Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот cugar » 18 Окт 2013, 11:26

Здравейте Д-р Савов.
Бих искал да ви споделя моите проблеми и да чуя вашето мнение.На 29г. съм и от 17-18 годишен страдам от главоболие.Тази година пролетта започна всекидневно главоболие.На края посетих невролог,който ми направи ЕЕГ и каза че е доста лошо.Предписа ми медикамнети: сибелиум ,мигренон и ноотропил.Приемах ги около 5 месеца,имаше периоди когато не ме болеше глава със седмици макар че накрая на приема им зачестиха.След последното посещение при невроложката отново ми направи ЕЕГ и каза че е доста по-добре.Спря ми тези лекарства но ми предписа Топиракс 25 но аз така и не го пих защото има много странични ефекти,за епилептици е а и пише че не е доказано че влияе на мигренозни състояния макар и да се прилага.В момента отново почти всеки ден ме боли глава ,като почти винаги е или отпред около челото,на горе до средата на главата от ляво или от дясно пулсираща.В повечето случай вечерно време,и също така най-силно се усеща когато си разклатя главата ,тогава имам чувството че мозъка ми удря вътре по стените на главата.Правех и изследвания на очите и установиха че имам съвсем слаби диоптри и няма смисъл да слагам очила засега.Ако можете да ми дадете някакъв съвет или да предположите от какво е това всекидневно главоболие защото доста съм се притеснил,почти всеки ден пия лекарства като Миг 400 и Аулин ,които не са много безвредни и казват че след време самите тези болкоуспокояващи аналгитици причиняват хронично постоянно главоболие.Ще се радвам ако ми дадете съвет.
Благодаря предварително.
cugar

Мнениеот canko_88 » 18 Окт 2013, 16:42

dobar den doktore moq problem e che ot dva meseca nqkade imam stqgane v oblasta na glavata predmno e prez denq i e na momenti stqgame i me otpuska sled opredeleno vreme pak taka prez celiq den drugi oplakvaniq nqmam hodih na skener i mi kazaha che vsichko e nared i nishto nese vijda predpisaha mi caviton forte po edno vsqka sutrin obache ne pomaga blagodarq vi za vnimanieto predvaritelno
canko_88

Мнениеот canko_88 » 18 Окт 2013, 16:45

da ddobavq samo che stqganeto go useshtam v zadnata chast na glavata i otkam cheloto i nosa
canko_88

Мнениеот Димана Д. » 18 Окт 2013, 19:18

Здравейте,на 22г. съм от София.От един месец се появява силна пронизваща болка в лявата част на главата за няколко секунди и след това отминава,случваше се всеки ден,напоследък не толкова често,но от време на време пак се появява,когато пък не е пронизваща болката ме боли главата почти през целия ден. В понеделник направих ЯМР на който се видя увеличена хипофиза,направихме консултация с мамолог на ехограф както и изследване на пролактин и всичко е в нормите,казаха ми евентуално че болката може да идва точно от увеличената хипофиза,но пък хормона и всичко друго е наред,откъде може да идва проблема ?
Благодаря предварително
Димана Д.

Мнениеот Dr Ilian Savov » 20 Окт 2013, 12:52

avent написа:Здравейте Д-р Савов,
Имам следния проблем. Страдам от глава и по точно. Получавам едно стягане във врата /тилната област/, темето все едно нещо ме натиска надолу, заглухват ми и ми кънтят ушите, като замайване получаваи , страх паника от нещо си както и от 3 дни взех да усещам все едно рацете не си ги държа естествено ами малко уплашено. Приемам Велаксин от 150мг сутрин след ядене, Аурорикс от 150мг вечер след ядене и Небилет за кръвно сутрин. Антидепресанта ми е исписан от Ваш колега който миказа че съм в нещо като депресия. Силно емоционална личност съм и всичко го преживявам. Стъпвам все едно съм във паници, гушата все е дно ме задушава. Моля за Вашето компетентно мнение на експерт. На психятър не съм ходил защото ме е страх какво ще ми каже а си имам прекрасно дете и съпруга който много обичам.

Здравейте !
Четейки Вашият разказ - Ви препоръчвам да се консултирате първоначално с добър психиатър - за оценка на актуалното Ви състояние и ревизия на медикаментите ! На втори план, след преценка на психиатъра е уместна неврологична консултацията - и в качеството си на такъв - мога и аз да Ви консултирам. Има публикуван телефон на който може да ме намерите ! И на на последно място - няма нищо срамно, притеснително да се консултирате с психиатър - това са едни предразсъдъци характерни за България, още повече че има и лекарска тайна !

Пожелавам Ви успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 20 Окт 2013, 13:03

cugar написа:Здравейте Д-р Савов.
Бих искал да ви споделя моите проблеми и да чуя вашето мнение.На 29г. съм и от 17-18 годишен страдам от главоболие.Тази година пролетта започна всекидневно главоболие.На края посетих невролог,който ми направи ЕЕГ и каза че е доста лошо.Предписа ми медикамнети: сибелиум ,мигренон и ноотропил.Приемах ги около 5 месеца,имаше периоди когато не ме болеше глава със седмици макар че накрая на приема им зачестиха.След последното посещение при невроложката отново ми направи ЕЕГ и каза че е доста по-добре.Спря ми тези лекарства но ми предписа Топиракс 25 но аз така и не го пих защото има много странични ефекти,за епилептици е а и пише че не е доказано че влияе на мигренозни състояния макар и да се прилага.В момента отново почти всеки ден ме боли глава ,като почти винаги е или отпред около челото,на горе до средата на главата от ляво или от дясно пулсираща.В повечето случай вечерно време,и също така най-силно се усеща когато си разклатя главата ,тогава имам чувството че мозъка ми удря вътре по стените на главата.Правех и изследвания на очите и установиха че имам съвсем слаби диоптри и няма смисъл да слагам очила засега.Ако можете да ми дадете някакъв съвет или да предположите от какво е това всекидневно главоболие защото доста съм се притеснил,почти всеки ден пия лекарства като Миг 400 и Аулин ,които не са много безвредни и казват че след време самите тези болкоуспокояващи аналгитици причиняват хронично постоянно главоболие.Ще се радвам ако ми дадете съвет.
Благодаря предварително.

Здравейте !

Разбирам притесненията Ви и то с основание ! Имам много какво да кажа - но преди всичко държа да подчертая че трябва да Ви се снеме подробна анамнеза и щателен неврологичен преглед ! Последван от допълнителни доуточняващи изследвания, някой от които не споменавате да са Ви провеждани ! Като специалист невролог- заключение "лошо ЕЕГ" - е крайно непрофесионално и лаически казано ! Реално Вие нямата поставена диагноза а е лекувано на сляпо ! Съвет - не четете листовките - и в аспирина има куп странични ефекти ! Топамакс наред с показанията му за епилепсия е регистриран и за профилактика на някои видове главоболия като мигрена и не само ! Така е главоболието може да се трансформира при безразборно и неконтролирано приемане н а медикаменти ! В заключение мога да ви предложа , в качеството си на невролог да ви консултирам с всички проведени изследвания до момента и да преценя какво още е необходимо за провеждане за поставяне на диагнозата. Това е което мога да Ви посъветвам виртуално ! При желание от Ваша страна може да се свържете с мен на телефон 0887174485, като приемам след предварително записване на часове !

Пожелавам Ви успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 20 Окт 2013, 13:07

canko_88 написа:dobar den doktore moq problem e che ot dva meseca nqkade imam stqgane v oblasta na glavata predmno e prez denq i e na momenti stqgame i me otpuska sled opredeleno vreme pak taka prez celiq den drugi oplakvaniq nqmam hodih na skener i mi kazaha che vsichko e nared i nishto nese vijda predpisaha mi caviton forte po edno vsqka sutrin obache ne pomaga blagodarq vi za vnimanieto predvaritelno

Здравейте !

предписаната доза медикамент е крайно недостатъчно ! За вашия случай мога да Ви посъветвам да се обърнете към добър невролог, който след необходимите изследвания ще Ви постави диагноза ! В качеството си на такъв, при желание от Ваша страна може да се свържете с мен и да Ви прегледам ! Записвам часове на тел. 0887174485

Успех !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 20 Окт 2013, 13:12

Димана Д. написа:Здравейте,на 22г. съм от София.От един месец се появява силна пронизваща болка в лявата част на главата за няколко секунди и след това отминава,случваше се всеки ден,напоследък не толкова често,но от време на време пак се появява,когато пък не е пронизваща болката ме боли главата почти през целия ден. В понеделник направих ЯМР на който се видя увеличена хипофиза,направихме консултация с мамолог на ехограф както и изследване на пролактин и всичко е в нормите,казаха ми евентуално че болката може да идва точно от увеличената хипофиза,но пък хормона и всичко друго е наред,откъде може да идва проблема ?
Благодаря предварително

Здравейте ! Разбирам притесненията ! наред с мамолог е уместна и ендокринологична консултация - и тъй като се касае за главоболие , с налично ЯМР изменение - е уместен неврологичен преглед - за пълно мнение и провеждане на лечение ! В качеството си на невролог, при желание от Ваша страна - мога да ви консултирам и прегледам, а и да препоръчам добър ендокринолог за консултация. Може да ме намерите на тел 0887174485, като приемам пациенти след предварително записване на часове !

Пожелавам Ви успех !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот magiclsd » 30 Окт 2013, 15:50

Привет :).
Извинявам се предварително за елементарното естество на въпроса ми.
Възможно ли е при ходене бос, да се проявят болки в кръста?Нещо като реакция от ходенето бос.Крайниците не са студени.
Благодаря предварително и още веднъж се извинявам за елементарността на въпроса :).
magiclsd

Мнениеот dirty » 30 Окт 2013, 21:17

Здравейте,

На 23 години съм и преди около седмица се появи проблем, който не си обяснявам.
Предварително се извинявам ако темата не е за тук, но не знам първоизточника на проблема, като се надявам поне да ме пренасочите ако бъркам.
Та, преди седмица докато бях на лекции започнах да усещам нещо като вътрешно затопляне, което преминава в усещане за пробождане с множество иглички в областта на гърдите и гърба, понякога и в корема. Всичко това трае около 5-6 секунди. Проблемът е, че личният ми лекар е в друг град и сега нямам възможност да пътувам.

Благодаря предварително!
dirty

ПредишнаСледваща

Назад към Архив