Пиене и шофиране - алкохолните навици на българина

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Re: Истина ли е, че българите пият алкохол всеки ден?

Мнениеот Локумът » 06 Дек 2016, 11:40

Българките и българите страдаме от безсилие.. Всички си мислим, че нямаме никакъв шанс да се измъкнем от положението, в което се намираме и най-лесно си сипваме по едно малко... :roll: не е най-гениалното нещо на света, на другия ден си сипваме едно малко и още малко и така докато стигнем до 200-300 грама на ден.
Отделно и традицията "ти как може да не пиеш бе"... и става тя.. :mrgreen:
Аз се определям , като абсолютно нормален българин, съхранил си традициите, ама тва с пиенето всеки ден ми идва в поЕче.
Аватар
Локумът

Мнениеот уморена » 06 Дек 2016, 12:55

И аз смятам, че това ни е народопсихологията, всяка вечер да седнем и да си сипем едно, а и наистина много си "смешен",а ко не пиеш. Малки и големи трябва да пият, че така е редно.
уморена

Мнениеот Pipilota » 06 Дек 2016, 14:43

тая народопсихология ни накара да оглавим класациите за най-пиещи младежи. При нас е модерно да се напиваш, да се наливаш, да пробваш всякакви тъпотии... После се вайкаме, а ние самите какъв пример даваме... децата растат с гледката, как родителите им всяка вечер пият.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот exotic » 12 Дек 2016, 16:46

Май наистина са малцина тези, които не пият всеки ден. Като си правим вино и ракия, така ще е :lol: . Но като се замисля, по-добре домашни, отколкото купени. Ама какво се вайкаме? Нали французи и италианци също са фенове на хубавото вино и не пропускат случай да пийнат. На тях какво им е? Да не би техните деца да не гледат как родителите им пият и после да стават алкохолици? Количеството е по-важно. Ако пиеш една бутилка всеки ден, това говори друго вече.
exotic

Мнениеот Krum » 12 Дек 2016, 17:01

exotic написа:Май наистина са малцина тези, които не пият всеки ден. Като си правим вино и ракия, така ще е :lol: . Но като се замисля, по-добре домашни, отколкото купени. Ама какво се вайкаме? Нали французи и италианци също са фенове на хубавото вино и не пропускат случай да пийнат. На тях какво им е? Да не би техните деца да не гледат как родителите им пият и после да стават алкохолици? Количеството е по-важно. Ако пиеш една бутилка всеки ден, това говори друго вече.

Тук при нас колко пият по 50 грама само на вечер? :) А аи едно е вино, друго е ракия, тука за едно малко имаме 200 грама в домашни условия. :lol:
Аватар
Krum

Мнениеот fawla » 14 Дек 2016, 15:36

Хайде всеки да си признае кога за последное пил твърд алкохол, но бъдете честни! После ще видим ние тук от пиянките ли сме не сме ли.
Аз вчера пих по-малко от половин бира.
Аватар
fawla

Мнениеот julianne » 15 Дек 2016, 14:22

Аз последно пих на Никулден вино и малко ракия. Концентрати не пия по принцип, само ракията за някоя и друга наздравица. Не мога да си представя какво е да пиеш всеки ден. Не го казвам, за да се правя на светата вода ненапита, просто аз не изпитвам такава нужда, чуждо ми е и не знам как може да е сладко да си пийваш всяка вечер.
julianne

Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

Мнениеот Момчил Митев » 27 Дек 2019, 14:33

Шофьор съм и от време на време пия алкохол, но ако се налага да шофирам, не си позволявам и една бира. Веднъж пробвах – изпих една чаша бира и след това с голямо притеснение се прибрах с колата. Не, че ми се отрази физически по някакъв начин, но самият факт, че съм пил ми действаше много зле психически. Казват, че дрегерът не отчита една-две бира или една чаша вино. Така ли е наистина?
Имам познати, които не се притесняват да пият дори концентрат преди да седнат зад волана... Казват, че не им действа изобщо. Аз не съм толкова сигурен...
Сега по празниците е много трудно човек да се въздържи, но все пак отговорността е голяма, дори и да си сам в колата. Колко време трябва да мине след като си пил алкохол, за да си способен да шофираш?
Момчил Митев

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

Мнениеот Viktoriya11 » 27 Дек 2019, 14:40

Понеже съм все още млада и красива, като пия - държа на трезвен шофьор. Комуто това не отърва - да ходи да пие с друг. Видяхте Джамбазки в какъв резил се набута, имаме ли неговите връзки и възможности?
Viktoriya11

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

Мнениеот petyo62 » 27 Дек 2019, 17:31

Правилно постъпваш, като не пиеш, когато шофираш! И аз за толкова години не съм си позволил нито веднъж да седна пийнал зад волана. А колко време трябва да мине, след като си пил, мисля, че за всеки е индивидуално... Зависи как организмът преработва алкохола. Ама според мен е минимум 12 часа, от които поне 8 сън.
petyo62

ПредишнаСледваща

Назад към Зона за мъже