Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Ное 2013, 16:26

kristina_krastewa написа:Mnogo vi blagodarq za barziqt otgovor!
Bashta mi e v mnogo dobro zdravoslovno sastoqnie po princip,toi e bivsh futbolist!
Ot napravenite izsledvaniq e ustanoveno che nqma opasnost ot paraliza sega ili za v badeshte ,posavetvahme se s oshte edin lekar i veche sme vzeli reshenie,da napravim intervenciqta s kostniq ciment/s sigurnost ne e tova dumata no vie me razbrahte/.Oste vednyk mnogo vi blagodarq che mi otgovorihte!

Здравейте !

Добре е да се предприеме интервенция - за да се предотвратят късни усложнения на травмата !

Пожелавам Ви успех !

Поздрави !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Renigro » 16 Ное 2013, 17:32

Здравейте, д-р Савов, казвам се Ренета на 23 г., скоро ми откриха стеснено дисково пространство, лекарят каза, че това са начални данни за дискова херния (само, чрез рентгенова снимка). Въпросът ми е мога ли да правя някаква лечебна гимнастика и по този начин ще заякне ли кръста ми, също така да нося ли постоянно специален колан за дискова херния ?
Ако мускулите на кръста са силни и тренирани това значи ли, че няма да ме заболява при най-малкото натоварване? Благодаря за отделеното време!
Renigro

Мнениеот Dr Ilian Savov » 19 Ное 2013, 12:25

Renigro написа:Здравейте, д-р Савов, казвам се Ренета на 23 г., скоро ми откриха стеснено дисково пространство, лекарят каза, че това са начални данни за дискова херния (само, чрез рентгенова снимка). Въпросът ми е мога ли да правя някаква лечебна гимнастика и по този начин ще заякне ли кръста ми, също така да нося ли постоянно специален колан за дискова херния ?
Ако мускулите на кръста са силни и тренирани това значи ли, че няма да ме заболява при най-малкото натоварване? Благодаря за отделеното време!

Здравейте Ренета !

Във Вашия случай е уместно да се проведат доуточняващи изследвания - ЯМР или КТ за да се види дали се касае за дискова херния или не ! Още повече - че едно лечение се предприема и след клинична оценка състоянието на пациента (неврологичен преглед)!

Това е съветът ми към Вас !

Успех !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот kailly » 20 Ное 2013, 02:02

Здравейте .Много ще се радвам ако ми отговорите защото съм много притеснена. Става въпрос за майка ми на 52 г .Първо ми се оплака ,че краката и са остръпнали и не ги усеща ,след няколко дни ми каза че това е стигнало чак до корема й . На какво може да се дължи това изтръпване и нечуствителност на краката и вече до корема. Какво трябва да се направи.
kailly

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Ное 2013, 17:03

kailly написа:Здравейте .Много ще се радвам ако ми отговорите защото съм много притеснена. Става въпрос за майка ми на 52 г .Първо ми се оплака ,че краката и са остръпнали и не ги усеща ,след няколко дни ми каза че това е стигнало чак до корема й . На какво може да се дължи това изтръпване и нечуствителност на краката и вече до корема. Какво трябва да се направи.

Здравейте !

Четейки оплакванията Ви съветвам в спешен порядък да предприемете консултация със специалист невролог ! Много състояния може да се крият зад описаните от Вас симптоми, някои от които налагат спешна намеса по отношение на диагностично уточняване !

Ако се от София, в качеството си на невролог мога да ви консултирам ! Работя след предварително записване на часове на тел. 0887174485.

Успех !

Д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот juli1984 » 26 Ное 2013, 10:03

Dr Ilian Savov написа:Здравейте! Докторе, искам да Ви попитам имам син на 4 години, започна от няколко месеца да се заглежда нагоре със очите за няколко секунди и пак продължава, по принцип много играе на компютъра. Някой път казва боли ме главата пак за няколко секунди ще Ви бъда благодарен за някаква консултация

В тази рубрика може да зададете Вашите въпроси свързани с:
1. Болки в шията, гърба и кръста с различен произход (радикулопатии, плексопатии, невралгии)
2. Дискова болест (дискови хернии и др)
3. Световъртеж от рзличен произход
4. Мозъчносъдови заболявания - първична профилактика на рисковите фактори (артериална хипертония, дислипидемия и др) отговорни за причиняване на мозъчен инсулт; мозъчна атеросклероза; хипертонична енцефалопатия; вторична профилактика (след прекаран съдов мозъчен инцидент)
5. Главоболие
6. Нарушения на съня (безсъние и др)
7. Автоимунни заболявания - Множествена склероза; Миастения гравис и др.
8. Дегенеративни заболявания - Болест на Паркинсон; Болест на Алцхаймер и др.

Ще се радвам ако мога да ви бъда полезен и да отговоря на вашите въпроси!
Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми.
juli1984

Мнениеот xbxb » 28 Ное 2013, 18:18

Здравейте,
Преди няколко дни се возих в автобуса, попаднахме на задръстване и трябваше да чакаме много.Аз бях от правостоящите и след около двадесет минути внезапно ми прилоша, започна да ми причернява и почти загубих съзнание.От тогава на сетне при продължително стоене права ми прилошава и след това трудно успявам да нормализирам състоянието си.Не мисля, че това се дължи на недохранване, тъй като ям редовно и не спазвам диети.Ако имате идея на какво може да се дължи това, моля отговорете.Предварително ви благодаря.
xbxb

Акушерска Парализа - Paresis Plexus Brachialis Dextra

Мнениеот VentsiK » 29 Ное 2013, 01:40

Здравейте!

От раждане съм диагнистициран с Paresis Plexus Brachialis Dextra (долен тип). Имам и по-голям брат, който е диагностициран с Paresis Plexus Brachialis Dextra (горен тип).

Както и да е. На 24 години сам и от известно време насам изпитвам силна болка тръгваща от лакътя към малкия пръст на ръката. Болката е на интервали и варира от не толкова остра до нетърпима. Свикнах с всичко останало, тренирам я редовно, слагам и тежести и ги нося по час два. Хората не разбират, че ми и има нещо, докато не им кажа. Справям се с доминантна лява ръка и съм преминал през много перипетии, но тази болка не ми дава да спя нормално. И друг път ми се е случвало, като бях много малък, но не си спомням тогава да е било с такъв интензитет и да е боляло така.

Има ли някакво лекарство или нещо, което би могло да ми бъде от помощ в един такъв период?
Благодаря Ви предварително,
Венцислав Караиванов
VentsiK

Мнениеот Dr Ilian Savov » 02 Дек 2013, 17:36

[quote="juli1984"][quote="Dr Ilian Savov"]Здравейте! Докторе, искам да Ви попитам имам син на 4 години, започна от няколко месеца да се заглежда нагоре със очите за няколко секунди и пак продължава, по принцип много играе на компютъра. Някой път казва боли ме главата пак за няколко секунди ще Ви бъда благодарен за някаква консултация

Здравейте !

Лицата до 18 години подлежат на конултация от детски невролог !

Симптомите, които ми споделяте не трябва да бъдат подценявани, така че Ви съветвам да направите консултация на сина Ви !

Добри детски невролози са: д-р Литвиненко от Педиатрията на бул. Акад. Гешов" и доц. Божинова в б-ца "Св. Наум"

Успех !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 02 Дек 2013, 17:38

xbxb написа:Здравейте,
Преди няколко дни се возих в автобуса, попаднахме на задръстване и трябваше да чакаме много.Аз бях от правостоящите и след около двадесет минути внезапно ми прилоша, започна да ми причернява и почти загубих съзнание.От тогава на сетне при продължително стоене права ми прилошава и след това трудно успявам да нормализирам състоянието си.Не мисля, че това се дължи на недохранване, тъй като ям редовно и не спазвам диети.Ако имате идея на какво може да се дължи това, моля отговорете.Предварително ви благодаря.

Здравейте !

Много фактори могат да провокират това състояние ! Обърнете се първоначално към личния лекар - ще Ви проведе някои кръвни изследвания, ЕКГ и ако прецени ще Ви насочи към невролог и/или кардиолог !

Успех !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив