VentsiK написа:Здравейте!
От раждане съм диагнистициран с Paresis Plexus Brachialis Dextra (долен тип). Имам и по-голям брат, който е диагностициран с Paresis Plexus Brachialis Dextra (горен тип).
Както и да е. На 24 години сам и от известно време насам изпитвам силна болка тръгваща от лакътя към малкия пръст на ръката. Болката е на интервали и варира от не толкова остра до нетърпима. Свикнах с всичко останало, тренирам я редовно, слагам и тежести и ги нося по час два. Хората не разбират, че ми и има нещо, докато не им кажа. Справям се с доминантна лява ръка и съм преминал през много перипетии, но тази болка не ми дава да спя нормално. И друг път ми се е случвало, като бях много малък, но не си спомням тогава да е било с такъв интензитет и да е боляло така.
Има ли някакво лекарство или нещо, което би могло да ми бъде от помощ в един такъв период?
Благодаря Ви предварително,
Венцислав Караиванов
Здравейте Г-н Караиванов !
Тази диагноза предполага появата в определен момент от живота и на болка - разбира се не е задължително ! болката е толкова интензивна и нетърпима - нарича се невропатна болка.
Да има медикаменти които могат да повлияят на този вид болка !
За целта е необходимо да се консултирате с невролог !
Ако сте от София , в качеството си на такъв - мога да Ви консултирам. Приемам пациенти на свободен прием и по НЗОК след предварително записване на часвое на тел 0887174485. Адресът на практиката ми е ул. Алабин" 10А
Успех !
Поздрави
д-р Савов - невролог