Обрив по крака - нямам никакво подобрение

Обрив по крака - нямам никакво подобрение

Мнениеот zhivo64 » 25 Юли 2012, 01:10

Здравейте! Преди 2 седмици се ожулих под коляното,измих го с вода и бързо хвана коричка-нито се подду или възпали.За да падне по-бързо коричката намазах с крем Здраве.Но тя се удебели,но не падна бързо.Нямаше гной или подуване.За да ускоря тоя процес от аптеката ми дадоха ОКСИКОРТ.Промих с кислородна вода и напръсках с него.Леко ме припари и жегна.След 3-4 пръскания около коричката се зачерви и излезнаха червени пришки с връхчета с жълтеникава течност.Веднага отидох в спешната и ми махнаха коричката със скалпел и я промиха с йодасепт.Боли адски!Раната си е добре-без инфекции и си зарастна.За зачервявянето ми биха урбазон.Оксикорта го спрях още при появата на пришките.НО,зачервявянето и обрива не спряха,кожата се зачерви до мораво,от обрива пъпките нарастнаха до малки мехурчета и изпускаха жълтеникава течност,пареше и скубеше яко,взе да се разраства,поду се и ми отече крака до глезена.Само раничката беше чиста от обрива.Мисля,че е виновен Оксикорта.Отивам на лекар,личния,той ми изписва антибиотик!Не го взех!Почнах да пия цитиризин и алергозан крем за мазане.Не ме сърби,но всичко се олигави,потече,имах чувството,че кожата ми се свлича,а ситни червени пъпки тръгнаха нагоре по крака,та и надолу.Кожния лекар не се вживя много и ми даде Ксизал и спрей Джин Джира.Отидох и при доктор приятел,който ми би венозно Соломедрол 40мг и сякаш това нещо спря!Сега 2 дена пия ксизал,пръскам спрея и си бия соломедрол и дай Боже да се оправя-вече 7 дни мира нямам.Казаха ми ,че съм алергичен към тетрациклина в оксикорта.Него никога няма да го взема повече!Но какво е това-алергия или нещо друго? Как да си помогна? Лекарите много не им пука.Който може да помага.Благодаря предварително!
zhivo64

Re: обрив по крака

Мнениеот SunFlower » 25 Юли 2012, 09:49

zhivo64 написа:Здравейте! Преди 2 седмици се ожулих под коляното,измих го с вода и бързо хвана коричка-нито се подду или възпали.За да падне по-бързо коричката намазах с крем Здраве.Но тя се удебели,но не падна бързо.Нямаше гной или подуване.За да ускоря тоя процес от аптеката ми дадоха ОКСИКОРТ.Промих с кислородна вода и напръсках с него.Леко ме припари и жегна.След 3-4 пръскания около коричката се зачерви и излезнаха червени пришки с връхчета с жълтеникава течност.Веднага отидох в спешната и ми махнаха коричката със скалпел и я промиха с йодасепт.Боли адски!Раната си е добре-без инфекции и си зарастна.За зачервявянето ми биха урбазон.Оксикорта го спрях още при появата на пришките.НО,зачервявянето и обрива не спряха,кожата се зачерви до мораво,от обрива пъпките нарастнаха до малки мехурчета и изпускаха жълтеникава течност,пареше и скубеше яко,взе да се разраства,поду се и ми отече крака до глезена.Само раничката беше чиста от обрива.Мисля,че е виновен Оксикорта.Отивам на лекар,личния,той ми изписва антибиотик!Не го взех!Почнах да пия цитиризин и алергозан крем за мазане.Не ме сърби,но всичко се олигави,потече,имах чувството,че кожата ми се свлича,а ситни червени пъпки тръгнаха нагоре по крака,та и надолу.Кожния лекар не се вживя много и ми даде Ксизал и спрей Джин Джира.Отидох и при доктор приятел,който ми би венозно Соломедрол 40мг и сякаш това нещо спря!Сега 2 дена пия ксизал,пръскам спрея и си бия соломедрол и дай Боже да се оправя-вече 7 дни мира нямам.Казаха ми ,че съм алергичен към тетрациклина в оксикорта.Него никога няма да го взема повече!Но какво е това-алергия или нещо друго? Как да си помогна? Лекарите много не им пука.Който може да помага.Благодаря предварително!

Боже, като чета това повече ми прилича на откъс от филм на ужасите, от такъв дребен проблем толкова главоболия. Ти до сега не си ли знаел, че имаш алергия към тетрациклина?
Аватар
SunFlower

Мнениеот zhivo64 » 25 Юли 2012, 22:54

Не ми се беше случвало,явно не съм се сблъсквал със тетрациклина.Иначе имам сенна хрема само май и юни,но използвам Неоринактив спрей за нос и нямам никакви проблеми.Ето днес,трети ден,пия и хапчета ,и инжекции си бия,а обрива си е морав и само пъпките се смалиха и вече кожата не се мокри със лимфа.Ужас!А раничката си зарасна нормално,но кожата не ще още.Ако можех щях да кача и снимки от телефона да се види какво чудо ми се случи с тоя оксикорт.Утре тая история прави седем дни от първите зачервявания.На никого не го пожелавам!
zhivo64

Мнениеот Ваня_13 » 26 Юли 2012, 10:04

zhivo64 написа:Не ми се беше случвало,явно не съм се сблъсквал със тетрациклина.Иначе имам сенна хрема само май и юни,но използвам Неоринактив спрей за нос и нямам никакви проблеми.Ето днес,трети ден,пия и хапчета ,и инжекции си бия,а обрива си е морав и само пъпките се смалиха и вече кожата не се мокри със лимфа.Ужас!А раничката си зарасна нормално,но кожата не ще още.Ако можех щях да кача и снимки от телефона да се види какво чудо ми се случи с тоя оксикорт.Утре тая история прави седем дни от първите зачервявания.На никого не го пожелавам!

Не си ли пробвал да лекуваш по бабешки?
Ваня_13

Мнениеот the princess » 26 Юли 2012, 16:46

zhivo64 написа:Здравейте! Преди 2 седмици се ожулих под коляното,измих го с вода и бързо хвана коричка-нито се подду или възпали.За да падне по-бързо коричката намазах с крем Здраве.Но тя се удебели,но не падна бързо.Нямаше гной или подуване.За да ускоря тоя процес от аптеката ми дадоха ОКСИКОРТ.Промих с кислородна вода и напръсках с него.Леко ме припари и жегна.След 3-4 пръскания около коричката се зачерви и излезнаха червени пришки с връхчета с жълтеникава течност.Веднага отидох в спешната и ми махнаха коричката със скалпел и я промиха с йодасепт.Боли адски!Раната си е добре-без инфекции и си зарастна.За зачервявянето ми биха урбазон.Оксикорта го спрях още при появата на пришките.НО,зачервявянето и обрива не спряха,кожата се зачерви до мораво,от обрива пъпките нарастнаха до малки мехурчета и изпускаха жълтеникава течност,пареше и скубеше яко,взе да се разраства,поду се и ми отече крака до глезена.Само раничката беше чиста от обрива.Мисля,че е виновен Оксикорта.Отивам на лекар,личния,той ми изписва антибиотик!Не го взех!Почнах да пия цитиризин и алергозан крем за мазане.Не ме сърби,но всичко се олигави,потече,имах чувството,че кожата ми се свлича,а ситни червени пъпки тръгнаха нагоре по крака,та и надолу.Кожния лекар не се вживя много и ми даде Ксизал и спрей Джин Джира.Отидох и при доктор приятел,който ми би венозно Соломедрол 40мг и сякаш това нещо спря!Сега 2 дена пия ксизал,пръскам спрея и си бия соломедрол и дай Боже да се оправя-вече 7 дни мира нямам.Казаха ми ,че съм алергичен към тетрациклина в оксикорта.Него никога няма да го взема повече!Но какво е това-алергия или нещо друго? Как да си помогна? Лекарите много не им пука.Който може да помага.Благодаря предварително!

А някой от лекарите не изказа ли предположение, за увеличена кръвна захар? Правил ли си скоро подобни изследвания?
the princess

Мнениеот bisertaskov » 26 Юли 2012, 21:52

Веднага ти давам незаменим съвет :D свържи се с Д-р Виолина Тодева и ще намери най-доброто решение на проблема ти.Вече съм ползвал нейните услуги и определено решава проблемите като истински професионалист.Явно проблема е сериозен и не е за пренебрегване.Успех
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот zhivo64 » 27 Юли 2012, 21:41

Една баба ми бая нещо,но не хвана декиш,пък и не вярвам много на бабешките лекове.Скоро си бях правил кръвни изследвания и абсолютно всичко си е в нормата.Явно е било алергична реакция от Оксикорта-днес,след 5 дни инжекции със Солумедрол и хапчета Ксизал,от алергията остана само алено петно,което със всеки ден намалява.Слава Богу,че минава!Благодаря на всички за съветите и вниманието,желая ви здраве!
zhivo64

Мнениеот Niko » 28 Юли 2012, 15:05

Не знам до колко е компетентно мнението ми, по темата, но след като вече знаете, че този проблем е на алергична основа защо не си направите тестове за да знаете към кои лекарства или алергени проявявате алергии?
Niko

Мнениеот Ann » 04 Авг 2012, 12:20

zhivo64 написа:Една баба ми бая нещо,но не хвана декиш,пък и не вярвам много на бабешките лекове.Скоро си бях правил кръвни изследвания и абсолютно всичко си е в нормата.Явно е било алергична реакция от Оксикорта-днес,след 5 дни инжекции със Солумедрол и хапчета Ксизал,от алергията остана само алено петно,което със всеки ден намалява.Слава Богу,че минава!Благодаря на всички за съветите и вниманието,желая ви здраве!

Ако баячките лекуваха всички заболявания нямаше да има лекари! Аз много често проявявам алергии към някои храни и насекоми и освен оксикорта пия и таблетки Калцио Фосфо Ц за по-бързо заздравяване.
Ann

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести