Стари, неактуални, заключени теми.
27 Авг 2013, 13:57
vanesa_225 написа:Здравейте,
аз съм на 28 г. и от скоро ( може би мецец и малко) има няколко симптома , които не отшумяват , а се задълбочават!
Почти всеки ден имам главоболие( търпима болка) , което започва от челото и се разпространява из цялата глава, към края на деня!
А от скоро започнах да усещам изтръпване на пръстите на лявата ръка!
Усеща се по силно , когато хвана нещо с нея.До сега не ми се е случвало да изпускам предмет , но започвам да се тревожа!
Усещането е постоянно боцкане на възглавничките на пръстите!
Искам да Ви попитам ,на какво се дължат тези симптоми и към какъв специалист трябва да се насоча?
Благодаря за отделеното внимание!
Здравейте !
Симптомите Ви могат да се дължат на много причини. Уместна е консултация със специалист невролог. В качеството си на такъв може да се обърнете и към мен за консултация и преглед.
Успех !
д-р Савов
28 Авг 2013, 08:45
Здравейте пак д-р Савов аз ви писах преди няколко дни, имах силно главоболие, но вече почти отмина /боли ме малко/. В петък ходих на друг невролог/ за съжаление ми беше спешно, а вие ще преглеждате от септември и тогава ще си запиша час/ прати ме веднага на скенер, а после на ямр- всичко нормално, но сега съм силно притеснена, защото имам от 2 дни изтръпване от лявата страна на устните и бузата/ изтръпнала ми е и понякога го усещам като бодежи с иглички/, по- същият начин понякога и на ръцете+ изтръпване на пръстите. Моля ви кажете дали е нещо сериозно? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.
30 Авг 2013, 09:42
anniivanova написа:Здравейте пак д-р Савов аз ви писах преди няколко дни, имах силно главоболие, но вече почти отмина /боли ме малко/. В петък ходих на друг невролог/ за съжаление ми беше спешно, а вие ще преглеждате от септември и тогава ще си запиша час/ прати ме веднага на скенер, а после на ямр- всичко нормално, но сега съм силно притеснена, защото имам от 2 дни изтръпване от лявата страна на устните и бузата/ изтръпнала ми е и понякога го усещам като бодежи с иглички/, по- същият начин понякога и на ръцете+ изтръпване на пръстите. Моля ви кажете дали е нещо сериозно? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ.
Здравеите !
Заповявайте, след предварително записан час ! От понеделник - 02.09 започвам да приемам пациент.
Причините за това изтръпване може да са разнообразни - от нервно напрежение - и функционално нарушение - до промени в ЦНС. Фактът че ЯМР и КТ са нормални остава вероятна функционална причина.
Когато Ви е удобно може са ми се обадите !
До скоро !
д-р Савов
30 Авг 2013, 09:45
Здравейте,
Аз сам на 29 г.имам депресия или поне така ми казаха специалисти.Преди 10г. ми изписаха Сероксат и Ривотрил и досега вече 10 години ги пиех,но ги спрях както си му е редът при психиатър по схема.Сероксата го спрях преди 6 месеца,а Ривотрила преди 3 месеца вече станаха,но положението никак не е розъво.Всичко беше добре докато не започнах да спирам Ривотрила.Ходих на психиатър,но не помогна(каза,че съм имала проблеми със самочувствието и физическите ми проблеми били от ниска самооценка,била съм объркана и да изчакам те нещата щели сами да се наредят),направих си изследване на щитовидната жлеза,но сам в перфектна норма.Усещах едно напрежение в стомаха (сякаш непрекъснато правех коремни преси) докато не отидох на море и вече там стана ужас.От целия ми престой нямах един ден в който да не ми е лошо.Усещам сякаш лимфните жлези са ми подути,едно налягане към ушите,тежест в задната част на тила,замаяност,изтръпване на крайниците,спя много неспокойно-леко,разплаквам се много лесно и при хубаво и лошо(много убострена емоционалност),когато легна на една страна сякаш сърцето ми ще се пръсне,пулсът ми се ускорява.Искам да попитам дали е нормално след такъв дълъг прием на медикаменти нещата да са така(не съм пила антидепресантите дори и при криза-само валерян и глог на капки,но не помагат),да ли съм за психиатър и евентуално да ми кажете какви изследвания да си направя,защото моят личен лекар не може да ме насочи, а на мен вече взе да ми омръзна да ходя по лекари и никъде нищо,все съм здрава.Всеки ден мисля какво изследване да си направя само и само да не се върна към лекарствата и да се открие причина или някакво решение,но не и депресията от преди 10 години.Благодаря предварително!
Елена 123
30 Авг 2013, 10:11
Много ви благодаря за отговора, със сигурност ще ви се обадя. Лек ден.
30 Авг 2013, 13:07
Елена 123 написа:Здравейте,
Аз сам на 29 г.имам депресия или поне така ми казаха специалисти.Преди 10г. ми изписаха Сероксат и Ривотрил и досега вече 10 години ги пиех,но ги спрях както си му е редът при психиатър по схема.Сероксата го спрях преди 6 месеца,а Ривотрила преди 3 месеца вече станаха,но положението никак не е розъво.Всичко беше добре докато не започнах да спирам Ривотрила.Ходих на психиатър,но не помогна(каза,че съм имала проблеми със самочувствието и физическите ми проблеми били от ниска самооценка,била съм объркана и да изчакам те нещата щели сами да се наредят),направих си изследване на щитовидната жлеза,но сам в перфектна норма.Усещах едно напрежение в стомаха (сякаш непрекъснато правех коремни преси) докато не отидох на море и вече там стана ужас.От целия ми престой нямах един ден в който да не ми е лошо.Усещам сякаш лимфните жлези са ми подути,едно налягане към ушите,тежест в задната част на тила,замаяност,изтръпване на крайниците,спя много неспокойно-леко,разплаквам се много лесно и при хубаво и лошо(много убострена емоционалност),когато легна на една страна сякаш сърцето ми ще се пръсне,пулсът ми се ускорява.Искам да попитам дали е нормално след такъв дълъг прием на медикаменти нещата да са така(не съм пила антидепресантите дори и при криза-само валерян и глог на капки,но не помагат),да ли съм за психиатър и евентуално да ми кажете какви изследвания да си направя,защото моят личен лекар не може да ме насочи, а на мен вече взе да ми омръзна да ходя по лекари и никъде нищо,все съм здрава.Всеки ден мисля какво изследване да си направя само и само да не се върна към лекарствата и да се открие причина или някакво решение,но не и депресията от преди 10 години.Благодаря предварително!
Елена 123
Здравейте !
ДА възможно е да е от спиране на медикаментите ! Уместно е да се обърнете към лекуващият ви психиатър. Може да вземете и второ мнение ! По отношение на GP - това му е работата.
Аз съм невролог.
Успех !
д-р Савов
30 Авг 2013, 20:20
Здравейте др Савов
Има ли начин да се предпази човек от ошипяване ?
Често ме боли глава , изтръпват ми ръцете изпускам понякога предмети които държа в ръката си имам болка по целия гръбнак . Това шипове ли са дайте съвет какво да правя
брагодаря Ви
03 Сеп 2013, 16:18
Здравейте д-р Савов
Аз имам придобита епилепсия с парциални пристъпи -многократно вглеждане и силна умора след това.Това се случва периодично през около месец.Вземам Конвулекс -900мг.и Героламик-150мг.След последната консултация с лекуващия ми лекар ми каза, че героламик няма да бъде внасян в България и трябва да вземам Ламиктал или Епитрижин.Според вас кой е по-добро лекарство от двете? Доктора ми каза, че 150 мг.от Героламик отговаря на 300 мг.Епитрижин.В информация за лекарството не виждам никакви разлики в дозировката.Какво е вашето мнение:Кое лекарство е по-добро и според вас има ли разлики в дозите?
Благодаря предварително!
03 Сеп 2013, 19:40
ваня75 написа:Здравейте др Савов
Има ли начин да се предпази човек от ошипяване ?
Често ме боли глава , изтръпват ми ръцете изпускам понякога предмети които държа в ръката си имам болка по целия гръбнак . Това шипове ли са дайте съвет какво да правя
брагодаря Ви
Здравейте !
За съжаление има наследствен момент в ошипяванията и фактори на средата. По отношение на втория Ви въпрос - мога да Ви отговоря професионално след реална консултация и преглед ! При желание от Ваша страна - приемам пациенти след предварително зависване на часове на тел. 0887174485.
Успех !
д-р Савов
03 Сеп 2013, 19:44
super mama написа:Здравейте д-р Савов
Аз имам придобита епилепсия с парциални пристъпи -многократно вглеждане и силна умора след това.Това се случва периодично през около месец.Вземам Конвулекс -900мг.и Героламик-150мг.След последната консултация с лекуващия ми лекар ми каза, че героламик няма да бъде внасян в България и трябва да вземам Ламиктал или Епитрижин.Според вас кой е по-добро лекарство от двете? Доктора ми каза, че 150 мг.от Героламик отговаря на 300 мг.Епитрижин.В информация за лекарството не виждам никакви разлики в дозировката.Какво е вашето мнение:Кое лекарство е по-добро и според вас има ли разлики в дозите?
Благодаря предварително!
Здравейте !
Въпросите са ви толкова конкретни, че за да Ви дам професионален отговор - това мога да сторя единствено след реална консултация и преглед. Единствено ще кажа че разсъжденията са ви верни ! Както споменахте - имате проследяващ лекар. Ако желаете мога да ви консултирам ! Приемам пациенти след предварително записване на часове на тел. 0887174485
Успех !
д-р Савов