Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

25 Ное 2014, 13:48

Понеже имам малък брат, знам майка ми как беше през последната си бременност. Наистина мога да кажа, че имаше разни проблеми, беше забравила просто за мен и че съществувам сякаш, беше отдадена от началото на бебето, още когато забременя. С времето обаче нещата се оправиха, предполагам, че беше така, защото беше много желано дете :)

12 Дек 2014, 16:31

Не особено, не се притеснявайте, ако тръгвате с нагласата, че ще откачите няма добре да свършат нещата ;)

12 Дек 2014, 17:22

Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:

Re: Как да се справим със следродилната депресия?

10 Фев 2015, 16:14

О, да много е гадно да страдаш от това, аз май не съм имала следродилна депресила може би е имало моменти, в които съм се чувствала странно, но нямам спомен, приемах детето като нещо супер нормално, не съм се побърквала нито по него, нито по развалената си фигура, продължих да си живея по старому, само включих един нов човек :)

12 Фев 2015, 14:24

При първото раждане бях много притеснена дали ще се справя и доста трудно свикнах с майчинството и отговорността, втория път обаче бях толкова нетърпелива да видя малкото си момченце, че с радост го гледах и пърхах :)

12 Фев 2015, 15:18

Мъжете трябва много да помагат и да не потискат жените си. Моя приятелка роди и мъжът ѝ много я тормозеше от типа ти нищо неправиш и я гърчеше и я хвана такава депресия че се наложи и хапчета да приема, защото той не я подкрепяше с прехода и в новите отговорности.

12 Фев 2015, 16:44

Andrey написа:Мъжете трябва много да помагат и да не потискат жените си. Моя приятелка роди и мъжът ѝ много я тормозеше от типа ти нищо неправиш и я гърчеше и я хвана такава депресия че се наложи и хапчета да приема, защото той не я подкрепяше с прехода и в новите отговорности.

Е това е гадно, наистина е голяма промяна и ако и мъжа се стресирал могат да станат такива изпълнения ;(

12 Фев 2015, 17:20

Надявам се да не страдам от следродилна депресия един ден! Много неприятно чувство ще е, а ако и нямаш подкрепата на близките още по-тегаво се очертаав :(

13 Фев 2015, 11:59

Мисля, че най-важното е отношението в семейството, подкрепата на съпруга и близките, да няма конфликти и постоянно да се напомня на жената, че е прекрасна ;)

13 Фев 2015, 13:09

Lollipop написа:Мисля, че най-важното е отношението в семейството, подкрепата на съпруга и близките, да няма конфликти и постоянно да се напомня на жената, че е прекрасна ;)

така е, мъжете са много важни когато една жена роди! Но за съжаление има и тежки случаи, май за всеки е индивидуално, но чувствата не бива да се крият!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 8