Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Време ли е вече да сложим детето на гърне?

07 Яну 2012, 21:45

Според мен няма никакъв смисъл да се опитваме да го научим преди 2-та година. Моята дъшеричка се научи когато навърши 2г. и това стана точно за две седмици. В тази възраст детето е наистина готово, всички опити по- рано според мен са излишен "тормоз" и за детето и за майката. ;)

08 Яну 2012, 00:34

Започнах да слагам дъщеря си на гърне когато стана на 9 месеца и и харесваше,така близо 3 месеца ,когато изведнъж отказа да сяда, съответно аз спрях да насилвам нещата.Малко преди втората годинка тъй-като беше лято реших отново да започна опитите с идеята да махнем памперса,но ударих на камък когато веднага след като навърши 2 години сама каза "не икам памперс,аз голяма".Така, че не насилвайте нещата, всичко с времето си ;)

08 Яну 2012, 11:03

Алекс е на 1година и 4 месеца и като види гърнето ток го хваща :D :D :D ,иначе като свърши работата в памперса казва,но гърнето за сега е мисия невъзможна.Ще изчакаме още.

08 Фев 2012, 10:24

Когато дъщеря ми навърши 1 година запознах да я мъча с гърнето..но така и не се получи..най-накрая след 3 месеца мъки се отказах..като навърши 2 годинки сама започна да проявява интерес към гърнето..дете с характер..когато тя пожелае..но от както започна сама не е спирала...махнахме памперса за следобедния сън,а след това и за нощния..случва се от време на време да правим беля ама си мисля,че е нормално...
Сега като се застуди обаче вечер и пак слагам памперс..почна по често да се напишква и мисля,че е от студеното време.

25 Апр 2012, 09:27

Започнах да слагам Мишо на гърне още докато беше 8-месечен. Първо го слагах просто така да си стои, без да свалям памперса, за да свикне. Не сме имали проблем - още на 1.5 годинки свалихме памперса :) Проблема при нас беше, че му купихме музикално гърне, което след като се изпишкаше го "възнаграждаваше" с музика :D До тук добре, но свалихме памперса и нашето момче чуеше ли музика, си мислеше, че трябва да пишка :lol:
Със сигурност детето не трябва да се насилва, защото може да се изгради негативно отношение към пишкането в гърне. Когато то е готово, вие сами ще разберете за това.

Как да отучим детето от памперсите ?

10 Юли 2012, 23:32

Направо не знам какво да правя не иска в кукото да си върши работата и това е.Стиска се и като му сложа памперса си свършва работата доволно.На 2 годинки сме.Как да го отуча ?

Re: Как да отучим детето от памперсите ?

11 Юли 2012, 09:09

И аз имам приятелка чието детенце недоволстваше на гърнето, но лека полека свикна. Махането на памперса и на мен ми костваше много усилия и нерви, но в крайна сметка се справихме за около месец. Хубаво е, че е лято и навън е топло. В нашия случай отчитам грешката, че вкъщи бяхме без памперс, а навън го слагах, защото още бяхме в детска количка /щерката беше на година и половина/. Така детето се обърква, защото веднъж пишка в памперса без никой да му направи забележка, а в следващия момент аз започвам да й се карам, че се е напишкала.
Съветвам ви да се въоръжите с много търпение, защото със сигурност ще ви е необходимо в големи дози и да свалите памперса, като го слагате единствено през нощта. Като се напишка, оставете го да постои малко мокър и той сам ще започне да усеща, че не му е приятно. Имаше момент, в който съм излизала с 4 чифта резервни дрешки, но просто няма друг начин :roll: Успех и дано бързо да свикнете с гърнето :)

05 Яну 2013, 14:43

Моя синковец въобще не иска да сяда на гърнето,а е почти на две години.Започнах да го слагам когато беше на осем месеца,лятото го оставях без памперс,но въобще не му правеше впечатление,че е мокър.Сега чакам да се стопли времето и да започваме мъките пак. :twisted:

06 Яну 2013, 02:28

И ние се мъчихме доста време и то безуспешно и когато го пуснах на ясла за една седмица хвърлихме памперса. :mrgreen:

18 Фев 2013, 17:46

С гърнето нашата епопея е голяма! От 6 месечен го слагам на гърне, заради постоянен запек и по-удобна поза, но тогава всичко беше неосмислено за него. Нито разбираше какво прави, нито защо го слагам. И за това си вършеше работата в него. Но сега вече разбира и не иска на гърне, нито на яслата се научи, нито вкъщи иска. Казва ми, че му се пишка, слагам го и в същия момента става и се изпишква на пода. Е, има и попадения понякога, но са по-скоро рядкост. Надявам се като се позатопли времето да се справим с този проблем. Смешно е вече (2г. и 5м.), да не говоря и за финансовата страна......!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 7