mecana написа:Здравей, lysi_kb, а колко пъти сте правили изследвания за глисти, защото не винаги излизат точни. Понякога и 2 последователни изследвания показват отрицателен резултат, а глисти има - знам го от опит. Ако със сигурност няма глисти е най-добре да заведете детенцето на невролог, защото явно нещо го притеснява... Не мисля, че може да му се повлия с лекарства и хомеопатия, защото познавам и големи хора, които скърцат със зъби - нарича се бруксизъм, дори мисля, че имаше цяла тема във форума. Ходите ли на ясла, откога сте го забелязали, че скърца със зъбки?
Това с изследванията е напълно вярно, защото на племенницата ми 2 пъти излезе негативен резултата, а третия беше положителен, но направиха изследванията в друга лаборатория

Сега дечко си е добре и вече не скърца със зъбки
Скърцане със зъби: Бруксизмът – ненормалното скърцане със зъби, както стискането и търкането на зъбите, често е съпроводено с паразитни инфекции. Бруксизмът може да е отговор на нервната система на отличаващия се, чужд дразнител. Тези симптоми са особено забележими при спящите деца.Копирах това, защото и аз се чудих какво общо имат глистите със скърцането със зъбки.
Другия вариант е да е на психическа основа - стрес, напрежение или нещо от сорта. Най-добре е да се заведе детенцето на лекар, който по-точно ще установи състоянието му.