Живот с генитален херпес

Живот с генитален херпес

Мнениеот Georgi Uzunov » 10 Фев 2025, 19:20

Да си живееш с гениталният херпес
Здравейте! Дълго се колебаех дали да пиша тук, но все пак реших да споделя история си,
въпреки потенциално да бъда обект на подигравки. Знам и колко трудно се живее с генитален
херпес. Може би някой ще се препознае и ще намери нещо полезно в моите думи. Дори и да
помогна на само на 1 човек, прецених че си струва.
От години се боря с това заболяване – първоначално бях шокиран, после започнах да търся
решения. Ходил съм при различни специалисти, пробвал съм терапии – някои помагаха
временно, но нищо не можеше напълно да премахне риска от следващи обостряния. Всеки
път, когато усещах първите симптоми, изпадах в стрес, защото знаех, че ме очакват дни на
дискомфорт и ограничения. Няма да навлизам в излишни подробности.
Чувал съм, че се правят на запад клинични програми, в които се изследват нови методи за
лечение на генитален херпес. Случяйно попаднах на плакат в :arrow: Бодимед, за подобна програма
за лечение и го сметнах за знак на съдбата. Бяха посочени някои базови неща, преснимах
флаера, записах телефонния номер 0889267195 и въпреки че се колебах, се запих за участие.
Оказа се, че съм се притеснявал напразно. Срещнах се с лекарите. Всичко ми обясниха. Даже
останах доволен. Даже има заплащане на разходи по пътуване, тъй като съм от Пловдив, а
клиничния център е в София. Най-важното което ми остана е надеждата да се лекувам и
другото, е че се запознах с участници със същия на мен проблем. Какво ли не обсъдихме.
Винаги си струва да проучите повече възможности. Понякога решението се оказва на
неочаквано място.
Georgi Uzunov

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести