Стари, неактуални, заключени теми.
06 Сеп 2013, 17:31
Здравейте др.Савов.Въпросът ми е къде в софия мога да си направя безкръвна операция на дискова херния или миниванзивна ако е едно и също.Имам вече една класическа операция но имам рецидив на същото ниво.Ако може нещо да ми кажете за гръбначен център към вма какво ви е мнението сполучливи ли са този вид операции.Благодаря предварително.
07 Сеп 2013, 01:12
Здравейте, Д-р Савов!
От доста време в интернет чета колко е вредна колата и действително доста се наплаших. Всъщност това, което е вредно в нея е една от съставките й - аспартам.
Тъй като аз си пия доооста кола, която съдържа този подсладител и четох, че можело дори да се развие тумор на мозъка от него се чудя дали действително е вярно и какъв е риска той да се развие то пиенето на кола и дали действително може да се развие тумор в мозъка.
Наистина бих се радвал да ми дадете съвет, защото ако действително колата може да причини тумор на мозъка е доста по-добре да я спра навреме.
Благодаря Ви предварително за отговора!
07 Сеп 2013, 22:41
Здравейте Др.Савов от известно време имам едно схващане или по точно изтръпване на главата отдясно .от много години имам проблем с нервите ходила съм на невролог един ми казва неврастения друг депресия психиатър паническо растроиство .СИМПТОМИТЕ МИ НАИ ВЕЧЕ СА КАТО СХВАЩАНЕ НА ВРАТА ОТПАДНАЛОСТ ВИЕНЕ НА СВЯТ ТРУДНО ПРЕГЛЪЩАНЕ ГЛАВОБОЛИЕ ЧУВСТВО ЧЕ ПОТЪВАМ .ТЕЗИ СИМПТОМИ СА МИ ОТДАВНА НО ТОВА ИЗТРЪПВАНЕ ВДЯСНО Е ОТ НЯКОЛКО ДНИ ТЪЙ КАТО МЕ БОЛИ ДЯСНАТА РЪКА БОЛКАТА ОТИВА КЪМ ВРАТА И ГЛАВАТА ХОДИХ ПРИ ДЖИПИТО ИЗПИСА МИ ЕНЕТРА И ВЕСТИБО .ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРНА АКО МИ ОТГОВОРИТЕ .ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ИМАМ НЕЩО ПО СЕРИОЗНО НА ГЛАВАТА .
08 Сеп 2013, 11:25
ИСКАМ ДА УТОЧНЯ НА 42 ГОДИНИ СЪМ .НЕ ВДИГАМ ВИСОКО КРЪВНО НОРМАЛНОТО МИ Е 110\70
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
10 Сеп 2013, 12:35
mi2009 написа:Здравейте др.Савов.Въпросът ми е къде в софия мога да си направя безкръвна операция на дискова херния или миниванзивна ако е едно и също.Имам вече една класическа операция но имам рецидив на същото ниво.Ако може нещо да ми кажете за гръбначен център към вма какво ви е мнението сполучливи ли са този вид операции.Благодаря предварително.
Здравейте !
Уместно е да се обърнете към неврохирург. Една от добрите неврохирургии в София е тази в болница "св. Иван Рилски"
Успех !
д-р Савов
10 Сеп 2013, 12:38
Коди Мартин написа:Здравейте, Д-р Савов!
От доста време в интернет чета колко е вредна колата и действително доста се наплаших. Всъщност това, което е вредно в нея е една от съставките й - аспартам.
Тъй като аз си пия доооста кола, която съдържа този подсладител и четох, че можело дори да се развие тумор на мозъка от него се чудя дали действително е вярно и какъв е риска той да се развие то пиенето на кола и дали действително може да се развие тумор в мозъка.
Наистина бих се радвал да ми дадете съвет, защото ако действително колата може да причини тумор на мозъка е доста по-добре да я спра навреме.
Благодаря Ви предварително за отговора!
Здравейте !
Категорична пряка връзка за употребата на аспартам и тумор в мозъка не е доказана към момента ! Доказателството на един фактор е дълъг процес на проучване в световни клинични центрове. Все пак крайностите на са много хубаво нещо !
Поздрави
д-р Савов
10 Сеп 2013, 12:40
krass67 написа:Здравейте Др.Савов от известно време имам едно схващане или по точно изтръпване на главата отдясно .от много години имам проблем с нервите ходила съм на невролог един ми казва неврастения друг депресия психиатър паническо растроиство .СИМПТОМИТЕ МИ НАИ ВЕЧЕ СА КАТО СХВАЩАНЕ НА ВРАТА ОТПАДНАЛОСТ ВИЕНЕ НА СВЯТ ТРУДНО ПРЕГЛЪЩАНЕ ГЛАВОБОЛИЕ ЧУВСТВО ЧЕ ПОТЪВАМ .ТЕЗИ СИМПТОМИ СА МИ ОТДАВНА НО ТОВА ИЗТРЪПВАНЕ ВДЯСНО Е ОТ НЯКОЛКО ДНИ ТЪЙ КАТО МЕ БОЛИ ДЯСНАТА РЪКА БОЛКАТА ОТИВА КЪМ ВРАТА И ГЛАВАТА ХОДИХ ПРИ ДЖИПИТО ИЗПИСА МИ ЕНЕТРА И ВЕСТИБО .ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРНА АКО МИ ОТГОВОРИТЕ .ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ИМАМ НЕЩО ПО СЕРИОЗНО НА ГЛАВАТА .
Здравейте !
Вие ми споменавате за поставени вече диагнози от колеги ! Това което мога да отбележа е, че без консултация и преглед не е възможно да ви дам професионален отговор. Оставам на разположение - в случай на желание от Ваша страна за такава !
Успех !
д-р Савов
10 Сеп 2013, 19:41
Kakvo vi e mnenieto za grabna4en sentar kam vma i dr.stoev.
13 Сеп 2013, 14:13
Здравейте,обръщам се към Вас за съвет как да си помогна за облекчаване на жестоката болест на Паркинсон. В момента пия Мадопар-розов и син,също така и Прамипексол .моля Ви имали нещо за облекчаване от прегръдките на Паркинсон.Благодаря.
14 Сеп 2013, 17:26
Здравейте д–р Савов!Казвам се Ели и съм на 30 г.Имам проблеми със съня или по точно:често се събуждам нощем,с чувство на глад или жажда.Този проблем се появи след раждането на дъщеря ми(която вече е на 8 г) и тогава си мислех е защото се налага да ставам да я кърмя.Но тя порасна а моя проблем си остана.Личния ми лекар ми преписа Ривотрил 0,5 мг вечер но без резултат.Преди това пробвах самолечение с Мелантонин но без резултат.Също и с Седатиф ПС.Опитвам се да се храня здравословно не пия и не пуша,гледам да се движа и разхождам максимално но всяка вечер се повтаря едно и също,а на другия ми се спи ужасно.Дайте ми съвет моля!Има ли някакви щадящи здравето лекарства които бихте ми препоръчали?Благодаря ви предварително!