Смъртно наказание? Да го върнем ли в България?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Смъртно наказание?

Мнениеот Malina » 04 Юни 2015, 09:48

Трябва да се върне, не е нормално един, убил дете, гаврил се с него, да живее на гърба на всички нас, да получава храна, вода, топло, сухо, да получава медицински грижи, които са непосилни за повечето свободни хора, то май е по-добре в затвора?! Защо трябва да се държат такива кърлежи, които са абсолютни изроди?!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот iwoni » 16 Фев 2016, 13:19

Malina написа:Трябва да се върне, не е нормално един, убил дете, гаврил се с него, да живее на гърба на всички нас, да получава храна, вода, топло, сухо, да получава медицински грижи, които са непосилни за повечето свободни хора, то май е по-добре в затвора?! Защо трябва да се държат такива кърлежи, които са абсолютни изроди?!

Склонна съм да подкрепя смъртното наказание. Малкото ми колебание идва от статистиката, че в страните, където то се прилага, престъпленията не са намалели. Ако и то не спира ненормалните, кое ще ги спре? Сега се усетих, че тях не ги интересува смъртното наказание, те са болни и просто търсят да удовлетворят болните си мозъци. Значи какво правим? Тъпчем ги с лекарства и се молим да не изперкат.
iwoni

Мнениеот Malina » 08 Мар 2016, 15:40

iwoni написа:
Malina написа:Трябва да се върне, не е нормално един, убил дете, гаврил се с него, да живее на гърба на всички нас, да получава храна, вода, топло, сухо, да получава медицински грижи, които са непосилни за повечето свободни хора, то май е по-добре в затвора?! Защо трябва да се държат такива кърлежи, които са абсолютни изроди?!

Склонна съм да подкрепя смъртното наказание. Малкото ми колебание идва от статистиката, че в страните, където то се прилага, престъпленията не са намалели. Ако и то не спира ненормалните, кое ще ги спре? Сега се усетих, че тях не ги интересува смъртното наказание, те са болни и просто търсят да удовлетворят болните си мозъци. Значи какво правим? Тъпчем ги с лекарства и се молим да не изперкат.

Поне ще си спестим пари за издръжката им, без друго са изроди, които заслужават такова остро и крайно наказание!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот pavleta » 11 Мар 2016, 15:15

Някои, даже не мога да ги нарека хора, на никого няма да липсват, толкова са ненужни на тая земя. Само причиняват злини и вършат лоши неща. Например напоследък зачестиха случаите на пребити и убити възрастни хора. Такъв човек, извършил по сума ти престъпления, влизащ и излизащ постоянно от затвора, какво да очакваш от него?
pavleta

Мнениеот Lollipop » 11 Мар 2016, 16:14

Разбирам да влезе и излезе от затвора, да е направил грешка, но когато си е откровен рецидивист, то тогава няма какво да се говори повече - ясно е, че този човек няма никаква работа на тая земя. Вярно, че не трябва хората да сме тези, които да решават кой да живее и кой да умре, но в някои случаи е подигравка с паметта на хората това, че някой продължава да си живее живота, след като е почернил сумалък семейства!
Аватар
Lollipop

Мнениеот pravilno » 12 Мар 2016, 13:14

Крайно време е в България да се върне смъртното наказание. То сега и друго няма, затова хората се превърнаха в скотове и избиват и за 5 лв.
pravilno

Мнениеот Snejna » 22 Мар 2016, 12:38

pravilno написа:Крайно време е в България да се върне смъртното наказание. То сега и друго няма, затова хората се превърнаха в скотове и избиват и за 5 лв.

Мен ме съмнява нашата измислена съдебна система, тези, които си заслужават наказанието винаги се измъкват.
Аватар
Snejna

Мнениеот Elica » 23 Мар 2016, 15:24

Не бих имала нищо против, толкова много убийци има! Но е в пъти по-важно да се напрвят законите така, че да не бъдат заобикаляни и съдиите ни да не бъдат толкова подкупни. В последно време се нагледахме на променени обвинения, за да могат виновниците да бъдат минимално осъдени, което е подигравка. затова българите не вярват нито на полиция, нито на съд, а и нямаме основание да вярваме.
Аватар
Elica

Мнениеот Mon_ton » 30 Мар 2016, 12:58

Подкрепям идеята на 100%! Яд ме хваща, когато убийци съзнателно се измъкват и не получават никакво наказание. може би ако знаят, че алтернативата им е да гушнат букета може и да се опомнят.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Ваня Стойчева » 30 Мар 2016, 14:38

А ако започнат ей така на лесно да ги обвиняват хората и да им слагат най-тежката присъда?!
Аватар
Ваня Стойчева

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси