Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Естествена бебешка хигиена (ЕБХ) - подход, принципи и лично мнение

29 Мар 2019, 13:39

Аз не успях много да схвана идеята с "естествената хигиена". До момента съм оставяла бебето веднъж без памперс, буквално за 5 минути, докато баща й приготви ваната. И се сдобих с големичко петно на дивана. Това да я слагам на гърнето през 10 минути ми звучи доста лудо. Направо не мога да си го представя. Вечерта трябва сама да си говоря.
Иначе идеята е супер, опазваме околната среда и т.н. Но докато аз си подготвям тялото за дископатия или дискова херния с многократното вдигане, разнасяне, поставяне и т.н. покрай 20-то изпикаване за деня, спестила на майката природа някой и друг памперс за разграждане, огромни заводи бълват стотици хиляди тонове боклук, магазините са зарити с пластмаса и т.н. и т.н. Не я разбирам тази идея. :roll:

Re: Естествена бебешка хигиена (ЕБХ) - подход, принципи и лично мнение

29 Мар 2019, 13:47

Имам една близка, която ми каза, че бебето на сестра й не иска да пишка и и да се изхожда в памперс, откакто се е родило. Чудих се как е разбрала и тя ми обясни, че в момента, в който сложи бебето на плота за повиване, то се изхожда само. Тоест, при всяко събличане и махане на еднократната пелена. Именно затова тя решила да го слага на въпросния плот, когато бебето й даде знак, като под него постилала от онези еднократни подложки за напишкване. Бебето се изпишквало или изаквало. Много интересно ми стана и реших да опитаме вкъщи по същия начин. Обаче като се роди сина ни установих, че не мога да схвана тези негови 'знаци' и започнах да слагам памперсите редовно. Иначе имах голямо желание, но явно нещо не ми е достигнало като умение, разгадаване, или пък желание.

Re: Детето ми е почти на 3, а не иска да сяда на гърне

05 Авг 2019, 09:12

Не го притискайте. Подобен беше случая с детето на най-добрата ми приятелка. Ами, тя се мъчи, притиска го, умолява го. По-зле стана. Напомняйте от време на време, без да ставате досадни. Ако е момченце, има едни писоари за стена, под формата на жабка мисля. Чувала съм, че децата им се кефят.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7