Първа помощ при изгаряне и съвети за заличаване на белезите с домашни средства

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Първа помощ при изгаряне и съвети за заличаване на белезите с домашни средства

Мнениеот Даниела Танева » 07 Яну 2012, 21:01

Дъщеричката ми на скоро се изгори на печка с дърва, добре, че бяха хората около мен да ми кажат какво да направя, за да не станат мехури и да я обезболи по- бързо. Поляхме обилно мястото с оцет и намазахме с крем приготвен от невен и мас. След 2 часа болката я нямаше, мехури също. За моя радост тогава имах тези помощни средства, но ако в друга такава ситуация не са ми под ръка какво да приложа? Бихте ли ми дали съвети?
:arrow: Първа помощ при слънчево изгаряне
:arrow: На плажа - за слънцето и плажната култура
:arrow: Алтернативни методи при изгаряне
Даниела Танева

Re: Изгаряне.

Мнениеот pasta » 07 Яну 2012, 23:46

Разбиваш на пяна белтък на яйце и мажеш изгореното.
pasta

Мнениеот Devora » 08 Фев 2012, 16:39

Един ден си попарих ръката с вряла вода и моята свекърва ми я обсипа с хлебна сода..каза ми че това ще отнеме огъня и след това се изплакнах с оцет..става едно като пяна и много ми олекна..
Devora

Мнениеот southern_sun » 08 Фев 2012, 18:05

Преди години баба ми правеше един мехлем от мас, борова дъвка и още нещо, но така и не каза рецептата и като почина тайната рецепта си отиде с нея. Трябва да ви кажа, че беше с невероятен ефект, лекуваше всякакви рани и от изгаряне и от удари.
southern_sun

Мнениеот marto » 02 Апр 2012, 16:50

Когато бях малък, си изгорих цялото стъпало - дядо ми си дойде с мотора и аз побързах да се кача, но пропуснах малката подробност, че съм бос и направо се залепих на ауспуха :? Баба веднага ме намаза с мас и жълтък... Много помага при всякакви изгарания, а и предполагам, че всеки има в хладилника.
Не е хубаво да се поставя лед на изгорено, защото допълнително може да се увреди мястото.
marto

Мнениеот rony_80 » 03 Апр 2012, 09:12

Медът също много облекчава рани от изгаряния, но трябва да е наистина домашен, а не от глюкозите, които продават по улицата за такъв. При изгаряне трябва да се реагира много бързо и мястото да се обработи веднага, преди да се е надигнал мехур, защото след това вече ще облекчите само болката. Белег, дори и едва забележим, със сигурност ще остане.
rony_80

Мнениеот the princess » 03 Апр 2012, 10:21

Аз пък знам от моите баба и майка, че изгорено се налага със листо от кисело зеле.То отнема температурата и предотвратява възпаления, а след това можете да намажете с мас тъй като кожата се свива и боли.
the princess

Заличаване на тъмни петна от изгаряне с олио

Мнениеот kirova987 » 14 Юни 2016, 14:24

Здравейте, преди 3 месеца се изгорих с олио, появиха ми се тъмни петна и не знам с какво да ги махна. Мазах ги с какво ли не, но нищо не помага. Някой може ли да ми предложи нещо с което да ги залича. Благодаря!
kirova987

Re: Заличаване на тъмни петна от изгаряне с олио

Мнениеот Leonora » 11 Юли 2016, 10:42

Опиши малко повече - изгорила си се с олио при готвене ли? Колко се изгори...имаше рани или само повърхностно? Тези тъмни петна къде са, на заздравялата кожа ли? Предполагам, че има много начини за заличаване или просто трябва да изчакаш да мине още време. Но при всички случай, изгарянията не са шега работа, най-добре да отидеш дерматолог да хвърли едно око дали всичко се възстановява нормално и няма да остави трайни следи. И ако има нужда от третиране, той ще ти даде най-правилна насока.
Аватар
Leonora

Re: Заличаване на тъмни петна от изгаряне с олио

Мнениеот franky » 11 Юли 2016, 11:41

Явно изгореният участък е голям, щом петна има и не се махат. А избледняват ли? Контратубекс помага, но наистина най-добре да се направи консултация с дерматолог.
franky

Следваща

Назад към Домашен лекар