Добави отговор

Re: Въшки! Препоръчайте ми превенция!

05 Окт 2018, 11:28

На мен ми се случи, от дъщеря ми прихванах, голям ужас и то от детската ясла, нещо, което мислих, че не се случва при толкова малки деца!

05 Окт 2018, 13:01

Elepharm написа:Хедрин протект е хубав спрей за превенция. Пръска се след изсушаване на косата с сешоар като процедурата се прави поне 2 пъти седмично.

https://apteka.framar.bg/30041391/%D1%85%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%B3%D0%BE%D1%83-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B9-120-%D0%BC%D0%BB-
Това ли имате предвид?

08 Окт 2018, 12:09

Точно това е и ние сме го използвали. Пръскаш и излизаш, слагаме го когато си мият косите.

08 Окт 2018, 14:46

На времето си спомням майка ми ме чистеше с газ , маз и оцет. Голямо чоплене падаше. Косата ставаше много хубава след това, но дълго миришешеш на газ. Едно време е нямало подобни превенции или поне майка ми не е знаела :)

08 Окт 2018, 17:48

Локумът написа:Точно това е и ние сме го използвали. Пръскаш и излизаш, слагаме го когато си мият косите.

Да го купуваме и ние, щом е за профилактика, че то кога се обърне колата, пътища много...

08 Окт 2018, 19:20

Има и някои въшки толкова упорити хич не можеш да се отървеш от тях. Вацно е да си проверяваме децата, д ане ги пускаме да ходят въшливи.

09 Окт 2018, 16:37

В нашето училище са пламнали въшките, та гледах едно клипче с етерични масла от чаено дърво, мента и розмарин, ако не бъркам. Всяка сутрин се мажело челото към косата, зад ушите и брата. Гадинките бягали, не понасяли миризмата. Ще трябва да пробвам превантивно.

09 Окт 2018, 19:07

Чаено дърво мразели да, това бих го пробвала, но да се пръскаме с препарати... обаче да знаеш, че чаеното дърво мирише доста гадно и има риск децата ти също да не го възприемат и да получат главоболие от маслата, затова пробвай у дома как реагират на него.

24 Окт 2018, 09:28

Ръся с пудра за животни при въшки, само с това се спасявам, падат и гнидите. Модерните препарати ги няма на село и ако ни нападне някоя въшка не можем да минем всеки път да минем 30км до града. Но пък с пудрата за бълхи и кърлежи се пудри и след малко се сресва косата и измива, проблемът е решен.

08 Ное 2018, 11:12

За превенция не знам, но в момента масово има напаст от въшки по училищата.
Аз съм взимала един препарат Treat and Go на Хедрин. За себе си, защото съм учителка. Ефикасен беше.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7