Как да се справим със следродилната депресия?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Какъв е най-сигурният начин, по който да се отървем от следродилната депресия?

Мнениеот Lollipop » 21 Апр 2015, 10:04

Не съм страдала от следродилна депресия, за щастие! :)))Но и аз смятам, че таткото е много важна фигура веднага след раждането, той е човекът, който ще помогне на жената по-бързо да се възстанови. :)
Аватар
Lollipop

Re: Какъв е най-сигурният начин, по който да се отървем от следродилната депресия?

Мнениеот Andrey » 21 Апр 2015, 12:24

Надявам се, че приятелката ми няма да страда от следродилна депресия, ще е ужасно. Ще се постарая да ѝ помагам с каквото мога, след като казвате, че мъжете сме най-важните за това нещо ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот Elica » 21 Апр 2015, 15:22

Много е гадно да страдаш от следродилна депресия! :!: Моята приятелка беше изпаднала в ужасна дупка, не искаше да излиза, не правеше нищо, започна да отслабва, ходеше накрая на психолог :(
Аватар
Elica

Мнениеот mix_twix » 21 Апр 2015, 15:54

То спасение няма, обаче от друга страна, много често българите не обръщаме внимание на психозата и за нас това, че сме депресирани и се чувстваме зле не е никакъв признак или причина за нещо, с родилките е така. Коя би си признала, че има нужда от помощ?
Аватар
mix_twix

Мнениеот Локумът » 28 Апр 2015, 16:56

Мъжете забравят за жените, като ги гледам покрай моята жена какви моми има.. дето сега имат деца за първи път, понеже ние доста бързо се справихме с предизвикателството да имаме деца, та те сега имат хлапета на по 5-6г. да речем, при тях още продължава тая депресия, или се решават да имат пак деца и мрънкат ли мрънкат само.. мъжете ги забравяли, не помагали, е тея мъже кво се правят?! :shock:
Аватар
Локумът

Re: Как да се справим със следродилната депресия?

Мнениеот Andrey » 03 Сеп 2015, 12:40

Вече съм се настроил за това време, жената като роди я чакам да реве за всяко нещо и нон стоп да мрънка за нещо, като я виждам каква е емоционална от сега, след появата на детето ще е още по-страшно си мисля. :roll:
Аватар
Andrey

Re: Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

Мнениеот Anka » 08 Сеп 2015, 13:59

rabotnata pchela написа:Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:

МОже и да те е хванала, но да не си се усетила, за теб имам съмнения, че не те слуша много главата, Пчеличке! :)) :P Жалко, че няма прегръщащо човече, точно такова ти изпращам :)
Аватар
Anka

Мнениеот Snejna » 12 Сеп 2015, 12:33

Andrey написа:Вече съм се настроил за това време, жената като роди я чакам да реве за всяко нещо и нон стоп да мрънка за нещо, като я виждам каква е емоционална от сега, след появата на детето ще е още по-страшно си мисля. :roll:

Не се притеснявай, със сигурност ще се справите и лесно ще минете през този период :)
Аватар
Snejna

Мнениеот julianne » 22 Сеп 2015, 14:23

Да ви кажа и аз много се притеснявах от това да не ме хване, ама засега сякаш добре се справям, разбира се, че се тревожа за адски много неща, предполагам половината са напълно излишни, но сякаш се мобилизирах от това цялото напрежение, вместо да се отпусна и да ревна!
julianne

Мнениеот Lollipop » 23 Сеп 2015, 14:35

Никоя депресия не идва, защото някой се е отпуснал или го е направил нарочно, всичко се случва без да искаме, дори, а следродилната депресия много често покосява жените, дори и без да разберат.
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство