Противовъзпалителен сироп - Суметролим

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Противовъзпалителен сироп - Суметролим

Мнениеот mamavladi » 27 Май 2012, 10:52

Здравейте на всички! За първи път пиша във форума и имам нужда от съвет. Видях, че има тема за конюктивита, но при нас ситуацията е следната - първо ни заболя ушенцето и цяла вечер не можахме да спим. Сутринта видях, че има и гурлички, а за капак на всичко и носленцето ни текна :? Заведохме малкия на лекар, който установи ангина без дори да му прегледа гърлото, защото не можел да си намери инструментите :x Естествено не купих изписания антибиотик и на следващия ден отидохме при нашата педиатърка, която ме успокои, че гърлото му е здраво, дишането е чисто, а ушенцата са леко зачервени. Освен капките Тобрадекс и сиропчето на Саностол, ми изписа и един противовъзпалителен сироп Суметролим... Та въпроса ми е някой давал ли е от него на детето си и дали има ефект, защото уж се лекуваме, а вече започнахме и да понакашляме. Моля се да не се стига до антибиотик, защото ще ни е втория за този месец :?
mamavladi

Re: Противовъзпалителен сироп

Мнениеот mecana » 27 Май 2012, 11:52

Привет и добре дошла в нашата тумба :D
Това, което описваш като симптоми ми е много познато, защото на две приятелки децата бяха по същия начин. Явно е нещо като вирус това чудо...
За сиропа Суметролим - давай го спокойно, ние също сме го пили и не стигнахме до антибиотик. Давах го на 12 часа по 7 мл и малкия много бързо се оправи. Действа благоприятно срещу всякакви инфекции. Предполагам, че ви е изписан заради ушичките и евентуално да предпази от бронхит...
Също са ни изписвали и Еуреспал, но него сме пили, когато бяхме с много сериозен бронхит и на косъм се разминахме с пневмонията.
Следвай стриктно указанията на педиатърката, защото тя най-добре е преценила състоянието на мъника.
mecana

Мнениеот eli » 28 Май 2012, 11:31

Преди ден ние също се оплаквахме от болки в ушето. Слагах капки Отипакс, но продължи да я боли. После реших да действам по народно му и и сложих гъша мас. всичко отшума :) .
Аватар
eli

Мнениеот eleonora » 28 Май 2012, 16:07

И ние сме ги пили тези сиропчета, но честно казано не виждам смисъл, защото винаги опираме до антибиотик и така губим време - вместо да оздравяваме, състоянието се влошава и в крайна сметка само удължаваме лечението.
Това с ушичките и конюктивита наистина е на вирусна основа, защото и в нашата групичка има болни дечица, а едното вече е с гнойна ангина. Това променливо време не знам още какво ще ни донесе... Март месец бяхме по къси ръкави, а в края на май с якета - луда работа, как няма да се разболяват децата.
Сестра ми също е давала на племенницата Суметролим и каза, че е много доволна. Аз лично не съм очарована от противовъзпалителните сиропи, но това си е мое мнение.
eleonora

Мнениеот tweety » 28 Май 2012, 17:06

mamavladi написа:Здравейте на всички! За първи път пиша във форума и имам нужда от съвет. Видях, че има тема за конюктивита, но при нас ситуацията е следната - първо ни заболя ушенцето и цяла вечер не можахме да спим. Сутринта видях, че има и гурлички, а за капак на всичко и носленцето ни текна :? Заведохме малкия на лекар, който установи ангина без дори да му прегледа гърлото, защото не можел да си намери инструментите :x Естествено не купих изписания антибиотик и на следващия ден отидохме при нашата педиатърка, която ме успокои, че гърлото му е здраво, дишането е чисто, а ушенцата са леко зачервени. Освен капките Тобрадекс и сиропчето на Саностол, ми изписа и един противовъзпалителен сироп Суметролим... Та въпроса ми е някой давал ли е от него на детето си и дали има ефект, защото уж се лекуваме, а вече започнахме и да понакашляме. Моля се да не се стига до антибиотик, защото ще ни е втория за този месец :?

Явно сега е времето на този вид вируси, тъй като много мои познати се оплакват, че децата им са с болни уши, гърло и конюгтивити. Дано да не го пиете напразно това сиропче!
tweety

Мнениеот totka_lukanova » 29 Май 2012, 12:21

Аз съм давала МИГ за деца и съм доволно, той има противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. При съмнение за възпалителен процес винаги прибягвам към него. ;)
totka_lukanova

Мнениеот mamavladi » 30 Май 2012, 08:17

Вече сме с гнойна ангина и сменихме противовъзпалителния сироп с антибиотик :? Май лудия доктор, на който попаднахме в началото ще излезе прав... Сега пием ЦЕК Форте на 12 часа и през два часа му давам едни хомеопатични таблетки Ангин Хил. Оказа се, че конюктивита никога не идва сам и винаги е придружен от някакъв вирус :idea:
Тук обаче, отчитам и една своя грешка - педиатърката ми изписа по 7 мл от Суметролима, а аз давах по 5 мл. Хич не ги обичам тези лекарства, но ето че положението се влоши и вече сме на антибиотик. Затова, мами, спазвайте точно предписанията на лекуващите лекари, за да не се подредите като нас...
mamavladi

Мнениеот eli » 02 Юни 2012, 12:33

Аз също съм опитвала да я лекувам само със сироп и капки, като настине. Защото и на нас почти всеки път ни изписваха антибиотик. Понякога минава, но понякога се влошава и пак минаваме на антибиотик. Ако усетите симптомите по-рано може да се размине, но не всеки път децата казват какво им е.
Аватар
eli

Мнениеот mamavladi » 04 Юни 2012, 08:44

След като 5 дена пихме антибиотик и в петък сутринта, преди да го заведа на тържеството за 1-ви юни, посетихме отново педиатърката. Е, казвам ви направо побеснях :x След две седмици лечение, от която една сме пили антибиотик, ми сервира, че имал хрипове и ме пита кога последно сме пили антибиотик :shock: Не си била отбелязала, че в момента пием, на какво прилича това? И веднага готова да изписва лечение. Поскарах се малко, защото ми омръзнаха тези лекарства, а и не вярвам, че от ангина, при положение, че пием антибиотик, може да се прехвърлим на бронхит - как става този номер?! Сигурно, защото им плащат да изписват определени лекарства, знам ли... Както и да е, до вчера си пихме лекарствата и от днес вече е на ясла. Добре си е детето, нито температура е вдигало, нищо, защо да го държа още една седмица вкъщи и да го тъпча с други сиропи и хапчета? Просто не виждам смисъл.
mamavladi

Мнениеот sanya » 05 Юни 2012, 09:51

mamavladi написа:След като 5 дена пихме антибиотик и в петък сутринта, преди да го заведа на тържеството за 1-ви юни, посетихме отново педиатърката. Е, казвам ви направо побеснях :x След две седмици лечение, от която една сме пили антибиотик, ми сервира, че имал хрипове и ме пита кога последно сме пили антибиотик :shock: Не си била отбелязала, че в момента пием, на какво прилича това? И веднага готова да изписва лечение. Поскарах се малко, защото ми омръзнаха тези лекарства, а и не вярвам, че от ангина, при положение, че пием антибиотик, може да се прехвърлим на бронхит - как става този номер?! Сигурно, защото им плащат да изписват определени лекарства, знам ли... Както и да е, до вчера си пихме лекарствата и от днес вече е на ясла. Добре си е детето, нито температура е вдигало, нищо, защо да го държа още една седмица вкъщи и да го тъпча с други сиропи и хапчета? Просто не виждам смисъл.

Позната история, важното е, че вече сте добре. Кашлицата най-вероятно е остатъчна, но след като цяла седмица сте били на антибиотик, няма как детето да е с бронхит. Много пъти съм влизала в конфликт с нашата педиатърка, защото изписва всевъзможни лекарства и ефекта от тях е нулев, а децата ги пият седмици наред. Едната седмица пият едни, другата сменяме лечението и така се влиза в един омагьосан кръг, от който няма излизане... Препоръчаха ми лекарка, която е специалист детски болести и винаги, ако нещо ме притеснява водя децата при нея. При педиатърката ходя за консултации и направления - това е.
sanya

Следваща

Назад към Лекарства