от Елена 123 » 30 Авг 2013, 09:45
Здравейте,
Аз сам на 29 г.имам депресия или поне така ми казаха специалисти.Преди 10г. ми изписаха Сероксат и Ривотрил и досега вече 10 години ги пиех,но ги спрях както си му е редът при психиатър по схема.Сероксата го спрях преди 6 месеца,а Ривотрила преди 3 месеца вече станаха,но положението никак не е розъво.Всичко беше добре докато не започнах да спирам Ривотрила.Ходих на психиатър,но не помогна(каза,че съм имала проблеми със самочувствието и физическите ми проблеми били от ниска самооценка,била съм объркана и да изчакам те нещата щели сами да се наредят),направих си изследване на щитовидната жлеза,но сам в перфектна норма.Усещах едно напрежение в стомаха (сякаш непрекъснато правех коремни преси) докато не отидох на море и вече там стана ужас.От целия ми престой нямах един ден в който да не ми е лошо.Усещам сякаш лимфните жлези са ми подути,едно налягане към ушите,тежест в задната част на тила,замаяност,изтръпване на крайниците,спя много неспокойно-леко,разплаквам се много лесно и при хубаво и лошо(много убострена емоционалност),когато легна на една страна сякаш сърцето ми ще се пръсне,пулсът ми се ускорява.Искам да попитам дали е нормално след такъв дълъг прием на медикаменти нещата да са така(не съм пила антидепресантите дори и при криза-само валерян и глог на капки,но не помагат),да ли съм за психиатър и евентуално да ми кажете какви изследвания да си направя,защото моят личен лекар не може да ме насочи, а на мен вече взе да ми омръзна да ходя по лекари и никъде нищо,все съм здрава.Всеки ден мисля какво изследване да си направя само и само да не се върна към лекарствата и да се открие причина или някакво решение,но не и депресията от преди 10 години.Благодаря предварително!
Елена 123