Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

22 Авг 2013, 23:04

anniivanova написа:Здравейте д-р Савов, ще се радвам на вашето компетентно мнение жена на 31год. съм и имам постоянно главоболие отгоре на главата /тъпа болка от почти година/, на моменти много силно ме боли глава навсякъде и все едно ми е стегната с обръч /тази силна болка е от 10дни/, понякога, но рядко вдигам кръвно, мерила съм го при силна болка 120/80., имам хашимито/ ходих на ендокринолог и нищо/, на невролог и нищо, но мен продължава да ме боли глава всеки ден и много се притеснявам. Според вас от какво може да е. МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ.

Здравейте !
Бързам да ви отговоря ясно ! Разбирам състоянието Ви. Като професионалист ще отговоря на конкретния Ви въпрос - много причини състояния може да са. Това което не ми хареса във Вашия разказ е невролог - нищо. При Вашата история след обстоен неврологичен преглед е необходимо да се предприемат насочени изследвания по преценка на лекуващия Ви невролог. При желание от Ваша страна може да извърша консултация и преглед и да вземете второ мнение в мое лице. Ще приемам пациенти от началото на Септември след предварително записване на час на тел. 0887174485.

Успех
д-р Савов

22 Авг 2013, 23:53

Много ви благодаря за отговора, ще си запиша час.

23 Авг 2013, 16:40

Бих искала да попитам за един проблем, който считам че е свързан с нервните окончания. От вчера започнах да усещам напрежение и стегнатост във врата, но със изминалите часове се влошаваше положението, даже разтривах областа, опитвах се да раздвижа врата, но нещата се усложняваха повече по този начин. После взех 2 хапчета нурофен, но и те не помогнаха по никакъв начин, пих и аспирин и никакво подобрение не усетих, даже от раздвижването и масажите нещата се влошаваха и не можех да се движа, без да усетя болка. Искам да попитам какво лекарство би помогнало. Днес взех магнум антиспазми(единствените помощни вещества са калии, магнезии, витамин Е и витамин B6) и един гел за мазане Омакс на билкова основа и нищо не помогна. Моля ви да ми препоръчате ефективно средство за проблема. Благодаря предварително!

24 Авг 2013, 09:58

Здравейте д-р Савов!Какво е Енцефалопатия? Какво е лечението на тази болест? Въпросът ми е за баща ми който е на 75 години и преди близо година му беше поставена такава диагноза.Благодаря ви предварително за отговора! Поздрав!

24 Авг 2013, 17:33

anniivanova написа:Много ви благодаря за отговора, ще си запиша час.

Добре ! Другата седмица записвам часове за Септември.

До скоро
д-р Савов

24 Авг 2013, 17:37

ivelin написа:Здравейте д-р Савов!Какво е Енцефалопатия? Какво е лечението на тази болест? Въпросът ми е за баща ми който е на 75 години и преди близо година му беше поставена такава диагноза.Благодаря ви предварително за отговора! Поздрав!
anniivanova написа:Много ви благодаря за отговора, ще си запиша час.

Здравейте !

Енцефалопатия не е точно определена болест. Буквално означава - болест на главния мозък. С този термин се обозначават почти всички заболявания на Централната Нервна Система. Всичко зависи от конкретния казус. Ако имате допълнителни въпроси или желаете реална консултация съм на разположение.
Прегледи извършвам след предварително записване на часове на тел. 0887174485

Успех
д-р Савов

24 Авг 2013, 17:43

janapetrova написа:Бих искала да попитам за един проблем, който считам че е свързан с нервните окончания. От вчера започнах да усещам напрежение и стегнатост във врата, но със изминалите часове се влошаваше положението, даже разтривах областа, опитвах се да раздвижа врата, но нещата се усложняваха повече по този начин. После взех 2 хапчета нурофен, но и те не помогнаха по никакъв начин, пих и аспирин и никакво подобрение не усетих, даже от раздвижването и масажите нещата се влошаваха и не можех да се движа, без да усетя болка. Искам да попитам какво лекарство би помогнало. Днес взех магнум антиспазми(единствените помощни вещества са калии, магнезии, витамин Е и витамин B6) и един гел за мазане Омакс на билкова основа и нищо не помогна. Моля ви да ми препоръчате ефективно средство за проблема. Благодаря предварително!

Здравейте !

Като лекар специалист, в противовес с правилата на добра медицинска практика е предписване на лекарста без извършен консултативен преглед. От разказа Ви, вероятно се касае за шийнобрахиален радикулит. Скептичен съм към всички гелове и унгвенти. Лечението е комплексно и е след преценка от специалист. Навременното и правилно лечение предотвратява хронифициране на болката ! При желание от Ваша страна мога да Ви консултирам. Ще приемам пациенти след началото на Септември, след предварително записване на часове на тел. 0887174485.

Успех
д-р Савов

25 Авг 2013, 07:59

Здравейте,
КАто че ли не задавам въпроса ми на правилното място, но искам да попитам д-р Савов следното: Имам дискова херния на шийните прешлени, дегенеративни заболявания, изразени най-вече в подуване на китката на дясната ръка, изтръпване, най-вече през нощта, често оставане без енергия и приспиване, сякаш мозъкът ми остава без енергия и депресия. Двете заболявания могат ли да бъдат свързани и има ли консервативно овладяване на проблема, къде ще препоръчате консулатция от неврологичните болници в страната. Благодаря!

25 Авг 2013, 11:20

vania15 написа:Здравейте,
КАто че ли не задавам въпроса ми на правилното място, но искам да попитам д-р Савов следното: Имам дискова херния на шийните прешлени, дегенеративни заболявания, изразени най-вече в подуване на китката на дясната ръка, изтръпване, най-вече през нощта, често оставане без енергия и приспиване, сякаш мозъкът ми остава без енергия и депресия. Двете заболявания могат ли да бъдат свързани и има ли консервативно овладяване на проблема, къде ще препоръчате консултация от неврологичните болници в страната. Благодаря!

Здравейте !
Дисковите херния и нейните прояви като радикулопатии, миелопатии и др. са обект на диагностика, лечение и профилактика от лекар невролог. Абсолютно е възможна комбинация на повече от едно страдание. Преценката за хоспитализация или не се прави след консултация от специалист. В качеството си на такъв мога да ви консултирам и да дам мнение. Разбира се, че има и консертвативно лечение. Оставам на разположение. Приемам пациенти от началото на Септември, след предварително записване на час на тел. 0887174485.

Успех!
д-р Савов

25 Авг 2013, 21:39

Здравейте,
аз съм на 28 г. и от скоро ( може би мецец и малко) има няколко симптома , които не отшумяват , а се задълбочават!
Почти всеки ден имам главоболие( търпима болка) , което започва от челото и се разпространява из цялата глава, към края на деня!
А от скоро започнах да усещам изтръпване на пръстите на лявата ръка!
Усеща се по силно , когато хвана нещо с нея.До сега не ми се е случвало да изпускам предмет , но започвам да се тревожа!
Усещането е постоянно боцкане на възглавничките на пръстите!
Искам да Ви попитам ,на какво се дължат тези симптоми и към какъв специалист трябва да се насоча?
Благодаря за отделеното внимание!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 42