Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Акушерска Парализа - Paresis Plexus Brachialis Dextra

Мнениеот Dr Ilian Savov » 02 Дек 2013, 17:44

VentsiK написа:Здравейте!

От раждане съм диагнистициран с Paresis Plexus Brachialis Dextra (долен тип). Имам и по-голям брат, който е диагностициран с Paresis Plexus Brachialis Dextra (горен тип).

Както и да е. На 24 години сам и от известно време насам изпитвам силна болка тръгваща от лакътя към малкия пръст на ръката. Болката е на интервали и варира от не толкова остра до нетърпима. Свикнах с всичко останало, тренирам я редовно, слагам и тежести и ги нося по час два. Хората не разбират, че ми и има нещо, докато не им кажа. Справям се с доминантна лява ръка и съм преминал през много перипетии, но тази болка не ми дава да спя нормално. И друг път ми се е случвало, като бях много малък, но не си спомням тогава да е било с такъв интензитет и да е боляло така.

Има ли някакво лекарство или нещо, което би могло да ми бъде от помощ в един такъв период?
Благодаря Ви предварително,
Венцислав Караиванов

Здравейте Г-н Караиванов !

Тази диагноза предполага появата в определен момент от живота и на болка - разбира се не е задължително ! болката е толкова интензивна и нетърпима - нарича се невропатна болка.
Да има медикаменти които могат да повлияят на този вид болка !
За целта е необходимо да се консултирате с невролог !

Ако сте от София , в качеството си на такъв - мога да Ви консултирам. Приемам пациенти на свободен прием и по НЗОК след предварително записване на часвое на тел 0887174485. Адресът на практиката ми е ул. Алабин" 10А

Успех !

Поздрави

д-р Савов - невролог
Dr Ilian Savov

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот resurrect » 06 Дек 2013, 15:01

Здравейте, имам шум в дясното ухо от около 9 месеца получен вследствие на антибиотик Ксимебак(5 дни приеман), както и в листовката му пише, че е много рядък страничен ефект, но се получи при мен. Та от 3 месеца пия селеногин(сутрин по 1 и вечер по 1 таблетка Тебокан). Четох, че Сибелиум-а имал повлияване и лекуване върху тинитус. Вярно ли е и въобще възможно ли е? Не питам за да го приемам без лекарско предписание, просто искам да чуе мнение от мед. лице. Благодаря Ви предварително за отделеното внимание. Поздрави! Също так бих се радвал да чуя и други алтернативни методи за лечение на тинитус.
resurrect

Мнениеот hrisi_didi88 » 09 Дек 2013, 12:57

Здравейте,на 25 години съм има породени деца,имам главоболие но е на моменти,получавам сърцебиене,поняга ми се вие свят,болки имам гръдната кост на какво може да се дължи това,възможно ли е това главоболие да се дължи на някое по сериозно заболяване?
hrisi_didi88

Мнениеот hrisi_didi88 » 09 Дек 2013, 13:07

и забравих да кажа ,че като си поемам въздух ме заболява главата и все едно не ми достига кислород в главата.
hrisi_didi88

Мнениеот Dr Ilian Savov » 13 Дек 2013, 10:30

resurrect написа:Здравейте, имам шум в дясното ухо от около 9 месеца получен вследствие на антибиотик Ксимебак(5 дни приеман), както и в листовката му пише, че е много рядък страничен ефект, но се получи при мен. Та от 3 месеца пия селеногин(сутрин по 1 и вечер по 1 таблетка Тебокан). Четох, че Сибелиум-а имал повлияване и лекуване върху тинитус. Вярно ли е и въобще възможно ли е? Не питам за да го приемам без лекарско предписание, просто искам да чуе мнение от мед. лице. Благодаря Ви предварително за отделеното внимание. Поздрави! Също так бих се радвал да чуя и други алтернативни методи за лечение на тинитус.

Здравейте !
Задавате ми много актуален и уместен въпрос !

Най-честата причина за тинитус е съдова ! Разбира се има и други причини ! По правило ако тинитуса не изчезне до 4 седмица вероятността за това е нищожна ! Все пак е уместна отоневрологична консултация ! И двата медикамента са средство на избор, но има и други медикаменти по лекарско предписание !

Пожелавам Ви успех и оставам на разположение при желание за консултация !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 13 Дек 2013, 10:32

hrisi_didi88 написа:Здравейте,на 25 години съм има породени деца,имам главоболие но е на моменти,получавам сърцебиене,поняга ми се вие свят,болки имам гръдната кост на какво може да се дължи това,възможно ли е това главоболие да се дължи на някое по сериозно заболяване?

Здравейте !

Много състояние, но вероятно напрежение психично са породили оплакванията Ви !

Съветвам Ви да се обърнете към ОПЛ и ако прецени може да се наложи консултация с кардиолог и/или невролог !
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 13 Дек 2013, 10:33

hrisi_didi88 написа:и забравих да кажа ,че като си поемам въздух ме заболява главата и все едно не ми достига кислород в главата.

пожелавам Ви успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот student » 15 Дек 2013, 12:25

Здравейте Д-р Илиян Савов

от доста време чувствам болка в главата зад челото само при разклащане на главата преди 1 месец претърпях операция на носа иэкривена преграда имам синузит каква може да е причината за болката зад челото . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГАВОРА
student

Мнениеот Коди Мартин » 17 Дек 2013, 22:48

Здравейте,
от няколко дни имам следният проблем: при по-силно говорене или шум ушите ми започват да кънтят. Сякаш в тях се усеща някакво силно налягане и е много неприятно. Бихте ли ми казали на какво може да се дължи това?
На 16 години съм.

Поздрави!
Аватар
Коди Мартин

Мнениеот mi2009 » 18 Дек 2013, 10:59

Здравейте д-р Савов.Бихте ли ми препоръчали неврохирург от болница ИВАН РИЛСКИ.Също искам да попитам през какъв период от време може да се пие габаневрала.Аз го пих 2месц.по схема и от един месец съм го спряла.Мога ли да започна отново да го пия действа ми добре за дискова херния.Благодаря.
mi2009

ПредишнаСледваща

Назад към Архив