Ухапване от куче - може ли да съм се заразила с нещо?

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Re: Ухапване от куче

Мнениеот southern_sun » 04 Май 2011, 09:23

Аз пък знам, че след ухапване от куче дори да не си сигурен дали кучето е болно от бяс или не трябва да промиеш раната с сапунена вода. След това трябва да се обадиш веднага на Спешна помощ.
southern_sun

Мнениеот Iveto » 06 Май 2011, 22:47

Ако улично ме ухапе то ще избяга със сигурност Докторе.Не ми стана ясно като ме ухапе какво правим и какви са последствията
Аватар
Iveto

Мнениеот Dr Krasimir Kirov » 10 Май 2011, 21:03

southernsun написа:Аз пък знам, че след ухапване от куче дори да не си сигурен дали кучето е болно от бяс или не трябва да промиеш раната с сапунена вода. След това трябва да се обадиш веднага на Спешна помощ.

Сигурен съм че,днешните дезинфектанти са по-добри от сапунената вода,но при липса на такива е вариант,а и писах че обработката на раната е ясна и не подлежи на коментар.
Dr Krasimir Kirov

Мнениеот Dr Krasimir Kirov » 10 Май 2011, 21:09

Iveto написа:Ако улично ме ухапе то ще избяга със сигурност Докторе.Не ми стана ясно като ме ухапе какво правим и какви са последствията

Лоши,директно в инфекциозно отделение и започване на ваксинацията в корема срещу бяс.Целия смисъл на темата беше ако може да си го спестите при разгледаните случаи.
Dr Krasimir Kirov

Мнениеот tazmaniq » 24 Юни 2011, 23:34

Изображение
Аватар
tazmaniq

Мнениеот Violetta » 19 Окт 2011, 22:05

Как в полеви условия да се третира една такава рана?
Violetta

Мнениеот valiart » 19 Окт 2011, 22:37

Ужас! Много ме е страх от кучета. А като видя уличните, направо тръпки ме побват. За съжаление в такива географски ширини живеем... Приятел на бригада в Англия, разправя за случай как минал край него някакъв "звяр" със стопанина си край него и той си викал на ум : Ха де ме ухапе- ама няма начин - такива компенсации ще има да му изплащат послеее, че не е истина. А тук кучета буквално рзкъсват хора посред бял ден!?!
Аватар
valiart

Мнениеот Violetta » 19 Окт 2011, 23:23

Да, има и това нещо. Няма строг контрол върху кучетата, както и адекватни наказания за собствениците.
Violetta

Мнениеот valiart » 20 Окт 2011, 22:39

Я да има някой здрави глоби, гледай само как ше си държат здраво кучетата стопаните, а общините ще прибират бездомните. Само глобите са решението. Никой не му е кеф да му бръкнат в джоба, на дълбоко.
Аватар
valiart

Мнениеот Margo » 24 Окт 2011, 09:53

valiart написа:Я да има някой здрави глоби, гледай само как ше си държат здраво кучетата стопаните, а общините ще прибират бездомните. Само глобите са решението. Никой не му е кеф да му бръкнат в джоба, на дълбоко.

Наистина на българина му бръкни в джоба и му гледай сеира :lol: Според теб какво ще се случи когато общините започнат да прибират бездомните кучета? С какво ще се издържат тия кучкарници? Още едно перо от бюджета на общините за запълване, а пари от къде? Решението е да се вдигнат данъците! Ти би ли плащала защото някой вече не му е кеф да си гледа кучето и го е пуснал на улицата?
Докато ние гражданите изхвърляме на улицата домашния любимец, който вече не ни трябва ще е пълно с бездомни кучета. Държавата не е длъжна да ни отглежда кучетата! Ние нямаме самосъзнание! Вие бихте ли изхвърлили детето си?Аз не бих! Нито детето, нито кучето!
Margo

Следваща

Назад към Ветеринарна медицина