Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
Правила на форума
Добави отговор

Re: Коликите при бебетата и как да ги успокоим

05 Апр 2011, 20:09

Коликите са индивидуални за всяко дете могат да продължат различно време от втората седмица до четвъртия месец това са най силните колики,след това до 9 месец но вече са по слаби и много на рядко.Изчетох една камара статии и препоръки
всеки минава по тоя път.

05 Апр 2011, 20:19

Iveto написа:Коликите са индивидуални за всяко дете могат да продължат различно време от втората седмица до четвъртия месец това са най силните колики,след това до 9 месец но вече са по слаби и много на рядко.Изчетох една камара статии и препоръки
всеки минава по тоя път.

Права си за това че са индивидуални при нас продължиха до 5 месец като всяка вечер от 17 часа до 22 часа беше истински кошмар реве та се къса,и всичко го успокоява за не повече от 10минути,в пластмасово шише наливахме леко топла вода и го слагахме на корема през хавлия да го затопля имаше малък ефект,с ютията загрявахме пеленка и по същия начин,и кави ли още не методи,докато пробваш разни работи и минал поредния ден.Родителите определено не са подготвени за тоя кошмар и това те кара да се чувстваш още по безпомощен че не можеш да помогнеш на бебчо.

06 Апр 2011, 16:33

Когато моето дете беше малко бебе, да си призная честно никога не съм имала подобни проблеми. Отдавам го на това, че докато бях бременна не съм пила газирани напитки, пикантно и всичко дразнещо стомаха, а може пък просто да съм имала бебе с малко колики.

06 Апр 2011, 16:53

Бебетата с колики имат здравословен сукателен рефлекс и добър апетит.Освен това обичат да бъдат гушкани и държани на ръце.Можем да се разхождаме с него на ръце, като го люшкаме и сменяме позите.Може да опитваме да оригваме бебето често по време на хранене.
Бихме могли да го поставим легнало по корем на скута си и леко да разтриваме гръбчето му.Или пък да го поставим по гръб и да масажираме коремчето по посока на часовниковата стрелка...
Да го люлеем в люлка, което има успокояващ ефект (или би трябвало да има)
Четох и за вариант със кола-поставяме го в столчето за кола и правим няколко обиколки с колата. Вибрациите и движението на колата също действали успокояващо....

06 Апр 2011, 16:57

Добре,че не съм имала такива проблеми иначе трябваше да обикалям по цял ден града с кола. Като знам какви ревливи деца има, ужас!!!

08 Апр 2011, 19:12

Остави! С колата ще ти излезе много скъпо :D , със същият успех можеш да го друсаш, по разбитите ни тротоари, с обикновена бебешка количка :mrgreen:

11 Апр 2011, 18:37

Витакид Baby също е добър вариант, мои приятелки са го ползвали и има добри отзиви.

05 Май 2011, 22:56

Наскоро открих че има и възглавничка за колики незнам дали действа но е факт че я има :lol: Изображениен

06 Май 2011, 22:49

Интересното е как действа тая възглавничка ? За първи път виждам подобно нещо.

05 Юни 2011, 01:18

Iveto написа:Интересното е как действа тая възглавничка ? За първи път виждам подобно нещо.

Честно казано и на мен ми е интересно как действа ?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5