Правила на форума
Добави отговор

Отворените връзки - една модерна версия на любовта

09 Май 2012, 10:30

Уважаеми дами реших да направя тази тема, за да обсъдим една съвременна форма на любов, която в днешно време е изключително популярна, а именно отворените връзки. Те наподобяват класическата форма на обвързване - имат си двама партньори, а те, от своя страна, изпитват симпатия един към друг, възможно е дори и любов. Има обаче една съществена разлика, която прави връзката наистина "отворена" - свободата. Пълна свобода и липса на моногамия - това са двете условия на, които трябва да отговаря вашата връзка, за да се нарече "отворена".

Изображение

Какво обаче дава и какво взима този тип отворена любов? Възможно ли е тези отношения да се развият и да прераснат в нещо по-значимо? Превърнала ли се е любовта просто във физическо удоволствие, съобразено с егото и ненаситността ни към нови и нови преживявания? Толкова ли сме отегчени, че един партньор не ни е достатъчен?

Дами, вие сте на ход! ;)

Изображение

Re: "Отворените" връзки - една модерна версия на любовта

09 Май 2012, 10:47

Определено не съм съгласна с отворените връзки :roll: Аз съм силно изразен моногамист и не обичам да деля мъжа си с други жени :mrgreen: Ако съм с някой мъж, съм само и единствено с него. Може да се каже, че направо съм си кон с капаци :lol: Не гледам на останалите мъже като на такива... Не, че ги виждам като жени, де, имам предвид, че не гледам на тях като на сексуални обекти. Изисквам същото и от отсрещната страна, а и съм ревнива :roll:
Освен ученическите забежки, не съм имала несериозни връзки или пък отворени - все са били по 2-3 години, последната продължи 5 г, а от 3 г съм омъжена, така че съм много задръстена в това отношение и слава Богу ;)

09 Май 2012, 12:54

Определено съм моногамен и не бих делил приятелката си в някой. Твърдо против съм отворените връзки когато имаш сериозна връзка с някой няма място за трети, четвърти или пети дори. Ако отношенията ви обаче не са сериозни, защо пък да не все пак сме хора и сексът е удоволствие.

09 Май 2012, 13:25

И аз не си падам по отворените връзки, а и не ги разбирам :roll: Първо, че не бих делила мъжа си с друга жена и второ - ако не съм обвързана, не бих имала отношения с мъж, който обаче е обвързан.

09 Май 2012, 16:56

Мисля , че обществото в България е твърде затворено, за да възприеме подобен тип обвързване.
Преди години аз лично съм имала подобна връзка и след нея просто остана едно прекрасно приятелство. Не вярвам, че такива връзки могат да се задълбочат, защото всичко се основава на взаимно удоволствие.

10 Май 2012, 09:18

На отворена връзка може да е способен единствено човек, който не обича истински! Не мога да си представя как ще съм влюбена в човека до себе си и в същото време ще излизам с други мъже - нещо не ми се връзва цялата тази история. Не ме разбирайте погрешно - не ги отричам, но определено не са за мен :mrgreen: Познавам момичета, които уж имат сериозни приятели от години, а шават насам - натам... Същото важи и за мъжете, не само за жените, но нито едните, нито другите обичат и уважават партньора си :roll:

10 Май 2012, 14:07

Ако си на 15 и имаш отворена връзка е ок. Ако си на 25 и имаш отворена връзка е проблем, според мен. Човек расте и се развива и подобен тип несериозно отношение не е нормално. Аз възприемам отворените връзки по-скоро като игра, отколкото като истински тип отношения. Дори бих да кажа, че хората, които твърдят, че имат такава връзка са или недорасли или мазохисти. :P

Re: Отворените връзки - една модерна версия на любовта

10 Май 2012, 14:27

Невена написа:Какво обаче дава и какво взима този тип отворена любов? Възможно ли е тези отношения да се развият и да прераснат в нещо по-значимо? Превърнала ли се е любовта просто във физическо удоволствие, съобразено с егото и ненаситността ни към нови и нови преживявания? Толкова ли сме отегчени, че един партньор не ни е достатъчен?

Отворените връзки дават свобода. Онази свобода, от която всеки се нуждае, за да разбере наистина дали иска да бъде с конкретния човек. Отворените отношения позволяват на двама души да се опознаят и това само по себе си е една добре предпоставка за създаване на сериозна връзка. Имам много приятели, които днес имат страхотни семейства, а началото на всичко бе поставено точно с такива несериозни отношения. 8-) 8-)

10 Май 2012, 14:36

Така като чета си мисля, че всички се отнасяте доста резервирано към отворените връзки. Според мен това е излишно. Аз не мисля, че една любов може да бъде режисирана и да започне точно като приказка. Освен това живеем в съвременен свят и е нормално да имаме по-осъвременено мислене за любовта...

10 Май 2012, 14:53

зозо написа:Така като чета си мисля, че всички се отнасяте доста резервирано към отворените връзки. Според мен това е излишно. Аз не мисля, че една любов може да бъде режисирана и да започне точно като приказка. Освен това живеем в съвременен свят и е нормално да имаме по-осъвременено мислене за любовта...

Не, благодаря :mrgreen: Когато обичам, обичам истински и безрезервно и няма как трети човек да има място в нашата връзка. Ако любовта е споделена разбира се, защото ти колкото и да си влюбен в някой, ако той не ти отговаря със същото може и да забягва встрани... Някои жени са склонни да се примирят с това положение, но аз бих прекратила подобна връзка. Може би ви звуча прекалено крайно, но за мен или си с някой, или не си - средно положение няма :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3