Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво мислите за приемането на задължителното гласуване?

21 Ное 2016, 16:51

rose_92 написа:
Съгласна съм, а и реално няма как да дойдат да гласуват 1000 човека в една секция и да искат...Ние не сме си вдигнали главите от списъците за тези 500 + човека пък какво остава ако бяха дошли всичките - просто няма как да стане. И не защото ние се бавим, ами защото трябваше да се пишат едни и същи данни на един и същи човек на 2 места..Отделно има някои хора, които много се мотаят, а тези на опашката на нас викат. Или пък такива, които сякаш за пръв път отиват да гласуват - толкова неориентирани хора...

Е той и Радев 3 пъти се връща, за да може да гласува за самия себе си, какво остава за обикновените хора.. :lol:

21 Ное 2016, 20:07

Lollipop написа:
rose_92 написа:
Съгласна съм, а и реално няма как да дойдат да гласуват 1000 човека в една секция и да искат...Ние не сме си вдигнали главите от списъците за тези 500 + човека пък какво остава ако бяха дошли всичките - просто няма как да стане. И не защото ние се бавим, ами защото трябваше да се пишат едни и същи данни на един и същи човек на 2 места..Отделно има някои хора, които много се мотаят, а тези на опашката на нас викат. Или пък такива, които сякаш за пръв път отиват да гласуват - толкова неориентирани хора...

Е той и Радев 3 пъти се връща, за да може да гласува за самия себе си, какво остава за обикновените хора.. :lol:

xaxaxaxax :D това съм го пропуснала :lol:

22 Ное 2016, 10:10

rose_92 написа:
Kremiliya написа:И аз тази година за първи път чаках на опашка пред стаята за гласуване. Наистина приятно се изненадах, но ако реално искат да има активно гласуване, трябва да се направи нещо за онлайн гласуването, тогава процентите ще бъдат много по-високи. В наши дни хората искат всичко да им е лесно, удобно и мобилно.

С електронното гласуване ще е по-удобно, но и там ще има неориентирани и по-бавни хора. Особено тези, които са по-възрастни, а те са същевременно най-редовни на изборите.

22 Ное 2016, 12:18

Е то никой не очаква, че ще се гласува електронно само.. тва значи да задължиш баба ми на село да си прекара интернет. Едното не изключва другото, всеки ще гласува както му е удобно. В момента кво излиза, че искат задължително гласуване и в същото време нямат ресурс да се поеме това гласуване... :roll: желязна логика. Трябва да се мисли в посока на улесняване на гласуването чрез електронно, по тоя начин ще изпадат всички хора под 40 години, защото всички ще гласуват онлайн и ще се облекчат секциите.

22 Ное 2016, 13:28

Идеята добра, но изпълнението калпаво. Нищо ново :mrgreen: !

22 Ное 2016, 16:26

dessiblond написа:Идеята добра, но изпълнението калпаво. Нищо ново :mrgreen: !

То няма никакво изпълнение. :mrgreen: Изобщо не се работи по този въпрос, уж се говори, но дали ще се случи - не се знае изобщо.

23 Ное 2016, 03:41

Локумът написа:Е то никой не очаква, че ще се гласува електронно само.. тва значи да задължиш баба ми на село да си прекара интернет. Едното не изключва другото, всеки ще гласува както му е удобно. В момента кво излиза, че искат задължително гласуване и в същото време нямат ресурс да се поеме това гласуване... :roll: желязна логика. Трябва да се мисли в посока на улесняване на гласуването чрез електронно, по тоя начин ще изпадат всички хора под 40 години, защото всички ще гласуват онлайн и ще се облекчат секциите.

И аз съм на това мнение.

23 Ное 2016, 10:35

Според мен партиите имат интерес да забавят електронното гласуване, защото усещат, че гласът на младите ще е много по-различен от този, на старото поколение. От друга страна, по този начин и платените гласове ще са почти безсмислени, защото отново ще и ма предимство.

23 Ное 2016, 11:01

И на електронното гласуване ще му намерят цаката и начина как да го манипулират, в това се опасявам.

23 Ное 2016, 11:25

donni написа:И на електронното гласуване ще му намерят цаката и начина как да го манипулират, в това се опасявам.

Няма да е толкова лесно си мисля, а и активността ще е толкова висока, че се съмнявам, да я манипулират.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 59