Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Състезания, актуални теми от света на спорта, спорта като здраве, забавни теми, полезни съвети

Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот blanshe » 08 Юни 2012, 17:12

Прочетох историята на един човек, която е повод за национална гордост. От друга страна, подвигът на този силен човек може да остане неосъществен и то - типично по български - заради материалните ограничения.
krasimir-kostov-framar.jpg
krasimir-kostov-framar.jpg (22.62 KiB) Прегледано 431 пъти
Красимир Костов е единственият българин и състезател по супертриатлон, който има способността да ни представи на Световното състезание тази година в Хаваи. Супертриатлонът е една дисциплина, която се отличава с изключителна физическа натовареност. Разстоянията, които се преодоляват са от порядъка на 4 км плуване, 180 км велосипед и 42 км бягане – за това се нарича и Iron Man. И желязо би се огънало при такова натоварване!
Краси Костов е на 53 години и е поредното доказателство за това колко много ние хората можем!
За да може обаче Краси да замине, необходимата сума е близо 20 000 лв! Цялата събрана до момента сума за участието му възлиза на 7600 лв! Краси е без адекватен и конкурентен велосипед. За радост се е намерила фирма, която да предложи цена и да осигури специфичната триатлонска рамка за велосипеда но 3700 евро са непосилни за възможностите му днес!
Банковата сметка на Красимир Костов е: BG40RZBB1551002162321 и всеки който му вярва и го подкрепя в решимостта му да се бори може да помогне за това в една битка да има чета на негова страна и тя да расте!
Човешкият дух и способности са необятни, а мечтите - безплатни! Имаш ли цел и посока, значи си жив и имаш всичко!
blanshe
 
Мнения: 24
Регистриран на: 07 Юни 2012, 09:53

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот Genoveva » 09 Юни 2012, 15:02

Поредния пример за нищожеството на държавата ни, може ли Велика България да бъде толкова унизена и срината от управляващите ни. Може ли винаги за всичко за търсим средства и подкрепа от бедния народ? Може ли да разполагаме с капацитети като Красимир Костов, а да не можем да ги покажем на света защото нямаме средства? Е явно може! Дано се намерят добри хора и помогнат финансово на триатлониста! Краси, ние сме зад теб!
Genoveva
 
Мнения: 130
Регистриран на: 19 Окт 2011, 20:50

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот boncho green » 09 Юни 2012, 18:19

Не знам защо не научаваме тези неща по телевизията например. Напоследък по спортните новини говорят само за корупционните схеми във футбола, купуване на мачове, далаверите на собствениците на отбори и т.н. Да се чуди човек спортните новини ли гледа или криминалната хроника... От тук разбирам, че изобщо имаме българин, който е погдотвен за подобно състезание. Евала, Краси! Жалко, че управниците ни нямат твоята сила и доблест. Да се надяваме повече хора, които имат фирми за спортна екипировка или финансови възможности, да те подкрепят!

Преполагам, че по този начин и фирмите ще спечелят от реклама, защото тяхното лого ще се вижда по еикипировката на спортиста.
boncho green
 
Мнения: 67
Регистриран на: 09 Май 2012, 17:24

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот bobito » 11 Юни 2012, 10:29

Питам се защо нищо не се говори за хората, прославящи България по целия свят? Защо нищо не съм чувала за Красимир Костов? Защо постоянно ни заливат с пумии, а не с поводите за гордост? Питам се, но отговор не намирам. И как е възможно единствения ни състезател по супертриатлон да е принуден да моли за помощ, за да представи България на световно ниво?!
Силно се надявам да се намерят фирми, които ще помогнат на Краси да прослави България и му пожелавам успех в това трудно начинание! Ще следя с интерес темата и ще съм безкрайно щастлива, ако има положителна развръзка :roll:
bobito
 
Мнения: 84
Регистриран на: 17 Апр 2012, 14:22

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот mecana » 11 Юни 2012, 14:34

Всъщност реалната сума, която не достига на Красимир Костов, за да участва на Световното първенство по супертриатлон е 12 400 лв, ако смятам правилно. Като се замислиш хората събират пари за какво ли не, други пък дават пари за какво ли не... Защо да не помогнем на Краси, ако имаме тази възможност? Той ще се бори за името на България и ще е още една причина да се почувстваме горди, че сме родени именно тук :roll:
mecana
 
Мнения: 115
Регистриран на: 20 Апр 2012, 16:46

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот shushito » 12 Юни 2012, 10:49

Ако имах възможност, с радост щях да помогна, но разчитаме вкъщи на заплати и просто няма как да стане. Дано се намерят фирми, които да финансират участието на Красимир Костов в това световно първенство! Защото те няма да са изгубени, а ще са вложени в българския спорт и в славата на България, която е родила толкова велики спортисти. Велики, но възпрепятствани да се развиват и да печелят битки поради... финансови причини - тъжно, но факт!
shushito
 
Мнения: 59
Регистриран на: 09 Мар 2012, 09:30

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот Bella » 13 Юни 2012, 11:29

mecana написа:Всъщност реалната сума, която не достига на Красимир Костов, за да участва на Световното първенство по супертриатлон е 12 400 лв, ако смятам правилно. Като се замислиш хората събират пари за какво ли не, други пък дават пари за какво ли не... Защо да не помогнем на Краси, ако имаме тази възможност? Той ще се бори за името на България и ще е още една причина да се почувстваме горди, че сме родени именно тук :roll:

В крайна сметка, това не са кой знае колко много пари и една средно голяма фирма би си го позволила или поне две такива фирми, което пък от друга страна е добра реклама за самата фирма. Не смятам, че българските фирми обаче са дораснали до такова ниво, че да мислят подобна маркетингова стратегия.
Аватар
Bella
 
Мнения: 233
Регистриран на: 20 Сеп 2011, 15:17

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот dimitrova_70007 » 13 Юни 2012, 15:46

Не само, че повечето български фирми не са дорасли за каквито и да било маркетингови стратегии - цялата идеология на голяма част от българския бизнес е леко сбъркана. Какво става, например, в една белгийска фирма, ако има по-голяма печалба от производството? Бонуси, тим-билдинг, допълнителни обучения, ваучери за храна и облекло, организиране на развлечения за служителите...
А какво се случва тук, в една средностатистическа малка фирма, която се занимава с някакъв вид производство? Много просто - шефът си купува нов джип или нов ланец, или отива на почивка. Нищо, че работниците изнемогват, нищо, че имат кредити и не си вършат качествено работата, защото мислят за битовите си проблеми. Важно е шефа да има нов джип, защото хората от обкръжението му вече са започнали да му правят намеци за това колко време кара една и съща кола!
Обяснете ми как един такъв човек ще даде някой лев за прославянето на България? Пука му на него, че логото на фирмата му ще се вижда на спортния екип на състезателя.

Искрено се радвам и поздравявам фирмите, които са все повече в крак със съвременните методи на реклама и имат възможността и политиката да помагат на българския спорт. Надявам се да стават все повече и пожелавам успех на Краси в Германия и в Хаваи!
dimitrova_70007
 
Мнения: 62
Регистриран на: 06 Яну 2012, 11:14

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот roxy » 13 Юни 2012, 17:00

Дано се намерят повече хора, които да откликнат на молбата на Краси Костов! Хора като него заслужават нашата подкрепа и се надявам той наистина да я получи :roll: И дай Боже да чуем радостната новина, че е станал световен шампион :)
roxy
 
Мнения: 37
Регистриран на: 04 Юни 2012, 11:19

Re: Красимир Костов - пример за човешките възможности!

Мнениеот vaksina » 13 Юни 2012, 23:53

Ако иска държавата да има шампиони да ги спонсорира.Не мисля че тази кауза си заслужава,има по важни и необходими каузи човешки животи за спасяване.Хиляди деца чакат пари за различни заболявания и то неотложни.В този ред на мисли смятам че не е редно така да се набират средства за състезание.
vaksina
 
Мнения: 25
Регистриран на: 07 Ное 2011, 19:14

Следваща

Назад към Спортни теми и коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron