Стари, неактуални, заключени теми.
19 Дек 2013, 21:49
student написа:Здравейте Д-р Илиян Савов
от доста време чувствам болка в главата зад челото само при разклащане на главата преди 1 месец претърпях операция на носа иэкривена преграда имам синузит каква може да е причината за болката зад челото . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГАВОРА
Здравейте !
Вероятността главоболието да е в резултат на оперативната интервенция ! ако продължи, Ви съветвам да се обърнете към лекуващия Ви УНГ специалист и ако той прецени - консултация с невролог !
Успех !
д-р Савов
19 Дек 2013, 21:52
Коди Мартин написа:Здравейте,
от няколко дни имам следният проблем: при по-силно говорене или шум ушите ми започват да кънтят. Сякаш в тях се усеща някакво силно налягане и е много неприятно. Бихте ли ми казали на какво може да се дължи това?
На 16 години съм.
Поздрави!
Причините може да са най-разнообразни ! Ако оплакванията продължат, Ви съветвам да се обърнете към специалист УНГ или детски УНГ специалист за уточняване на състоянието Ви !
Успех !
д-р Савов
20 Дек 2013, 23:31
Здравейте. Преди години ми поставиха диагноза долна спастична парапареза, болест на Щрюмпел, после днк тест ми направиха и в Антверп се изследва резултата бе негативен. Въпреки това през годините продължиха да настояват за диагнозата, обиколих основните неврологии в София Александровска б. два пъти , Св. Анна , Св. Наум- в ЯМР излезе само диск.херния в шийна област през годините. Прогресира болестта и никакви лекарства не ми действаха. Какви други варианти за диагноза може да има?
24 Дек 2013, 22:53
Здравейте Д-р Савов имам един странен проблем основно при тренираовките.Ходя на фитнес от няколкото години проблема ми се появи след хранителните добавки които взимах,проблена е че при някои определени упражнения мускулите просто ми отказват нямам никаква сила,проблема е малко странен и не мога да си го обясня,преди този проблет тези упражнения си ги правих без никакъв проблем,проблема е вече от 1 години,не мисля и че ще се реши просто така...доста е тревожно
02 Яну 2014, 19:41
Добър ден!
Искам да споделя проблема си с вас, за да чуя и друго мнение. Аз съм на 21,момиче. Лятото започна да ми се подува областта на левия клепач и то много, едвам си отварях окото - така около седмица всяка сутрин, след това вечер спадаше напълно. След това симптомите отшумяха, а след няколко дни отока се появи отново. Ходих на очен, прегледа ми очите и каза, че всичко с очите ми е нормално и явно проблемът произлиза от другаде, би ми антиалергични инжекции няколко дена клепача спадна, след спирането на инжекциите започна отново. Влязох в болницата, направиха ми всякакви изследвания, всички стойности са нормални, правиха ми снимка и за синузит, и на белите дробове, манту, кръвна проба...само УНГ установи, че вероятно имам алергия, но има нещо друго - главата също ме боли, болеше ме много при първите подувания, случва се и сега, когато съм без антирефлексните си очила болката е толкова остра, че забравям изречението посредата. Имах консултация с невролог споделих с него, но каза че няма връзка, без ЯМР, без скенер... Работата е там, че работя с компютър, натоварвам се и предполагам, че може това да се отразява на очите, от болницата обаче отрекоха взаимовръзка. В болницата ми биха антивъзпалителни инжекции и калциеви инжекции, отока се премести - беше напред най-много към носа, а след това се измести назад към ухото, беше се зачервило в този период, впоследствие отока намаля, но за сметка на това се появява на двете очи и така всяка сутрин. Интересен е фактът, че в периода, когато ми се подуваше само левия клепач ме болеше и лявата плешка при натоварване, сега ме болят двете, а също и врата. Изписаха ме от болницата без установена диагноза. Не знам към какъв специалист да се насоча вече, моля за съвет.
03 Яну 2014, 14:09
Здравейте, д-р Савов,
Около 3 седмици имах силно главоболие и от десетина дни чувствам лявата си ръка отмаляла, не мога да я контролирам и почти нищо не мога да правя с нея. На какво би могло да се дължи това състояние?
04 Яну 2014, 20:11
Здравейте, д-р Савов! Искам да ви питам на какво може да се дълижи болката, която получавам поне няколко пъти месечно. Най-често е по рамото, гърба, лицето или главата. Боло ми по начина, по който боли когата си изгорял на слънце.При допир болката е съвсем идентична с тази на изгорената, видимо нямам нищо по кожата. Отшумява за 3-4 дни и така до следващият път. Опитах да пия обезболяващи или успокоителни, но ефект няма.
Благодаря предварително за отговора Ви!
06 Яну 2014, 16:43
veli.velisan написа:Здравейте. Преди години ми поставиха диагноза долна спастична парапареза, болест на Щрюмпел, после днк тест ми направиха и в Антверп се изследва резултата бе негативен. Въпреки това през годините продължиха да настояват за диагнозата, обиколих основните неврологии в София Александровска б. два пъти , Св. Анна , Св. Наум- в ЯМР излезе само диск.херния в шийна област през годините. Прогресира болестта и никакви лекарства не ми действаха. Какви други варианти за диагноза може да има?
Здравейте !
Херидитарната спастична парапареза - Morbus Strumpell - е наследствено заболяване - с характерно клинично протичане и положителен генетичен тест.
Уместно е провеждане на повторно генетично изследване !
В диференциално диагностичен план е възможно да се касае за цервикална миелопатия - при наличие на шийни дискови хернии ! До голяма степен клиничната картина може да се препокрие с болестта на Щрюмпел !
успех !
д-р Савов
06 Яну 2014, 16:46
Yanko_Partizancheto написа:Здравейте Д-р Савов имам един странен проблем основно при тренираовките.Ходя на фитнес от няколкото години проблема ми се появи след хранителните добавки които взимах,проблена е че при някои определени упражнения мускулите просто ми отказват нямам никаква сила,проблема е малко странен и не мога да си го обясня,преди този проблет тези упражнения си ги правих без никакъв проблем,проблема е вече от 1 години,не мисля и че ще се реши просто така...доста е тревожно
Здравейте !
при продължаване на оплакванията - е уместна неврологична консултация ! Възможно е зад проявите на мускулна уморяемост да се крият много състояния - вкл. и магнезиев дефицит !
Съветвам Ви да спрете добавките и да се обърнете към невролог !
Поздрави !
д-р Савов
06 Яну 2014, 16:52
arockalypse написа:Добър ден!
Искам да споделя проблема си с вас, за да чуя и друго мнение. Аз съм на 21,момиче. Лятото започна да ми се подува областта на левия клепач и то много, едвам си отварях окото - така около седмица всяка сутрин, след това вечер спадаше напълно. След това симптомите отшумяха, а след няколко дни отока се появи отново. Ходих на очен, прегледа ми очите и каза, че всичко с очите ми е нормално и явно проблемът произлиза от другаде, би ми антиалергични инжекции няколко дена клепача спадна, след спирането на инжекциите започна отново. Влязох в болницата, направиха ми всякакви изследвания, всички стойности са нормални, правиха ми снимка и за синузит, и на белите дробове, манту, кръвна проба...само УНГ установи, че вероятно имам алергия, но има нещо друго - главата също ме боли, болеше ме много при първите подувания, случва се и сега, когато съм без антирефлексните си очила болката е толкова остра, че забравям изречението посредата. Имах консултация с невролог споделих с него, но каза че няма връзка, без ЯМР, без скенер... Работата е там, че работя с компютър, натоварвам се и предполагам, че може това да се отразява на очите, от болницата обаче отрекоха взаимовръзка. В болницата ми биха антивъзпалителни инжекции и калциеви инжекции, отока се премести - беше напред най-много към носа, а след това се измести назад към ухото, беше се зачервило в този период, впоследствие отока намаля, но за сметка на това се появява на двете очи и така всяка сутрин. Интересен е фактът, че в периода, когато ми се подуваше само левия клепач ме болеше и лявата плешка при натоварване, сега ме болят двете, а също и врата. Изписаха ме от болницата без установена диагноза. Не знам към какъв специалист да се насоча вече, моля за съвет.
Здравейте !
Рецидивиращите отоци по клепачите могат да се дължат на много състояния или заболявания - уместно е консултация с нефролог- специалист по бъбречни заболявания, алерголог и невролог ! При обстойна оценка от тези специалисти - и преценка от невролог - може да се обсъди провеждане на ЯМР на глава ! Разбира се може да се крие и алергичен момент, или бъбречно заболяване с нефрозен синдром !
Уместно е обстойно проследяване - в Университетска клиника -в София - или в Европа (чужбина - при възможност) !
Успех !
д-р Савов