защо съседите дават изявление пред журналисти, а не сезират социалните служби? След като това дете не ходи на училище къде са учителите и защо не са подали сигнал? Вероятно няма да мога да си отговоря на тези въпрос, вероятно отговора е един: или някой не си върши работата или за родителите на това дете така е по-лесно, та то се е научило само да се справя ( къде зле, къде добре).Оставам на вас да прочетете и ми помогнете с въпросите, а на мен ми остава да сношавам на дърво и да бъда добра майка!
„Спрях цигарите. Вредни са. Вече съм само на козче.” Това казва 9-годишният Джо, известен в столичния квартал „Люлин” като Пияницата. Момчето, което е от българско семейство, получил прозвището си преди 3 години, когато отишъл мъртвопиян на училище, пише в “Монитор”.
Първолакът влязъл в час, паднал пред дъската и започнал да повръща. Преди учителката да осъзнае какво става, Джо хукнал да бяга. Пет месеца след това не влизал в школото. Историята с гордост я разказа самото момче пред изданието.

Екип на вестника успя да го намери в учебен ден, докато се излежава в градинките на 8-и микрорайон в „Люлин”.

Джо не прилича на останалите си връстници. Маниерите и приказката му са като на 20-годишен бандит. Облечен е с мърляви дрехи, а ноктите на ръцете му не са рязани поне от две седмици. Снимката му не е публикувана, тъй като е малолетен. „Що да ходя на училище? Там са само сдуханяци”, казва нахакано Джо. Питаме го как се казва и той отвръща, че всички го знаят като Джо, но той предпочитал да му викат Джо Пияницата. Гордеел се с прякора си.

„Сутрин почвам с пет бири. Ако намеря пари, пия и повече. Предпочитам обаче да ми останат за трева. Откакто спрях цигарите, не мога, без да си дръпна поне един коз днеска”, обяснява философски 9-годишното момче, докато забърсва носа си с ръкава на якето. Твърди, че другият му порок е бил сексът, въпреки че е бил само с едно момиче, и то веднъж.

„Една циганка ми се пусна за 10 лева, та си направих сефтето. Много ми хареса. Момичетата, които познавам обаче, още са девствени, а за циганката пари нямам. Трябва да останат за бира. Майка ми не ми дава кинти”, разказва още Джо за битието си, като се опитва да отбягва въпросите за семейството си. Негови съседи обаче са по-словоохотливи.

„Майка му е доста пълна. Живее в съседния блок и всяка вечер се чуват крясъци. Освен редовните ругатни чуваме и псуване на майка. С някой постоянно се кара за пари. Мъжки глас обаче не се чува. Много пъти е правила скандали на други майки, чиито деца си играят с Джо. Никой не я харесва”, разказва възрастна жена от съседния блок в „Люлин 8“.

Хора от квартала пък разказват, че постоянно виждали малкия да купува алкохол от местната будка. Продавачката го питала за кого е, а той отговарял, че е за майка му. „Преди няколко дни го видях за последно. Беше се скрил зад един блок и си свиваше някаква цигара. Покрай него мина един тийнейджър, за когото всички знаят, че се занимава с наркотици. Той поздрави Джо и му каза, че скоро трябва да се видят. Сами си правете изводите”, заключават още съседите.

Последно време много зачестиха подобни случаи, хората полудяха и спряха да си гледат децата. Не знам на къде върви тази нация????
Genoveva

Re: За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

Мнениеот Smilqna » 05 Ное 2012, 11:18

Авторско право, авторско право все това слушаме има филми и музика които ако трябваше да ги плащам никога не бих ги свалила.Няма как да се спре това нещо, някой ще купи филм друг ще го запише ще го прати на приятел той на друг и т.н. няма спиране.Теглете докато можете :D :D пък после ще му мислим.
Smilqna

Мнениеот Ann » 05 Ное 2012, 12:25

В интерес на истината все повече млади хора пълнят залите на кината, което според мен си е голям успех в борбата с пиратството в нета. Аз също тегля филми, но голяма част от филмите предпочитам да гледам на кино. От една страната качеството е невероятно, от друга страна с моите пари за билет, ще отиде във фонда за развитие на киноиндустрията.
Ann

Мнениеот boriskarlov » 25 Дек 2012, 14:27

Готов съм да подкрепя на 100% борците срещу АКТА, ако видя поне един творец, който може спокойно да твори, без да е зависим от продажбите си на физически носители или от заплатя някъде.
Докато това не стане, авторските права трябва да се спазват и то твърдо.
boriskarlov

Новогодишната реч на Плевнелиев разбуни духовете

Мнениеот IVRO » 04 Яну 2013, 11:06

Една от най-дискутираните теми в пост празничните дни се оказа новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев. Обръщението тази година бе придружено от снимки, разкриващи обаянието на българската природа. Това, което разбуни духовете и предизвика оживени дискусии в социалните мрежи обаче бе снимка с планински изглед от курорта Аспен в Колорадо, използвани да рекламира красотата на България.
Плевнелиев говори в обръщението си към нацията за неповторимата ни природа точно в момент, когато се вижда кадър с американския пейзаж.
Беше очевидно, че снимката не е "родна", коментират едни, според които гафът си е сериозен фалстарт за новата година…Някои обвиняват президента, а други го отдават на неграмотността на екипа монтажисти. Трети пък са харесали речта заради иновациите, които разчупват атмосферата в сравнение с досегашната ужасна скука. Те коментират, че досега не са се допускали подобни грешки, просто защото винаги ни се е четяло едно и също нещо, година след година ... Те питат …помните ли нещо от суховатите речи ... Вие как смятате?
Според мен тази реч определено ще се помни. Дискусиите за нея в първите дни на януари със сигурност са достигнали дори и до подпийналите и махмурлиите, които са я пропуснали в новогодишната нощ...
IVRO

Re: Пореден смъртен случай на нахапан от бездомни кучета чов

Мнениеот magi81 » 07 Яну 2013, 15:25

защо проклетите еко защитници не направят нещо да си приберат прекрасните животни и да си ги хранят у дома или така наречените приюти а всички хора трябва да им търпят мръсотиите излизам с детето на улицата идва куче към нас детето ми почва да трепери и вика аз го гоня и една "Защитничка" почва да ми се кара щото тя си го хранила там е кой трябва да изчезне детето или кучето
отиваме да играем на поляната цялото става в *@* от кучета аз се ядосвам при което детето ме пита защо ЗАЩОТО ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА Е ЕДНО ГОЛЯМО *@* затова мамо
magi81

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси