Какво е мнението ви за задължителната забавачка?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Какво е мнението ви за задължителната забавачка?

Мнениеот qna toneva » 06 Мар 2013, 00:55

против,възрастта е твърде малка....
qna toneva

Мнениеот Evgenia » 06 Мар 2013, 10:31

Не съм съгласна! Защо да ги тормозим от мънички? Нима няма да им се налага като пораснат да стават рано и денят им да е пълен със задължения? А къде ще остане детството?
Evgenia

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Фев 2015, 15:47

VentsislavaK написа:Аз също не разбирам защо го направиха задължително.Лично аз не мога да си позволя да не ходя на работа,но ако имах тази възможност бих си стояла в къщи да си гледам децата.Те просто им отнемат детството!Не е нормално според мен и да правят тестове на 3-4 годинки за да видят нивото им :cry: Моят син проговори сравнително късно,но това не означава че е изостанал-въпреки това сега е предучилищна група в градината и се справя много добре със всичко те искат да им лепнат етикети още от яслата ако може.Не разбирам на къде отива образованието в нашата родина

Както винаги никой нищо никога не е разбрал, но винаги дава оценка ;) Какви тестове? Идеята да ходят децата на градина е да могат да познават числата до 10, поне, да могат да различават някои звукове, да могат да изграждат социален живот. Никой няма да ги изпитва, да им поставя оценки или да ги стресира, само че тази е разликата, че сега, за да отсъства детето трябва да представите бележка, а преди е можело да си правите каквото си поискате. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Andrey » 11 Фев 2015, 17:24

Супер си е, децата трябва да се социализират :)))
Аватар
Andrey

Мнениеот Rali_hr » 11 Фев 2015, 17:49

Аз съм За забавачката, против съм задължителната ѝ част, нека хората да решават, а преди първи клас да ги изпитват, лятото примерно. Тези които имат пропуски, от общите познания, нека тогава задължително тръгват месец по-рано на училище, за да наваксат пропуските.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 15 Фев 2015, 09:03

Единственото, което не ми харесва е, че имат много малко свободни дни - само 10 за отсъствие, което е тъпо, все пак са малки дечица и родителите им понякога искат просто да постоят вкъщи и да ги погледат, а и от друга страна, ако му е потекъл носа и човек е решил да остави детето си вкъщи, за да види как се развива болестта и дали не може да я спре от самото начало не ходи на лекар, но се налага да дава извинителна бележка, изобщо малко тъпо е измислено. :) Трябва детето да има право на почивка поне месец и половина. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 15 Фев 2015, 13:07

Snejna написа:Единственото, което не ми харесва е, че имат много малко свободни дни - само 10 за отсъствие, което е тъпо, все пак са малки дечица и родителите им понякога искат просто да постоят вкъщи и да ги погледат, а и от друга страна, ако му е потекъл носа и човек е решил да остави детето си вкъщи, за да види как се развива болестта и дали не може да я спре от самото начало не ходи на лекар, но се налага да дава извинителна бележка, изобщо малко тъпо е измислено. :) Трябва детето да има право на почивка поне месец и половина. :)

Дори 2 месеца, в крайна сметка родителите общо имат поне 40 дена отпуска. А и ако просто някой по няккави причини е без работа то се трупа времето, само то ва не ми харесва и на мен, за всяко отсъствие на малкия се чудя каква причина да измислям и да ходя да се моля на доктора за бележки! Все едно ученик, абсурдна история просто!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Elica » 19 Фев 2015, 19:28

Няма нищо лошо да ходят на детска градина децата, единственото, което не ми харесва е ограниченията на времето, в което имат време да са на градина, 10 отсъствия са супер малко.
Аватар
Elica

Мнениеот Rali_hr » 07 Дек 2015, 12:05

Snejna написа:Единственото, което не ми харесва е, че имат много малко свободни дни - само 10 за отсъствие, което е тъпо, все пак са малки дечица и родителите им понякога искат просто да постоят вкъщи и да ги погледат, а и от друга страна, ако му е потекъл носа и човек е решил да остави детето си вкъщи, за да види как се развива болестта и дали не може да я спре от самото начало не ходи на лекар, но се налага да дава извинителна бележка, изобщо малко тъпо е измислено. :) Трябва детето да има право на почивка поне месец и половина. :)

Така е, твърде малко е, но винаги могат да се направят изключения и с персонала да се разберете. Ние не сме имали проблеми досега. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 07 Дек 2015, 13:42

Да, Рали имаш право, но се налага да се правят някакви далавери, иначе не се получава и това е. Дните са твърде малко
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети