Мазна кожа - продукти за мазна кожа

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Мазна кожа - продукти за мазна кожа

Мнениеот eleonora » 28 Мар 2012, 13:34

Предварително се извинявам, ако повтарям темата, но съм нова във форума и не успях да открия друга такава. Имам проблем с кожата на лицето - мазна е, склонна към образуване на пъпки, колкото и да я почиствам все лъщи. Вече не знам какво да правя с нея :? След посещение при моята козметичка положението се задържа за около седмица и на втората вече си е пак същата :( Не смея да сложа никакъв крем, защото се опасявам, че ще стане още по-мазна, но дали не греша? Ще съм благодарна за всеки един съвет, който получа :)
eleonora

Re: Мазна кожа

Мнениеот nadya » 28 Мар 2012, 14:43

Ели, добре дошла във форума :)
Относно темичката, която си пуснала искам да наблегна на няколко неща:
Много е важно как се храниш - ако похапваш повече сладичко, мазно или обичаш повече подправки, ето ти една предпоставка за увеличена секреция на мастните жлези.
Следващата важна точка е правилното почистване на лицето - сутринта е достатъчно да се измие с подходящ гел за лице за смесена или мазна кожа, но вечерта обезателно трябва да се почисти с мляко за лице и тоник /отново за смесена или мазна кожа/. През деня върху кожата на лицето се натрупват какви ли не мръсотии, а и да не забравяме, че мастните жлези не спират да работят.
Необходимо е кожата на лицето да се хидратира, след като бъде почистена, защото в противен случай рискуваш да я изсушиш прекалено много на места и да започне да се лющи. На пазара се предлагат хидратиращи и матиращи кремове, които регулират мастния баланс на кожата и я хидратират без да запушват порите й.
2-3 пъти в седмицата си прави пилинг на лицето - така ще почистиш кожата в дълбочина.
И не на последно място - веднъж седмично маска за лице, която ще нормализира дейността на мастните жлези и ще свие порите.
Надявам се, че съм ти била полезна :)
nadya

Мнениеот shushito » 28 Мар 2012, 15:42

На мен много добре ми действа следната маска - 1 белтък се разбива на сняг и към него се прибавя 1 ч.л. лимонов сок. Лицето се почиства и се нанася маската, като се оставя да престои 20 минути.
Използвам и лосион на спиртна основа, защото нищо друго не ми помага :roll:
shushito

Мнениеот yoanna » 29 Мар 2012, 10:28

Използвам продуктите на Биодерма за мазна кожа - измиващия флуид за лице /с помпичка, много ми е удобен/, матиращия флуид за лице и маската, която е себорегулираща. По принцип това е достатъчно като грижи за кожата на лицето ми, но веднъж в седмицата си правя и пилинг - смесвам 1/2 с.л. хума с 1 ч.л. счукана яйчена черупка, добавям гореща вода и бъркам до получаване на гъста каша. Нанасям на лицето и с много леки масажни движения я разнасям по кожата. Оставям я до постои още 10-тина минутки и изплаквам. Тена на лицето направо се избистря след нея ;)
yoanna

Мнениеот aninka » 29 Мар 2012, 15:41

Аз използвам серията Normaderm на Виши и смея да твърдя, че още след първите процедури резултата беше налице. Купих си почистващия гел и матиращото кремче със слънцезащитен фактор. Не пропускам да си почистя лицето, защото в противен случай кожата ми става отвратителна - мазна, лъщи и веднага ми избиват всевъзможни гадости :? На козметик ходя веднъж месечно, за да ми почисти лицето, а вкъщи си правя маски с хума - действат ми много добре на кожата.
aninka

Мнениеот bobito » 17 Апр 2012, 14:56

Използвам зеления тоник на Виши и съм много доволна - изсушава кожата, матира я и в същото време е много нежен. Хубаво е продуктите да са от една марка по принцип, защото съставките на единия, може да не са в добра комбинация със съставките на другия продукт. Измиващия гел също е много добър. Изобщо от козметиката на Виши нямам никакви оплаквания и горещо ти я препоръчвам. След 1 месец кожата на лицето ти ще е съвсем различна. А, да не забравя нещо много важно - какъвто и продукт да си избереш го нанасяй и на лицето, и на шията. Успех!
bobito

Мнениеот teddy » 24 Апр 2012, 13:50

bobito написа:Използвам зеления тоник на Виши и съм много доволна - изсушава кожата, матира я и в същото време е много нежен. Хубаво е продуктите да са от една марка по принцип, защото съставките на единия, може да не са в добра комбинация със съставките на другия продукт. Измиващия гел също е много добър. Изобщо от козметиката на Виши нямам никакви оплаквания и горещо ти я препоръчвам. След 1 месец кожата на лицето ти ще е съвсем различна. А, да не забравя нещо много важно - какъвто и продукт да си избереш го нанасяй и на лицето, и на шията. Успех!

Абсолютно и аз препоръчвам продуктите на виши - измиващ гел, тоник и крем, но трябва да се използват с постоянство, за да имат ефект.
А някой може ли да даде отзиви за марката Хелдива? Харесах си хидратиращият гел за мазна кожа и ако може да споделите мнение...
teddy

Мнениеот mimeto » 02 Май 2012, 13:46

teddy написа:Абсолютно и аз препоръчвам продуктите на виши - измиващ гел, тоник и крем, но трябва да се използват с постоянство, за да имат ефект.
А някой може ли да даде отзиви за марката Хелдива? Харесах си хидратиращият гел за мазна кожа и ако може да споделите мнение...

Мдааа и аз съм за продуктите Виши, защото нищо друго не ми действа така добре :) Сега имат едно ново кремче, което е 6 в 1, онзи ден го видях в аптеката и като ми свърши стария ще си го купя. С термална вода, гелообразен и бързопопиващ, перфектен за моето лице ;)
А тази марка Хелдива каква е, защото и аз не съм я чувала? Имат продукти за мазна кожа ли?
mimeto

Мнениеот VIVI » 02 Май 2012, 14:18

mimeto написа:А тази марка Хелдива каква е, защото и аз не съм я чувала? Имат продукти за мазна кожа ли?

И аз скоро я видях тази марка Хелдива и по-скоро един комплект, който е за мазна и акнеична кожа. Съдържа четири продукта - сапун, серум, хидратиращ гел и маска за лице, които съдържат секрет от охлюв и алое :roll: Не съм използвала подобни продукти и ще се радвам, ако някой даде отзиви дали са качествени.
VIVI

Мнениеот ivka-86 » 03 Май 2012, 10:22

VIVI написа:
mimeto написа:А тази марка Хелдива каква е, защото и аз не съм я чувала? Имат продукти за мазна кожа ли?

И аз скоро я видях тази марка Хелдива и по-скоро един комплект, който е за мазна и акнеична кожа. Съдържа четири продукта - сапун, серум, хидратиращ гел и маска за лице, които съдържат секрет от охлюв и алое :roll: Не съм използвала подобни продукти и ще се радвам, ако някой даде отзиви дали са качествени.

Това със секрета от охлюв не ми звучи никак добре :mrgreen: Той сигурно ще е преработен, де, но само като си представя пълзящите животинки и слузестата диря, която оставят след себе си... То какво ли не измислиха вече - крем за лице с хайвер, сега пък с охлюв, не знам само следващото откритие какво ще е :lol: Марката Хелдива съм я виждала в една по-голяма аптека, а предполагам, че и в по-скъпите магазини също ще я има.
ivka-86

Следваща

Назад към Козметика