Wera78 написа:Здравейте,д-р Савов.Моля да ми разтълкувате следното заключение от ЯМ резонанс -данни за дилатирани субарахноидни пространства по конвекситета двустранно фронтално в несъответствие с възрастта.Жена на 34г, съм.Много съм притеснена-това хидроцефалия ли е или не?Благодаря ви предварително
dilqna8989 написа:Здравейте,д-р Савов.Преди около месец ми се беше схванал врата и един приятел ми прави масаж, натиска ми главата напред назад за да ми изпука и за да ми мине, но от това натискане на главата назад, там където се е опирала в раменете на другия ден ме болеше самата кожа на врата все едно съм се ударила и имам синина, но видими нямаше нищо. Тогава болката мина за 1-2 дена и от тогава нищо, само че от вчера отново ме боли врата. Болката е лека и тъпа в областта на тила (там където започва главата). Въпроса ми е може ли при това натискане на главата назад да съм си засегнала нещо преди месец и чак сега да ме боли или сега е нещо друго и към кого да се обърна?
Dr Ilian Savov написа:dilqna8989 написа:Здравейте,д-р Савов.Преди около месец ми се беше схванал врата и един приятел ми прави масаж, натиска ми главата напред назад за да ми изпука и за да ми мине, но от това натискане на главата назад, там където се е опирала в раменете на другия ден ме болеше самата кожа на врата все едно съм се ударила и имам синина, но видими нямаше нищо. Тогава болката мина за 1-2 дена и от тогава нищо, само че от вчера отново ме боли врата. Болката е лека и тъпа в областта на тила (там където започва главата). Въпроса ми е може ли при това натискане на главата назад да съм си засегнала нещо преди месец и чак сега да ме боли или сега е нещо друго и към кого да се обърна?
Здравейте ! Шията е много деликатна анатомична област в човешкото тяло. Всяко вмешателство - във вашия случай механично, силово - може да доведе да разнообразни оплаквания - включително и отдалечени във времето ! Обърнете се към невролог за консултация.
Успех
д-р Савов
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта