Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
24 Фев 2013, 19:45
Има сега едни гърнета- направо са си като играчка, с разните му джаджи , свирки, копченца. Ако имаш финансова възможност може му купиш такова. Другият вариант е - слагаш на гърнето и постоянно ангажираш вниманието на детето с нещо интересно-приказка, песничка, игра с ръце или любима играчка, която разрешаваш да ползва само ако е на гърнето-така отучих аз моето дете.
25 Фев 2013, 13:28
Лятото е май най- удобния сезон и според мен не трябва да се насилва с гърнето, че се постига сякаш обратния ефект, по- добре да се пробва със детска седалка и стъпало за тоалетна, както го правят мама и тате или в магазина детето само да си избере неговото си гърне.
18 Май 2013, 23:00
Голям проблем махането на памперса.Пробвах какво ли не и на ясла ходим и пак не става.Акото поне е в гърнето но пикото си остава в памперса.Сядането на гърнето го свързва само с акото.Вече си изчерпах идеите моля помагайте.
20 Май 2013, 13:12
Не мога да ти препоръчам точно начин, по които да го направиш, но от племенника ми знам, че трябва решението ти да е категорично и махнеш ли памперса повече да не го слагаш. Иначе децата се объркват - един път може, а друг не....
20 Май 2013, 21:46
spring написа:Не мога да ти препоръчам точно начин, по които да го направиш, но от племенника ми знам, че трябва решението ти да е категорично и махнеш ли памперса повече да не го слагаш. Иначе децата се объркват - един път може, а друг не....
Действието ми е категорично но си пика в гащите все едно е с памперс

,това значи че се сменяме по три четири пъти на ден.
21 Май 2013, 14:24
Ще свикне само човечето...Натиска не помага
23 Май 2013, 10:37
spring написа:Ще свикне само човечето...Натиска не помага

Имаме напредък явно с натиск вярно не става, като има натиск детето прави точно обратното.
23 Май 2013, 11:19
Имаме напредък явно с натиск вярно не става, като има натиск детето прави точно обратното.

Насила хубост не става
18 Юли 2013, 22:53
Постепенно и упорито го подканяш да седне на гърнето, за да си изгради навик.След това пробваш без памперс през времето когато играе, а когато спи с памперс.По късно вече пробваш без памперс на обедното спане и т.н.Всичко става много бавно трябва време.
01 Дек 2014, 11:40
Ами не е лесно, но ще се справите, слагайте го веднага след сън, при нашето хлапе имаше ефект веднага след сън да си свърши работата там, видя го и беше толкова щастлив и махнахме памперса за ден, но тъй като беше зимата, слагахме само по време на сън