Крем за лице след 40 - търся ефективните продукти

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Крем за лице след 40 - търся ефективните продукти

Мнениеот Евдокия Пенева » 30 Окт 2012, 11:58

Здравейте, аз съм средностатистическа жена на средна възраст ( за да бъдем по-точни на 40), която обича да се поглежда често в огледалото. От много години се грижа добре за тялото и външния си вид, но времето оставя своя белег върху лицето ми. Спазвам всички правила на правилното и балансирано хранене, ходя на каланетика и пия по 2 литра вода на ден, но каквото и да правя не мога да върна времето назад. Започнала съм да се грижа за лицето си от тинейджърска възраст и винаги съм можела да се похваля с безупречна кожа, но смятам ви е ясно, че еластичността се губи когато годинките нараснат. Искам да попитам останалите жени на моята възраст какви кремове за лице ползват и имат ли ефект в борбата с бръчките?
Евдокия Пенева

Re: Крем за лице след 40

Мнениеот Мария Радулова » 31 Окт 2012, 10:59

Здравей, Евдокия. Аз също съм около 40-те, но за разлика от теб започнах да се грижа по-сериозно за лицето си чак когато забелязах първите бръчици и честно казано сега съжалявам, че не започнах по-рано.
Не можем да върнем времето назад и това е факт, обаче аз въобще не мисля, че трябва да го връщам, а по-скоро се старая да изглеждам добре за годините си. А и май се чувствам добре в своите 40 години!
Правя си много домашни маски на лицето и слагам разни масла /бадемово и пшенично/ на косата. Лицето...сутрин нещата са леко стресиращи :lol: , обаче измивам с гел, после слагам тоник, след това крем. Аз съм малко "Тома Неверни" по отношение на козметиката, не вярвам в чудесата и затова досега не съм се спирала за дълго време на определена марка. Наскоро си купих един крем с облепиха /чела съм, че е много полезно растение, а сега има и реклама по телевизията/. Казва се Рамния /или Рхамния, на етикета е Rhamnia/. Първо много ми хареса как изглежда, в много сладурски бурканчета са опаковани. Но и самите кремове са много хубави. Има крем за очи /много добър/, за лице и един тоник и са български и не много скъпи. И както досега не се бях спирала на определена марка, сега май ще се спра. Харесват ми, няколко мои приятелки също са доволни. Ако искаш пробвай! Не знам откъде си, аз си ги купих от София, но гледам, че ги има и online от Фрамар.
Мария Радулова

Мнениеот beautymaniac » 14 Ное 2012, 13:59

Аз съм много доволна от този крем на Корес Quercetin & Oak Anti-Aging & Anti-Wrinkle Day Cream. Още след няколко дена използване и видимо уеднаквява и освежава тена на кожата, намалява появата на фини линии и бръчки :D От тази марка си бях поръчвала от ягодка масло за устни, от което също съм много доволна :D
beautymaniac

Мнениеот rosica.nedkova » 05 Юли 2013, 16:25

Здравейте, аз също използвам крем за лице против бръчки, български е, до колкото знам не е много известен, но пък е много ефикасен. Казва се Snail Code и съдържа екстракт от охлюви - http://beautybloom.shopmania.biz/. Чела съм, че екстрактът от охлюви съдържа хиалуронова киселина, а тя повишава еластичността и хидратацията на кожата. Важното е, че кремът действа страхотно на кожата ми. 8-)
rosica.nedkova

Мнениеот beauty » 22 Юли 2013, 20:57

Чувала съм от познати, че Дермо Генезис на Лореал е много хубав
beauty

Назад към Козметика