Мъже срещу жени в България - има ли конфликт

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Защо винаги дават обидни квалификации за жените?

Мнениеот Rali_hr » 17 Юни 2017, 20:01

Завиждат ни, че сме много готини! И затова винаги нареждат и ни обиждат, сякаш па те самного хубави! От насс да мине се заминаваме с тях. :) Ако можехме сами да се размножаваме, сигурна съм, че повечето жени щяхме да сме лесбийки! :lol: Майтапа настрана, но са много неприятни. Че и децата си учат, че жените са лоши и не струват. Малко са мъжете, които наистина уважават дамите и от сърце признават качествата ни.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Malina » 18 Юни 2017, 20:44

Според мен е някакво останало от едно време чувство за надмощие и сила, която имат над жените. До не отдавна, жените сме били възпитавани в подчинение на мъжа, защото той е по-важен, по-умен, а ние сме били допълнението, което да поддържа дома чист. Сега такъв тип разделение и надмощие няма, затова и мъжете се налага да си намерят други начини по които да ни "подчинят" и да извисят своята власт. Избиват комплекси, както казахте. А и завист, когато една жена е умра, красива и успешна, тя автоматично е некачествена, явно. Не искам да използвам онази дума,но да.. за нея говоря. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот kalinka-kuku » 19 Юни 2017, 10:54

Не знам! Винаги съм се чудила с какво сме го заслужили... И то не винаги жените, които биват обиждани има защо да им се случва.. само за да се покаже надмощие, може би.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот sparky » 19 Юни 2017, 15:41

Ама , че сте ни оправили :lol: Пепелянки с пепелянки :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sparky

Мнениеот rabotnata pchela » 19 Юни 2017, 20:16

sparky написа:Ама , че сте ни оправили :lol: Пепелянки с пепелянки :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E, хайде, оправдай се ! :) Обясни защо го правите! :roll: НА нас ни е безизвестно, защо и как сме заслужили да чуем за себе си к**ви?
Аватар
rabotnata pchela

Re: Има ли за какво да завиждаме на мъжете?

Мнениеот Lollipop » 24 Юли 2017, 11:20

Завиждам на мъжете, че могат да ходят само по гащи и това да е напълно нормално, дори и така да отворят вратата на някой комшия. Но аз ако изляза само по бикини сигурно ще ме говори после целия квартал.
Аватар
Lollipop

Мнениеот kikimoraa » 25 Сеп 2017, 14:59

Негласното правило, че на жените се пада къщната работа, грижата за децата и организирането на домакинството са толкова изморителни, че липсата на отговорност на мъжете по тези теми е направо мечтателна.
kikimoraa

Re: Успявате ли да оцените красивото в хора от вашия пол?

Мнениеот Stark » 11 Окт 2017, 15:07

не се притеснявам да кажа, че някое момиче ми харесва, но при мъжете наистина е трудно, те го приемат като признак на различна сексуална ориентация..
Аватар
Stark

Мнениеот Stark » 24 Окт 2017, 15:43

kikimoraa написа:Негласното правило, че на жените се пада къщната работа, грижата за децата и организирането на домакинството са толкова изморителни, че липсата на отговорност на мъжете по тези теми е направо мечтателна.

Така е, повечето неща се правят от жените и по някаква странна логика са и само тяхна отговорност и не подлежат на обсъждане - готвенето, почистването и основната грижа за децата е женска работа, в другото може и да помага мъжа, но по малко.
Аватар
Stark

На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот skyfly » 24 Ное 2017, 11:59

Според проучване, 81% от българите са казали, че мястото на жената е вкъщи да се грижи за дома и за семейството, а аналогично, мъжете да работят. само че какво се случва на практика, жените работят редом с мъжете, но продължават да робуват и на разбиранията на тези 81%, които настояват жената да бъде и домакиня и да си стои в кухнята, където й е мястото.
Какво е вашето мнение, къде е мястото на жената или вече спокойно можем да кажем, че в България има равенство между половете?
Аватар
skyfly

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси