Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот Wera78 » 07 Юли 2013, 11:47

Здравейте,д-р Савов.Моля да ми разтълкувате следното заключение от ЯМ резонанс -данни за дилатирани субарахноидни пространства по конвекситета двустранно фронтално в несъответствие с възрастта.Жена на 34г, съм.Много съм притеснена-това хидроцефалия ли е или не?Благодаря ви предварително
Wera78

Мнениеот dilqna8989 » 09 Юли 2013, 12:46

Здравейте,д-р Савов.Преди около месец ми се беше схванал врата и един приятел ми прави масаж, натиска ми главата напред назад за да ми изпука и за да ми мине, но от това натискане на главата назад, там където се е опирала в раменете на другия ден ме болеше самата кожа на врата все едно съм се ударила и имам синина, но видими нямаше нищо. Тогава болката мина за 1-2 дена и от тогава нищо, само че от вчера отново ме боли врата. Болката е лека и тъпа в областта на тила (там където започва главата). Въпроса ми е може ли при това натискане на главата назад да съм си засегнала нещо преди месец и чак сега да ме боли или сега е нещо друго и към кого да се обърна?
dilqna8989

Мнениеот dilqna8989 » 09 Юли 2013, 12:49

Здравейте, д-р Савов. Преди около месец ми се беше схванал врата и един приятел ми прави масаж, натиска ми главата напред назад за да ми изпука и за да ми мине, но от това натискане на главата назад, там където се е опирала в раменете на другия ден ме болеше самата кожа на врата все едно съм се ударила и имам синина, но видими нямаше нищо. Тогава болката мина за 1-2 дена и от тогава нищо, само че от вчера отново ме боли врата. Болката е лека и тъпа в областта на тила (там където започва главата). Въпроса ми е може ли при това натискане на главата назад да съм си засегнала нещо преди месец и чак сега да ме боли или сега е нещо друго и към кого да се обърна?
dilqna8989

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Юли 2013, 23:11

Wera78 написа:Здравейте,д-р Савов.Моля да ми разтълкувате следното заключение от ЯМ резонанс -данни за дилатирани субарахноидни пространства по конвекситета двустранно фронтално в несъответствие с възрастта.Жена на 34г, съм.Много съм притеснена-това хидроцефалия ли е или не?Благодаря ви предварително

Здравейте ! Интерпретацията на едно изследване само по себе си не е основание за поставяне на диагноза. Зависи от повода по-който е назначен ЯМР във вашия случай ! Обърнете се към лекуващия Ви невролог или ако желаете може да ви консултирам и аз.

Успех
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Юли 2013, 23:15

dilqna8989 написа:Здравейте,д-р Савов.Преди около месец ми се беше схванал врата и един приятел ми прави масаж, натиска ми главата напред назад за да ми изпука и за да ми мине, но от това натискане на главата назад, там където се е опирала в раменете на другия ден ме болеше самата кожа на врата все едно съм се ударила и имам синина, но видими нямаше нищо. Тогава болката мина за 1-2 дена и от тогава нищо, само че от вчера отново ме боли врата. Болката е лека и тъпа в областта на тила (там където започва главата). Въпроса ми е може ли при това натискане на главата назад да съм си засегнала нещо преди месец и чак сега да ме боли или сега е нещо друго и към кого да се обърна?

Здравейте ! Шията е много деликатна анатомична област в човешкото тяло. Всяко вмешателство - във вашия случай механично, силово - може да доведе да разнообразни оплаквания - включително и отдалечени във времето ! Обърнете се към невролог за консултация.
Успех
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот ivelin » 26 Юли 2013, 09:36

Здравейте д-р Савов!Баща ми е на 75 години и от 4 месеца и нещо не може да спи вечер!Има МСБ,Енцефалопатия и високо кръвно.Има леко потрепване на пръстите на ръцете отпаднал е много!На всичкото от горе има и упорит запек.Ходили сме на невролог изписа му Акутил,Реновия и за сън Зопиклон.Но ефект нулев.След това ходихме на друг невролог и за сън му изписа Калбамен и също ефет нулев.И накрая при психолог изписа му деанксит 2x1 таблетка сутрин и на обяд ,а вечер Неолексан при нужда Зопиклон.Но за съжаление също няма ефект.Правили са му кръвни изследвания и лекарите казват ,че са много добри дори холестеролът , липидите и триглицеридите са в норма.Какво ще ме посъветвате защо сънят му не е редовен?През деня спи а през ноща не може.Вдига често кръвно взима Реновия сутрин и вечер и се регулира за радост, но това безсъние го мъчи.Благодаря ви предварително за отговора!Поздрави!
ivelin

Мнениеот dilqna8989 » 08 Авг 2013, 12:18

Здравейте! Ходих при личната и и обясних проблема. Тя реши, че врата ми е "настинал" и ми би инжекция "Флостерон", болката мина за няколко часа и повече от 20 дена ми нямаше нищо, но от вчера започна отново да боли... какво да правя?
Хубав ден!

Dr Ilian Savov написа:
dilqna8989 написа:Здравейте,д-р Савов.Преди около месец ми се беше схванал врата и един приятел ми прави масаж, натиска ми главата напред назад за да ми изпука и за да ми мине, но от това натискане на главата назад, там където се е опирала в раменете на другия ден ме болеше самата кожа на врата все едно съм се ударила и имам синина, но видими нямаше нищо. Тогава болката мина за 1-2 дена и от тогава нищо, само че от вчера отново ме боли врата. Болката е лека и тъпа в областта на тила (там където започва главата). Въпроса ми е може ли при това натискане на главата назад да съм си засегнала нещо преди месец и чак сега да ме боли или сега е нещо друго и към кого да се обърна?

Здравейте ! Шията е много деликатна анатомична област в човешкото тяло. Всяко вмешателство - във вашия случай механично, силово - може да доведе да разнообразни оплаквания - включително и отдалечени във времето ! Обърнете се към невролог за консултация.
Успех
д-р Савов
dilqna8989

Мнениеот Dr Ilian Savov » 13 Авг 2013, 14:46

Здравейте !

Единствени ще коментирам, че е уместно консултация от невролог и поставяне на диагноза. Поставеният медикамент не е средство на първи избор !

Съветвам Ви да се обърнете към невролог за диагноза и лечение !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 13 Авг 2013, 14:50

Здравейте !

За да ви дам професионално мнение по въпроса е детайлно запознаване с историята на баща ви, неговото състояние в момента и резултатите от проведените изследвания до момента !
Оставам на разположение ако имате допълнителни въпроси или желаете реална неврологична консултация !

Успех!

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Cluster » 14 Авг 2013, 21:18

Здравейте! Аз страдам от Клъстерно главоболие във момента пия ТЕГРЕТОЛ табл. 200 мг. и Амитриптилин меда 25 мг.
Въпроса ми е какви обезболяващи мога да пия, аналгин и парацетамоли не може въпреки че съм пил един , два пъти.
Моля Ви да ми кажете поне един вид обезболяващи хапчета със който да не се притеснявам, че има взаимодействия.
Благодаря предварително.
Cluster

ПредишнаСледваща

Назад към Архив