Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
23 Апр 2019, 10:14
Колко често децата ви, които посещават детска градина, играят в двора? Детето ми посещава детска градина и не са излизали в двора от средата на месец септември. Това ме притеснява, защото дъщеря ми започна да се разболява доста по-често. Следващия месец ще поставя въпроса на родителска среща, но преди това ми се иска да знам как е уреден въпроса с играта навън в други детски градини. Аз ли искам твърде много или наистина има нещо гнило в цялата тази история.
23 Апр 2019, 10:34
Излизаха навън винаги, щом времето го позволява. Дори, няколко пъти, когато валеше сняг ни предупреждаваха да им пратим подходящи дрехи за игра в двора. В стаята се проветряваше постоянно. Доволна бях.
23 Апр 2019, 10:36
В нашата градина ги извеждаха само ако е топло и то след 17:00ч, за да може направо да си ги взимаме, но ги държат седнали на столчета - не им дават да играят.

Много разговори съм водила, промяна не настъпи. Въобще не бях очарована от детската градина. Вероятно всичко зависи от самите госпожи...Уви, ние не случихме на свестни!
23 Апр 2019, 10:42
На възможно най-студеното време, за да се разболеят. Това ми е лошото впечатление.
23 Апр 2019, 10:42
В градината, в която ходеше голямата дъщеря на брат ми, в 1-ва група не ги извеждаха на двора, а само на терасата. Били малки...Във 2 и 3 група ги извеждаха, обаче определено не редовно, камо ли пък два пъти дневно. Точно с оправдания за времето навън. Записаха я там, заради това, че е буквално до един прекрасен парк, а те не бяха ходили нито веднъж за тези 2-3 години из самия парк. Тъпо, много тъпо! И те се ядосваха, разговаряха. Нищо. Накрая преместиха детето.
23 Апр 2019, 10:49
При нас едната учителка ги извежда по-редовно, а другата не. И на мен ми се иска по-често да играят навън, но нашата група е много тежка - 28 деца с 3 доста буйни, направо неконтролируеми. Разбирам донякъде персонала, че не успява да се справи съвсем с тях навън. Тъй,че съм се примирила. Когато имам възможност я взимам по-рано и я водя в парка.
23 Апр 2019, 10:51
В градината, в която ходеше синът ми, ги извеждат понякога и сутрин, и следобед, а понякога само сутрин. Учудвам се, че при хубаво време децата не са на двора, а стоят затворени. Не мога да схвана по каква логика веднъж са навън, веднъж - не. Затова попитах директно дежурната лелка и получих отговор от рода на "Зависи. Както ни е по-лесно". Бях втрещена от отговора. Осъзнавам, че децата са много, но за тях е важно да са навън, а не на килима.
23 Апр 2019, 12:42
Иска ми се да вярвам, че ги извеждат редовно. Моето дете е малко и тепърва ще му предстои посещаване на детска градина. Сега прекарваме поне половината светла част на деня навън и не мога да си представя как ще му се наложи да седи затворено, особено в хубаво време. Предполагам, че проблемът е в липсата на достатъчно персонал, но децата ни нямат вина за това.
14 Май 2019, 22:14
Какво мислите за преждевременното постъпване на дете в детска градина/училище?
Дали според Вас това би имало положителни последици или по-скоро негативни?
Детето ми е родено Януари 2017г., по закон следва да постъпи в детска градина Септември 2020г. (тогава ще е на 3г. и 8м.). В момента посещава детска ясла, но Септември месец като изпишат набор 2016 той ще е най-големия, а докато настъпи времето за детска градина, в яслата ще са приели дечица на 1г., че и по-малки. Имаме намерение и на училище да го запишем преди да навърши 7г. и това също накланя везните към по-ранно постъпване в детска градина.
Аз също съм родена Януари месец и съм започнала училище по-рано. Не мисля, че това е оказало отрицателно влияние на развитието ми и личността ми, но наскоро чух подобно мнение от една преподавателка в училище. Тя изрази мнение, че на по-малките им личало от отговорите на задададен от нея въпрос и след това като поглеждала в дневника и виждала ЕГН-то на детето се оказвало, че е права.
Бихте ли пуснали децата си по-рано на детска градина/училище или бихте изчакали да тръгнат с наборчетата си? Мислите ли, че ако останат с наборчетата си, по-малките, които са постъпили в учебното заведение, ще "върнат" развитието на децата Ви?
21 Май 2019, 21:32
Защо бързате, необходимо ли е за нещо? Нека да върви с набора си.