Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
31 Мар 2012, 14:21
Дъщеря ми се роди с много голяма фонтанела и дълго време не беше се затворила. Може би чак към втората годинка се затвори напълно. При преглед педиатърката каза, че не е нормално дори се съмняваше за рахит, но слава богу няма проблеми. Има ли други с подобен проблем и какво се прави в такива случаи. Нормално ли е до втората година на детето да не се затвори фонтанелата?
03 Апр 2012, 14:24
Няма страшно ще се затвори с времето, до сега не съм чувала за хора с подобен проблем ако не изключим Айнщайн, за който се твърди, че до смъртта си е бил с отворена фонтанела и това е белег на интелигентността му.
01 Авг 2014, 14:11
Може да бъде сериозен проблем, не знаех това за Айнщайн, дали е вярно въобще?
01 Дек 2014, 17:47
Е, мисля, че ако детето си се развива добре, значи няма да има проблеми, разбира се и след като сте се консултирали с педиатъра няма страшно
08 Дек 2014, 10:05
Е, не е нормално разбира се, след като е направило впечатление

Добре, че на детето ви му няма нищо

)) Добре е, че сте обърнали внимание!
31 Окт 2016, 17:01
Всеки случай си е индивидуален, лекарите трябва да си кажата думата тогава.
03 Ное 2016, 11:37
Всяко дете е различно и дори да няма голяма фонтанела, може друго да му бъде индикация за проблем. Фонтанелата при всяко дете се затваря по различно време, мое съседче я затвори до 3 месец, а дъщеря ми до година и 3 месеца все още не беше.
02 Фев 2017, 11:27
Как забелязвате дали се е затворила фонтанелата? Как разбирате?
02 Фев 2017, 12:01
MaLkA_sLaDoRaNa написа:Как забелязвате дали се е затворила фонтанелата? Как разбирате?
Лекарите при всеки преглед разбират, аз лично не съм достатъчно смела да пипам главата на детето.
19 Май 2017, 12:49
MaLkA_sLaDoRaNa написа:Как забелязвате дали се е затворила фонтанелата? Как разбирате?
При допир усещат, и аз несъм наясно, винаги ме е било страх да пипам по главичката на детето, макар че не е толкова чупливо, колктоо си мислим и в действителност с едно помилване няма как да му навредим.