Как да се справим с кашлицата?

Re: Странна сутрешна кашлица :(

Мнениеот kriskiss2001 » 26 Окт 2011, 11:55

Margo написа:
kriskiss2001 написа:
pnk написа:Правили ли сте си тест за алергии? Това, че се проявява при неприятна миризми ми навежда тази мисъл... Другият вариант, за който се сещам, ако се проявява през есенно-зимния сезон сутрин да е от сухия въздух в спалнята...

При мен в стаята въздухът не е сух, но като започне кашлица и трудно се спира, особено ако човек ходи бързо и вдишва интензивно студен въздух.

Вероятно правиш някакъв ларингит!

Може, но ако се смазва с нещо подходящо няма проблем :oops:
kriskiss2001

Re: Кашлицата - как да се справим с нея?

Мнениеот qproin » 29 Окт 2011, 12:53

Аз кашлицата я оправям с либексин, на мен добре ми действа. И доста мед хапвам.
qproin

Мнениеот Пума » 29 Окт 2011, 13:46

Много добри продукти сте посочили! Аз съм за сиропите :)
Пума

Мнениеот valiart » 30 Окт 2011, 16:21

Искам да ви споделя едно решение за кашлицата. Поднесено под формата на виц:

Човек отива на лекар с оплакването, че го мъчи кашлица. Казва, че е опитал какво ли не, но няма оправяне и това си е. Лекарят му изписва рициново масло. А болният пита:
- Е, защо рициново масло, мен ме мъчи кашлица, нямам проблем със стомаха?!
А доктора отговаря:
- Ти вземай по две лъжици рициново масло, пък да видим, като ти се докашля, дали ще кашляш!
:lol: :lol: :lol:
Аватар
valiart

Суха кашлица - причини

Мнениеот Margo » 26 Яну 2012, 11:54

Здравейте, от известно време имам суха и упорита кашлица. Събуждам се от задушаващи пристъпи и кашлям дълго време, без да се отделя секрет. Странното е, че нямам температура, нито хрема. От време на време ми се губи гласа. Исках да попитам дали има някой с подобни симптоми и какво лечение може да се приложи.Пробвала съм да пия много чай с мед, но без особен ефект. Наскоро за пореден път спрях пушенето, притеснявам се, че може да е от това, но няма типичното за това отхрачване. Пробвах с бонбони и таблетки за смукане, но отново без особен ефект. Даже и приятелки ме посъветваха да си правя инхалации с едра сол, отпушвало дробовете и било полезно. При мен нямаше никаква полза, кашлицата си остава, все така суха, дразнеща и постоянна.
Гърдите ме болят от напъване, а и докато работя е много неприятно за колегите ми.
Да си вземам ли някакъв сироп против кашлица и какъв да бъде, тъй като всички, за които знам са отхрачващи. Дали не е добра идея и да отида на преглед, защото постоянно ме стряскат, че може да е нещо сериозно.
Margo

Re: Суха кашлица - причини

Мнениеот Vampire Kiss » 26 Яну 2012, 12:22

Хм, и аз съм имала подобен проблем. Много неприятно е напъването, усещаш, че всичко те боли и едва, едва дишаш.
Много е дискомфортно. От дете знам следния природен лек:
Продукти
250 мл бира, 100 гр небет шекер и 1 лимон, предварително настърган, заедно с кората
Варят се на водна баня за 30 минути. Получената смес се прецежда и се пие по 1 супена лъжица през периоди от 15, 30 или 60 минути, в зависимост от това колко си зле.

Помага малко, но наистина не е решение. Препоръчвам ти да отидеш на лекар и той да те прослуша и да ти предпише нещо. Пиши после какво е станало, че ми е интересно.
Vampire Kiss

Мнениеот framarforumadmin » 26 Яну 2012, 13:02

Прави си инхалации с лайка, и все пак най-добре е да отидеш на лекар защото найстина може да е нещо по сериозно. Болките в гърдите сигорен ли си че са от напъване да не са от друго?
framarforumadmin
Администратор

Мнениеот Finger » 26 Яну 2012, 13:13

Не мисля, че само с чай ще се оправи положението трябва да се вземат малко по сериозни мерки. Моят съвет е да отидете на лекар защото е възможно да става въпрос за бронхит или някаква алергична реакция, но така или иначе потърсете причината.
Finger

Мнениеот Margo » 26 Яну 2012, 14:49

Вече се върнах от лекар. Според него е обострен бронхит и ми предписа няколко неща, заедно с прахчетата АЦЦ Акут. Вече пих едно, дано помогне, че не се издържа. Не бях приемала до момента АЦЦ в такава форма, каза ми, че така много добре се усвоява и има бърз ефект. Засега няма съмнения за нещо друго,но трябва и снимка да си направя.
Иначе, АЦЦ Акут не е лошо на вкус, удобно е за употреба, дано и помогне!
Margo

Мнениеот boriskarlov » 26 Яну 2012, 21:04

И аз имах проблем с такъв вид кашлица, АЦЦ и много топъл чай и за два дни бях ОК. Да си призная, леко завиших дозата, знам, че има ограничения, но нямах проблем след това.
boriskarlov

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с белодробни заболявания