Детска ясла - поредният абсурд в България

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот upsurd » 25 Апр 2012, 20:14

Сблъскахме се с поредния парадокс в нашата държава, дойде време за ясла и започна ходене по мъките и пълните абсурди на държавата ни.От януари месец сме подали документи и сме в очакване за класиране в детска ясла.И така надеждата угасна през месец април.Празни обещания и надежди че детето ни ще го приемат.Оказва се че класирането е за месец септември, защото децата които трябва да напуснат яслата могат да го направят едва тогава поради простата причина че детските градини имат само един прием.Ако децата напуснат яслата сега трябва да чакат до септември за детска градина а децата за ясла няма как да ги приемат преди да са освободили големите деца и така влизаме в един омагьосан кръг от което ние родителите сме потърпевши.Държавата пак се е погрижила перфектно за ходене по мъките и хабене на нерви и време, иначе на всякъде се говори че раждаемостта е ниска трябва да се увеличи и т.н. Тъпи министри, разни бюрократични мишки спотайващи се по кабинети и правещи ни живота непоносим а ние им осигуряваме заплатите и тихичко примирено търсим връзки даваме пари за да наредим децата си, ако проблема не ни засяга си затваряме очите, то нищо не е наред но поне за децата ни да се бяха погрижили.Обществото също е виновно за тази примиреност и поносимост на обърканата държава.Всичко в тази държава е пародия на живот и децата ни живеят в тази комедия, след като тези деца достигнат зрялост се чудим защо правят странни неща и не са заинтересовани от нищо.Много е просто средата ги прави такива а тази среда я създаваме ние възрастните със своето бездействие и безразличие.
Е това беше едва ли това се случва само на мен.
upsurd
 
Мнения: 23
Регистриран на: 08 Яну 2012, 11:08

Re: Детска ясла

Мнениеот mecana » 26 Апр 2012, 08:47

Не сме имали проблем с приема в ясла, поради простата причина, че ни приеха септември месец. Това ни устройваше, защото малкия беше на година и десет месеца... По-ранния прием е почти невъзможен и е по изключение. Много от нашите приятели също се сблъскаха с този проблем - бащата работи, майката също иска да започне работа, но няма как да стане и трябва да чака до септември, но нея кой ще я чака? Недомислена е цялата история с яслите и градините в България, но най-вероятно това не изненадва никого. Градините си изписват децата през месец май, доколкото съм запозната, а започват прием на деца едва през септември... Да не говорим, че местата никак не са достатъчни и това, че живееш до детското заведение не означава, че детето ще бъде прието :x
Има пропуски в системата, но дали ще се коригират само Бойко Борисов може да знае :mrgreen: А, може и Найденов, де, че и той разбира почти от всичко :lol:
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: Детска ясла

Мнениеот Neo » 07 Май 2012, 20:36

Прочетох във вестника че за около 16 000 деца няма място в детските градини, що за нищожна държавица е това България за собствените деца не може да се погрижи.
Neo
 
Мнения: 19
Регистриран на: 29 Мар 2012, 21:20

Re: Детска ясла

Мнениеот ivka-86 » 08 Май 2012, 09:44

Neo написа:Прочетох във вестника че за около 16 000 деца няма място в детските градини, що за нищожна държавица е това България за собствените деца не може да се погрижи.

Това е някакъв абсурд :!: :?: :!: И как ще има детски ясли и градини, като част от тях се превърнаха в кметства, предизборни щабове и прочие. В нашия град построиха детска градина - нова, хубава, с добра материална база и какво стана? Откриха я тържествено, прерязаха заветната лентичка, писаха по вестници и излъчваха репортажи по различни телевизии, и градината си стои пуста сигурно вече 4 години, защото нямала акт 16 /дано не греша за номера/ :x Бием се в гърдите и в същото време нищо не правим. Не всички родители могат да разчитат на баби и дядовци, които да им гледат децата. Нашите родители например работят, а сестра ми са сами в друг град - кой да ни помага? Не можем да си позволим да стоим без работа и в случая сме с вързани ръце. Не мога да си позволя и детето ми да посещава частни детски заведения и какво правим тогава? Аз да стоя вкъщи, за да си гледам детето и да се опитваме да вържем двата края само със заплатата на мъжа ми. Е, няма как да стане!!!
ivka-86
 
Мнения: 40
Регистриран на: 08 Мар 2012, 10:12

Re: Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот rabotnata pchela » 28 Ное 2014, 15:05

Сега се сърдите за приема в яслата, а след година за приема в градината и ще има после пак "защо малките се приемат при най-големите и ги тормозят".. е как да е, трябва да има някаква група в яслите, която да стои на Stand bу за такива, родени да речем февруари :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4116
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот Malina » 05 Дек 2014, 17:29

rabotnata pchela написа:Сега се сърдите за приема в яслата, а след година за приема в градината и ще има после пак "защо малките се приемат при най-големите и ги тормозят".. е как да е, трябва да има някаква група в яслите, която да стои на Stand bу за такива, родени да речем февруари :mrgreen: :mrgreen:

Нали не ги изписват от яслата, какъв им е проблемът? :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 1964
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот Rali_hr » 20 Апр 2017, 10:30

МНого честа практика е родители да кандидатстват за място в яслата, да бъдат приети и след това да не изпращат детето на ясла, или да го пратят общо за 1 месец, през цялата година, в която то се води на ясла записано. :roll: И така реално вземат мястото на наистина нуждаещи се родители..
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 2899
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот kalina_216 » 20 Апр 2017, 12:32

Rali_hr написа:МНого честа практика е родители да кандидатстват за място в яслата, да бъдат приети и след това да не изпращат детето на ясла, или да го пратят общо за 1 месец, през цялата година, в която то се води на ясла записано. :roll: И така реално вземат мястото на наистина нуждаещи се родители..

Това не го разбирам, защо им земат местата на наистина нуждаещи се деца??? слд като имат възможността да си гледат детето, могат да стоят вкъщи и да го гледат
Аватар
kalina_216
 
Мнения: 239
Регистриран на: 23 Мар 2017, 12:24

Re: Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот Monika_Spasova » 20 Апр 2017, 21:04

Кое е недомислено в градините? Че децата имат задължителна предучилища подготовка?? Защоти как в една група от 7 годишни ще приемат новите на по 3 години. Проблемът не е с прие ите, а с недостатъчните ясли.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 1760
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Детска ясла - поредният абсурд в България

Мнениеот skyfly » 21 Апр 2017, 12:11

Monika_Spasova написа:Кое е недомислено в градините? Че децата имат задължителна предучилища подготовка?? Защоти как в една група от 7 годишни ще приемат новите на по 3 години. Проблемът не е с прие ите, а с недостатъчните ясли.

:+1:
Проблемът е в липсващите места, те просто са недостатъчни. Областни градове са с по 4-5 ясли. Малко са и това е основният проблем. А приемът през септември в детската градина е едно от най-умните неща, които са измисляли. :!:
Аватар
skyfly
 
Мнения: 251
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron